banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

DURSUN BORAN'DAN TURGAY CİNER'E MEKTUP

Gazeteci Dursun Boran Habertürk Gazetesi ve televizyonu sahibi Turgay Ciner'e, yalan haberi şikayet etti.

11 Ağustos 2011 Perşembe 22:51
DURSUN BORAN'DAN TURGAY CİNER'E MEKTUP
banner291

Gazeteci Dursun Boran Habertürk Gazetesi ve televizyonu sahibi Turgay Ciner'e, yalan haberi şikayet etti.
Boran, Ciner'e gönderdiği mektubu gazetenin genel yayın müdürü Fatih Altaylı'ya da
" cc " yaptı. Habertürk'ün İstanbul ekinde bugün çıkan haberin yalan ve masa başında yapılarak, kamuoyunun ve okuyucunun yanıltıldığını anlatan e-maile çok sayıda belge, fotoğraf ve daha önce çıkan haberlerin linkleride ilave edildi.
İşte o haber ve e-mail:
 
 
 
11 AĞUSTOS 11 TARİHLİ YALAN HABERE BELGE EKTE.
 
Sn Turgay CİNER                          İst, 11 Ağustos 2011  

 

Habertürk İstanbul ekinin 1. sayfasında 19 Tem 2011 tarihli nüshasında " Site mahalle oldu " başlıklı haber çıktı. Haber doğruydu. Haberi yapan google'a girseydi benimle irtibata geçseydi, her türlü belgeyi bulurdu. ( Mahalle olduğu belgesini )

 

Habere konu Alkent 2000 daha evvel site olarak kurulmuş. 3 Haziran 2011 Pazar günü yapılan seçimle aynı adla mahalle olmuştur. ( Belgesi aşağıda ) Mahalle olduğu için bağımsız parseldeki evlerin çöpünü B.Çekmece belediyesi topluyor. Asayişini polis sağlıyor. ( Daha evvel jandarma sağlıyordu.)

 

Benim burada ki hukuksuzluğa karşı 2003 den beri verdiğim mücadele sonunda 2008 de mahalle girişlerinde ki bariyerleri kaymakamlık kaldırdı. 2009 da Valiliğe müracaat edip özel güvenlik iznini iptal ettirdim. ( Mahalle umuma açık yerdir. Özel güvenlik değil. Kolluk kuvveti olur. Aksi Anayasanın 10. madesine aykırı)

Bugün İstanbul ekinde " Alkent mahalle iddiaları boş " başlıklı gazetenin kendi kendini yalanlayan 2. haber çıktı. Zira sözde çamlıca sitesi yönetimi bundan rahatsız oldu. Size ihtar gönderip yalan beyanlar ve tekzip yollarız tehdidinde bulunmuş. Tekzip den çekinen gazete yönetimi, YALAN HABER YAPTI. Kendi kendini yalanladı. Alkent mahalle iddiaları boş değil, bu haberi yapanlar, yaptıranların gayesi boş. Google girselerdi kendi kendilerini yalanlamazlardı.

Aşağıda Alkent 2000 in mahalle olduğu yollarının kamuya terk edildiği belgesini takdirlerinize sunuyorum. 

Mahalle olduktan sonra kendini fesetmeyen site yönetimi, hukuk dışı insanlardan ayda bin 500 lira. Senede 16 bin lira zorla aidat diye para topluyor. Daha evvel başka TV ve Gazeteler benimle röportaj yapıp gerçekleri duyurdular. Bu haberlerden sonra insanların yarısı aidat ödememeye başladı. Rantları kaybolanlar habertürk'e yalan haber yaptırdılar.

Ben artık gazetenizde çıkan haberlere şüpheli bakacağım! Haberi yapanlar görevlerini ihmal etmişler, masa başı iş yapmışlardır. Tekzip den kaçarken kendi itibarlarını zedelemişlerdir.

Habertürk Avukatı Zi... hanımla konuşup dün doğruları anlatmış. sözde site nin İltar ve Tekzip tehditlerine itibar etmemelerini , kendilerine her türlü belgeyi verebileceğimi söylemiştim.

Durumu, belgeleri  takdirlerinize sunuyor, aşağda ki mahalle belgesine/ belgelerine dayalı yeni bir haber yapılmasını talep ediyorum.

Selam ve Sevgiler.

 

Dursun Boran

Gazeteci

Star Tv E. Protokol Müd.

0212 88...

www.dursunboran.com


Alkent'in mahalle belgesi

Alkent'in mahalle belgesiİstanbul Büyükçekmece İlçesindeki pek çok kişinin site bildiği Alkent 2000'in mahalle olduğu belgelendi.

 

 

26 Şubat 2009 / 14:39


Bir müddet evvel Kaymakamlığa müracaat eden mahalle sakinlerinden Dursun Boran nın dilekçesine, 24.12.2008 de resmi olarak 34- 799 sayıyla cevap veren Kaymakam İsmail Gündüz ve ilçe özel idare müdürü Bedir Gürses şu yazılı cevabı verdiler:

" Alkent 2000 Mahallesi 3 Haziran 2002 Pazar günü yapılan seçim
sonucu mahalle statüsüne kavuşmuştur."

Söz konusu mahalle muhtarlığı görevi halen Eczacı A. Banu Eraslan tarafından yürütülmektedir.

Bu belgeden sonra Alkent 2000 de oturanlardan senelerden beri, haksız yere milyarlarca lira aidat alaındığı anlaşıldı.

Kaymakamlık şimdi Alkent deki cadde ve sokakların resen kamuya terkini yaparak, giriş çıkışlara konan kanunsuz bariyerleri kaldıracak.

İşte Belge: Kaymakamlık verdiği cevapda yakında yolların kamuya açık hale geleceğini söylüyor.

 


İşte o belgeler:



 



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 4 yorum mevcut

    • Ahmet Koç- Maraş 13 yıl önce yorumlandı

      Büyük Haber sitesi Habertürk ü fena yakalamış.
      Belgeli aydınlatıcı bir gazetecilik olayı. Peki Habertürk neden insanların aklını karıştırmak istiyor. Masa başı haber yapanlar, google a bakmayı düşünmüyorlar mı?
      Dursun Boran olmasa mahalleli adeta haraca bağlanacak. Mahalleye hala site diyorlar? Adama soarlar mahalle girişlerinde ki bariyerleri Kaymakam neden kaldırdı?
      Çünkü alkent 2000 site değil, bir mahalle. Belgesi de bu haber de var.
      Tebrikler bu asılsız haberi ortaya çıkardığınız için.

    • Engin Aşcı 13 yıl önce yorumlandı

      Gazeteci görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. İlgili yanlış haber hakkında gerek adli mercilerin gerekse usta gazeteci Dursun BORAN nın elinde fazlası ile bilgi ve belge varken nasıl olurda Habertürk gibi bir gazetede bulunan gazeteci asılsız, belgesiz Kulaktan dolma bilgilerle dayalı bi haber yapıyor anlamış değilim. Gazeteci haberi doğru kaynaktan almak ile yükümlüdür. Kulaktan dolma bilgilerle yapamaz. Şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermez. Gazeteci kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişilerdir. Sanırım Alkent ‘in sözde yönetimi kapalı kapılar arkasından bu haberi yapan kişiyede talimatlarını vermişler. Ama şartlar ne olursa olsun hukukun üstünlüğünün, haklının hakkının önüne kimse geçemez. Umarım Habertürk gazetesi ilgili yazı için ivedi olarak özür yazısı yayınlayarak basın ahlakının gereğini yerine getirir.

    • Serkan Kadıköy 13 yıl önce yorumlandı

      Yargıtay kararı ekte. Mahalle belgesi ekte. Nasıl habertürk İstanbul eki böyle bir yanlış yapıp kendi kendini yalanlar. Benim habertürk haberlerine artık güvenim nasıl olsun.
      Acaba derim bundan sonra her habere. Yargıtay KMK olmaz demiş. Site denen yeri yok saymış. Mahalle olduktan sonra siteden bahsedilmez.
      Bir yer hem site hem mahalle olmaz. Büyük haber belgelere ulaşıyorda, ayda 7-8 bin lira maaş alan habertürk yazı işleri yetkilileri bu belgeleri goog dan nasıl bulamıyor?

    • Seniha KorY 13 yıl önce yorumlandı

      Haberi araştırmadan yapmış habertürk. Boran güzel bir hukuk savaşı vermiş. İlk haber doğru belgesi var.
      2. haber boş gereksiz. Habertürk haberinin arkasında duramamış. Tekzip korkusuyla yalana çanak tutmuş. Turgay Ciner kimlere gazeteyi teslim etmiş.
      Habertürk ün göremediğini BÜYÜKHABER.COM görmüş. Belegeleri bulmuş yazmış. Halkı bilgilendirmiş.
      Habertürk dekiler masa başı haber yapmış.
      Bu haber olmasaydı biz gerçekleri nasıl öğrenecektik?
      Ciner gereğini yapmalı bu belgelerle yeni haber yaptırmalı

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV