banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

TBMM Sosyal Tesisleri Gazetecilere Açılsın!

Gazeteci Dursun Boran TBMM başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazarak, milletvekillerine hizmet veren İstanbul Florya'da ki Atatürk köşkü ve Beşiktaş tesislerine gazetecilerin girmesini talep etti.

20 Kasım 2011 Pazar 00:52
TBMM Sosyal Tesisleri Gazetecilere Açılsın!
banner312
TBMM Sosyal Tesisleri Gazetecilere Açılsın!
Gazeteci Dursun Boran TBMM başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazarak, milletvekillerine hizmet veren İstanbul Florya'da ki Atatürk köşkü ve Beşiktaş tesislerine gazetecilerin girmesini talep etti.


Yeni ve eski milletvekilleri ile yakınlarına hizmet veren bu tarihi köşklerin lokanta, misafirhaneleri ile cafelerine Başbakanlıkca verilen basın kartı sahibi gazetecilerininde rahat girebilmesi için, genelge yayınlanmasını isteyen Dursun Boran şöyle dedi:

2 sene milletvekili yapanlar, ömür boyu milletvekillerinin bütün haklarından istifade ediyorlar. Bu Anayasa'nın 10 maddesi eşitlik ilkesine aykırı.

Misafirhanede azami 15 gün kalınabilirken, bazı eski vekiller, senelerce hak ihlali yapıp, Atatürk köşkü misafiranesinde kaldılar. Sonra polis zoruyla atıldılar. Haberler google da var.

Senelerce bu tesisleri özel mülkleri gibi kullandılar. Kural ihlali yaptılar. Kötü örnek oldular. Dün dağda PKK militanı olanlar, milletvekili olunca buralardan bütün yakınlarıyla faydalanıyorlar. Ama şehit yakınları, hakim, savcılar, gazeteciler buralara vekil davetlisiyse girebiliyorlar.

TBMM başkanı bir genelge yayınlayarak, bu tesislere gazetecilerinde girmesini temin etmeli.
Eski milletvekilliği bir ünvansa, milletvekili adaylığı, aday adaylığıda bir ünvan. TBMM de görev yapan gazeteciler, kameranlar zaten meclis tesislerinden faydalanıyorlar.

Gazetecilerden bilgi ve görüntü sızar endişesinden yanlış. Basına kapalı parti gurup toplantılarında, pek çok özel bilgi basına ve kamuoyuna sızabiliyor.

Her basın toplantısına " sayın basın mensupları hepinize teşekkür ederim " gibi kelimeler kullanan meclis başkanı ve politikacılar bu yasağı kaldırarak basına olan saygılarını göstermeli.

Ya sadece görevi devam eden vekillere buralar hizmet vermeli, eski vekillerin girmesi engellenmeli. Yada basın mensuplarıda girmeli.

Bu tesislerin gelirini artırır, zarar etmekten kurtarır. Pek çok gün meclis açık olduğunda İstanbul daki tesisler boş. Devletin trilyonlarca lira resmi ilan verip desteklediği basın mensuplarının bu tesislere rahatca girmeli yeni yılda sağlanmalı. Stresli çalışma ortamında habercilik yapanlar, bu tesislerde zihinlerini dinlerdirmeli "

Atatürk köşkü 1935 de yapıldı.

Marmara Denizi sahilinde, Yeşilköy ile Küçükçekmece arasında olan Florya’nın 19. yüzyılda sönük bir avcı uğrağı olduğu bilinmekte. Atatürk’ün buraya olan ilgisiyle önem kazanan Florya giderek yazlık bir dinlenme merkezine dönüştü.

Atatürk için İstanbul Belediyesi tarafından 1935 yılında açılan proje yarışmasını kazanan mimar Seyfi Arkan’a yaptırılan köşk, yazlık bir konut olarak deniz tabanına çakılan sütunlar üzerine yapılmış ve karaya bir köprüyle bağlandı. 1935 yılı 14 Ağustos tarihinde kullanıma açılan köşkte Mustafa Kemal Atatürk, 1936 yılının Haziran ve Temmuz aylarında uzunca bir süre yaşamış, siyasî ve bilimsel toplantılar için köşkü özellikle kullanmış, aralarında İngiliz Kralı VIII. Edward ve Madam Simpson’un da bulunduğu kimi önemli konukları burada ağırlamıştır.

Köşk, Atatürk tarafından son olarak 28 Mayıs 1938 günü kullanılmış, kendisinin ölümünden sonra bu yapılar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık konutu olarak İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk ve Kenan Evren dönemlerinde kullanıldı.

16 Eylül 1988 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nca, Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na devredilen bu yapılar topluluğu, restorasyonu tamamlandıktan sonra dönemi içinde modern bir anlayışla inşa edilmiş köşkün tarzına uyacak dönem eşyası ile tefriş edilerek Atatürk Müzesi haline getirilmiştir. Atatürk Köşkü’nün arkasında karada yapılmış olan Yaverlik ve Genel Sekreterlik binalarının bir kısmı günümüze ulaşmamış, kalanlar ise onarılarak TBMM sosyal tesisleri haline getirilmiştir.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV