banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

SGK vatandaşa SMS ile ulaşacak

SGK, verilen hizmetlerin vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği etkin, kaliteli ve süratli iletilebilmesi için çalışma başlattı.

29 Şubat 2012 Çarşamba 12:20
SGK vatandaşa SMS ile ulaşacak
banner311
SGK vatandaşa SMS ile ulaşacak

SGK, verilen hizmetlerin vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği etkin, kaliteli ve süratli iletilebilmesi için çalışma başlattı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigortalılığın başlatılması veya sonlandırılması, maaş bağlanması, şahıs ödemeleri, iş göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, cenaze ödemeleri ve hizmet borçlanması gibi hizmetler hakkındaki bilgileri, isteyen işveren, iştirakçi ve hak sahiplerine online olarak kısa mesajla iletecek.

SGK, verilen hizmetlerin vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği etkin, kaliteli ve süratli iletilebilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda, halen Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından manüel olarak yürütülen SMS gönderme sistemi online hale getirilecek ve işveren, iştirakçi ile hak sahiplerinin cep telefonu numaraları sisteme kaydedilecek.

Sisteme kaydını yaptıran işveren, iştirakçi ve hak sahiplerinin cep telefonlarına bilgilendirme için SMS yani kısa mesaj gönderilecek. Online olarak bilgilerin cep telefonlarına kısa masajla gönderileceği bu uygulama için vatandaşlardan ücret alınmayacak.

SGK, sisteme kaydını yaptıran işveren, iştirakçi ve hak sahiplerine SMS ile şu bilgileri ulaştıracak:

''Şahıs ödemeleri, çölyak ödemeleri, sigortalı tescil, sigortalı işten ayrılış, toptan ödeme, aylık bağlama, geçici iş göremezlik, emzirme yardımı ödemesi, hizmet borçlanmaları, emekli ödemeleri ve cenaze ödemeleri.''

Söz konusu işlemlerin cep telefonlarına kısa mesaj ile iletilebilmesi için ''http://app2.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp'' adresinden bilgilerin kaydının yapılması gerekiyor.

Cep telefonu numarasının bilgi girişi yapacak kişi ile mesaj gönderilen cep telefonunun kayıtlı olduğu kişinin aynı TC kimlik numarasına sahip olması zorunluluğu var. Ayrıca, sistemde her TC kimlik numarası ile 1 adet cep telefonu numarası kayıt ve güncellemesi yapılabiliyor.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV