banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kılıçdaroğlu Silivri'de

Kılıçdaroğlu: "Saat 11.00'da TBMM'nin önünde olacağım, Türk bayrağınızı alın gelin"

25 Ekim 2012 Perşembe 22:28
Kılıçdaroğlu Silivri'de
banner304
Kılıçdaroğlu Silivri'de
Kılıçdaroğlu: "Saat 11.00'da TBMM'nin önünde olacağım, Türk bayrağınızı alın gelin"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumlar Yerleşkesinde tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mustafa Babay ve Mehmet Haberal'ı ziyaret etmek için Silivri'ye geldi.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve milletvekilleri Umut Oran, Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Partililer Kılıçdaroğlu'nu cezaevi önünde karşıladı. Aracından inerek partililerle bayramlaşan Kılıçdaroğlu yürüyerek cezaevine girdi. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun gelişi öncesinde Gürsel Tekin, çikolata ikram ederek gazetecilerle bayramlaştı.

"TÜRKİYE İSTİHBARATLA YÖNETİLMİYOR"
Ziyaret çıkışı gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın size bir daveti oldu. 29 Ekim'de ayrı bir program yapmaya gerek olmadığını ifade ederek, sizi, Hipodrom'da yapılacak etkinliğe davet etti. Ankara'daki yasağı da valiliğin aldığı istihbaratın gereği olarak açıkladı. Bu konudaki düşünceniz nedir?'' sorusu üzerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin, istihbaratlarla yönetilen bir devlet olmadığını söyledi.

"BEN TBMM'NİN ÖNÜNDE OLACAĞIM, BAYRAĞINI ALAN GELSİN"
Anayasa'ya göre, her yurttaşın toplantı ve gösteri yapma hakkı bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
'Demokrasi var mı var, özgürlük var mı var. 'İstihbarat geldi yasaklıyoruz.' Böyle bir anlayış olabilir mi? Bayram kutlaması yapıyorsunuz. Yasak geldiği için ben 29 Ekim törenlerinde değil, halkın arasında olacağım. Onlarla beraber bayramı kutlayacağım. Resmi törenlerle kutlamak kolay, halkın arasında olmak zordur. CHP Genel Başkanı olarak zoru seçiyorum. Bir bedel ödenecekse orada o bedeli ödemeye de hazırım. Biz cumhuriyeti kurduk, istihbarat geldi, cumhuriyeti kutlamaktan vazgeçelim. Böyle bir anlayışı kabul etmeyiz, bu çağdığı bir anlayıştır, korkulan bir anlayıştır. Babalarımız, dedelerimiz, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı 'Düşman geldi, korktuk' diye yapmadılar. Tam tersine üstüne yürüdüler, 7 düvele karşı mücadele ettiler. Halkın egemenliğine dayalı cumhuriyeti kurdular. Başbakan ve onun uzantıları yasak getiriyorlar. Yasağı kabul etmeyiz. Halkın arasında, o 29 Ekim'de olacağım ve beraber kutlayacağız. Yurttaşlarımdan tek isteğim var. Herkes eline bir Türk bayrağı olarak gelsin. Cumhuriyetin kurulduğu TBMM önünde saat 11.00'de olacağım.''

"BAYRAM KUTLAMANIN İZNİ OLMAZ"
Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Başbakan, 'Valilik gereğini yapacak' dedi'' demesi üzerine şunları söyledi:

''Sayın Başbakan ne söylerse söylesin. Bayram kutlamanın hele hele Cumhuriyet Bayramı kutlamanın izni olmaz, bu halkın bayramıdır, demokrasi bayramıdır, özgürlük bayramıdır. Cumhuriyeti o kadar kolay kurmadık, mücadele verildi. Bayrağımıza boşuna al bayrak demiyoruz, dedelerimizin kanının rengi var o bayrakta. Sen devlet değil misin, yasaklayarak mı önlem alıyorsun? Hiç bir şekilde istihbarata dayalı bir yasaklamayı demokrasi ile bağdaştırmıyoruz. Bunu söyleyen kişi de bu ülkede ben başbakanlık yapıyorum diyorsa, kimse kusura bakmasın ama istihbarattan güç alan bir devlet başkanı olmaz. Başbakan, demokrasi ve özgürlüklerden güç alır. Saygın bir toplum olmak istiyorsanız, önce demokrasiye özgürlüğü getireceksiniz.''
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV