banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

BDP'li Selahattin Demirtaş,'Mutabakat sağlanırsa yarın edebiliriz' dedi

BDP ve AK Parti heyetleri arasında süren 'boykot krizi' görüşmesi sona erdi.

14 Temmuz 2011 Perşembe 12:49
BDP'li Selahattin Demirtaş,'Mutabakat sağlanırsa yarın edebiliriz' dedi
banner264
BDP'li Selahattin Demirtaş,'Mutabakat sağlanırsa yarın edebiliriz' dedi
BDP ve AK Parti heyetleri arasında süren 'boykot krizi' görüşmesi sona erdi.

BDP'li Kışanak toplantı sonrası şu açıklamaları yaptı...

Görüşmelerin nedeni yemin edip etmemeye ilişkin değildi.

Biz de BDP grubu olarak, halkın iradesi meclise eksiksiz yansıması için parlemento çalışmalarına katılmama kararı almıştık. Bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceği yine partimiz ve milletvekillerinin vereceği bir karara göre devam edecek.

Ak Parti'den izacet almasına, izin almasına gerek yoktur. Bu bizim alacağımız bir karardır. Biz aldığımız kararı değiştirebiliriz de değiştirmeye biliriz de.

Biz Ak Parti bir siyasi yaklaşım varmı. Parlementoyu nasıl işletmek istiyor. Çoğunluğu elinde bulunduran bir partinin demokrasinin gelişmesi konusunda iradesi varmı bunu anlamaya çalıştık.

Tam anlamıyla olumlu yada olumsuz bir cümle kuramayacağız. Önümüzde nasıl bir yol olduğunu gördüğümüzü söyleyemeyiz.

Her şart ve koşul altında demokratik siyaset bizim için vazgeçilmezdir. Demokratik bir anayasa yapım sürecinin önünü açmak için mücadele edeceğiz. Bugünden sonra da politik faaliyetlerimizin ana ekseni bu olacaktır. Bizim bütün çabamız, tarihsel geçmişi olan sorunlarımızın çözümü için ön ayak olacaktır.

Bir metni AKP grubuna sunduk, onların da hazırladığı bir metin vardır. Siyaseten iki partinin de metni konusunda bir sıkıntı olmadığını ancak iki metnin tek bir metin haline dönüştürülmesi konusunda karar verilemedi.



DEMİRTAŞ: YARIN YEMİN EDEBİLİRİZ

BDP'li Selahattin Demirtaş, yemin krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Mutabakat sağlanırsa yarın edebiliriz" dedi.

TOPLANTILAR SÜRÜYOR

AK Parti ve BDP'li yöneticiler, dün yaptıkları toplantının ardından bugün yeniden bir araya geldi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında başlayan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katıldı.

Görüşme, Başkanlık Divanı toplantı salonunda saat 11.00'da başladı.

AK Parti ve BDP temsilcileri dün bir araya gelmiş, görüşmenin ardından yapılan açıklamada, karşılıklı olarak sunulan önerilerin değerlendirileceği açıklanmıştı.




 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV