banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başbakan'dan füze kalkanı açıklaması

Erdoğan, "Türkiye'de nereye kurulacağına yönelik çalışma sürüyor" dedi

06 Eylül 2011 Salı 22:03
Başbakan'dan füze kalkanı açıklaması
banner263
Başbakan'dan füze kalkanı açıklaması
Erdoğan, "Türkiye'de nereye kurulacağına yönelik çalışma sürüyor" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile düzenlediği basın toplantısında "füze kalkanı" ile ilgili soru üzerine "Türkiye'de nereye kurulacağına yönelik çalışma sürüyor" dedi.

Erdoğan, NATO tarafından Türkiye'ye kurulması planlanan füze kalkanı konusunda, ''Atılan adımın, biz bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve onun içinde bu konuda hükümet olarak en geniş manada da istişaremizi yaparak kararımızı vermiş bulunuyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Zapatero ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Erdoğan, İsrail ile yaşanan sorunlarla ilgili bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye'nin özellikle İsrail'den 3 önemli sorunun çözümüm istediklerini anımsattı.

Başbakan Erdoğan, ''Bir; 'Türkiye'den özür dileceksiniz' dedik. İsrail'e teklifimiz budur. 2; tazminat ödenmesi' dedik. 3; Gazze'ye ambargonun kaldırılması... Tabii bunlar yerine gelmediği sürece normalleşmenin olması da mümkün değildir' dedik. Ve böyle bir adımı da atmayacaklarını açıkladıkları için bizler de adımımız şu anda atmış bulunuyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''NATO'nun füze kalkanı kurulmasına yönelik çalışmalarda son nokta nedir? Türkiye'nin çekinceleri giderildi mi? Uluslararası basında bu kalkanın İsrail'i korumak adına yapıldığı yorumları var. Bu noktada İran'dan gelen tepkiler var. Bunların nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''Bu konu, Türkiye'de tabii bir radar üssünün kurulması olayıdır'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu radar üssünün kurulması NATO çerçevesi içinde yapılan bir süreçtir ve bizler de bir NATO ülkesi olmak suretiyle, bu konunun en uygun neresiyse, bunu gerek Silahlı Kuvvetlerimiz, gerek Dışişleri, çalışmalarını azami ölçüde, en ince teferruatına kadar yapıldı ve hala da bu çalışmalar yapılıyor ve en kısa zamanda neticelendirip Türkiye'de bizleri herhangi bir sıkıntıya vesaireye sokacak adım söz konusu değil. Bunların hepsi basit kulislerdir. Atılan adımın, biz bölgemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve onun içinde bu konuda hükümet olarak en geniş manada da istişaremizi yaparak kararımızı vermiş bulunuyoruz.''

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV