banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'nin basın özgürlüğü raporu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin hazırladığı ”Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi Türkiye” raporunu CHP Milletvekilleri Demir, Ağbaba ve Özel ile birlikte açıkladı.

23 Temmuz 2013 Salı 14:06
CHP'nin basın özgürlüğü raporu
banner291
CHP'nin basın özgürlüğü raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin hazırladığı ”Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi Türkiye” raporunu CHP Milletvekilleri Demir, Ağbaba ve Özel ile birlikte açıkladı.

"Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye" başlıklı 131 sayfalık rapor Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir cezaevi ziyaretleri sonucunda hazırlandı.

Aralık 2012-Ocak 2013 tarihlerini kapsayan rapor, İngilizce olarak da yayınlandı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'den oluşan cezaevi komisyonu İstanbul, Muş, Mardin, Diyarbakır, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir, Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı illerdeki cezaevlerini ziyaret etti.

67 GAZETECİ TUTUKLU

Bugün açıklanan tutuklu gazeteciler raporuna göre, cezaevinde 65 tutuklu gazeteci bulunuyor. Bu sayı Gazetecileri Koruma Komitesi raporlarına göre 104.

Raporda tutuklu bulunan tüm gazetecilere yönelik olarak yapılan suçlamalarda "Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında “örgüt” bağlantısı bulunduğu iddiası yer alıyor.


CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi:

"Cezaevlerinde 64 tutukla gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye'de darbe döneminden daha vahim bir dönem yaşanmaktadır. 64 gazeteci terör suçlamasıyla yargılanmaktadır. Bizler dünyanının en çok tutuklu milletvekilini, en çok tutuklu bilim insanını, en çok tutuklu hukukçusunu ve en çok tutuklu gazetecisini ziyaret eden milletvekilleri olarak tarihe geçtik. Bu raporu "batsın sizin gazeteciliğiniz, bu gazeteleri evinize almayın" diyen Başbakan'a hazırladık, kalemini iktidar kılıcı gibi kullananlara hazırladık. Cezaevindeki tutuklu arkadaşlarımız için hazırladık. KCK, Ergenekon, Devrimci Karargah gibi davaların içinde olan arkadaşlarımızla görüştü. TGC Başkanı Özcan İpekçi'ye teşekkür ediyoruz. Rapor 3 bölümden oluşuyor."

"Görüştüğümüz gazeteciler arasında ne tecavüzcü, ne çete mensubu ne de eli silahlı terörist bulamadık. Yani cezaevinde tutulan gazetecilik mesleğinin ta kendisidir. 1 Mayıs mitingini izlemek, YÖK protestosuna katılmak, Nevroz Kutlamaları, İHD'nin basın toplantısını haber yapmak, sivil toplum ve siyasi partilerin etkinlikleri hakkında haber yapmak, haber maksatlı röportajlar, yayınlanmamış kitaplar, Kürtçe ad, gazetecilerin terörist ilan edilmesi için yeterli sayılmış."

"İddianameler adeta hukukla dalga geçer gibi bir dille yazılmış. Mesela Mustafa Balbay'ın belirtilen 8 yıllık dilimi kapsayan notları 3,5 dakikada hazırlanmış gösteriliyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmeleri hükümeti devirmeye teşebbüs hatta halkı galeyana teşvik etmekle suçlanıyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV