banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ekmeleddin İhsanoğlu evinin önünde konuştu

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı' olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, "En önemli şey büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olmasıdır” dedi.

18 Haziran 2014 Çarşamba 11:31
Ekmeleddin İhsanoğlu evinin önünde konuştu
banner229
Ekmeleddin İhsanoğlu evinin önünde konuştu
CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı' olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, "En önemli şey büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olmasıdır” dedi.

internet reklamcılığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilettiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetecilere ilk kez görüntülü röportaj verdi.

Yeniköy'deki evinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, "Her şeyden önemlisi büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olması" dedi.
"TÜRKİYE'DE DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİN ÇOK ÖNEMLİ İLERİ BİR ADIMIDIR"

İhsanoğlu, "Her şeyden önce büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olmasıdır. Türkiye'de farklı düşünceye sahip iki köklü siyasi
partinin uzlaşmış olması Türkiye'de demokratikleşme sürecinin çok önemli ileri bir adımıdır. Mesele şahsımla ilgili olmanın ötesinde uzlaşmanın bizatihi kendisi mühim bir gelişmedir. Uzlaşmanın konusu olan Cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterilecek insanın profili ile ilgili hangi vasıflarda olmasıyla ilgilidir. Ve ne yapmasa gerektiği hususundaki uzlaşma. Bu iki partinin sağladığı uzlaşmanın arkasındaki daha geniş mutabakat çok önemlidir. Şahsımla ilgili tarafı bence ikinci derecede önemlidir. Şu safhadaki söyleyeceklerim bu anlayışta olanları tebrik ediyorum, bir Türk vatandaşı olarak. Ve buna muhatap olan bir insan olarak bu teveccühleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"ZAMANI GELİNCE BU KONULARI AYDINLATACAĞIM"

CHP içinden adaylığı ile ilgili tepkilerin sorulmasına üzerine İhsanoğlu, “Bu eleştirilerin sahiplerinin kendi görüşleri, saygı duyuyorum. Benim hakkımda belki bazıları tam fikir sahibi değildir. Zamanı gelince bu konuları aydınlatacağım. Şimdi biz bir çalışma içerisindeyiz. Sizlerle daha sık buluşacağız. Bir düzen kuruyoruz. O düzen vasıtasıyla sizlerle daha geniş görüşeceğiz. Biliyorsunuz bütün hayatım boyunca hem yerli, hem uluslar arası basınla çok iyi ilişkiler kurdum. Basının kamuoyunu, halkı bilgilendirme, aydınlatma hususundaki rolüne çok önem veriyor ve saygıyla karşılıyorum. Sağlıklı bilgilerin aktarılması konusunda sizlerin de yardımına ihtiyacım olacak" yanıtını verdi.
"GAYET TABİ BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Ekmeleddin İhsanoğlu, "10 Ağustos'ta seçim var? Meydanlara çıkacak mısınız?" sorusuna “Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor, programlar yapılıyor. Bunları sizlere bildireceğiz" dedi.

İki gündür evde olduğunu ve çalıştığını belirten İhsanoğlu, “Aileniz adaylığınızı nasıl karşıladı sorusuna" gülerek, “Aile sırlarını artık ifşa etmeyelim" diyerek yanıtladı. "Genel Başkanlarla bir araya gelecek misiniz" sorusuna da Ekmeleddin İhsanoğlu,“ Gayet tabi bir araya geleceğiz. Başkalarıyla da bir araya geleceğiz. Basının evel ki günden beri gösterdiği ölçülü tavıra teşekkür ediyorum." şeklinde cevap verdi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV