banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Meclis 38 milletvekili eksik açılıyor

TBMM en kritik yemin törenlerinden birine sahne oluyor.

28 Haziran 2011 Salı 15:08
Meclis 38 milletvekili eksik açılıyor
banner266
Meclis 38 milletvekili eksik açılıyor
TBMM en kritik yemin törenlerinden birine sahne oluyor. Siyasi tansiyonun çok yükseldiği yemin töreni başladı.
Meclis tarihinde ilk kez, yemin töreninde 38 milletvekili eksik başlıyor. Meclis açılışında ilk sözü en yaşlı üye sıfatıyla CHP'li Oktay Ekşi aldı.
TBMM 12 Haziran seçimlerinden sonra milletvekillerinin yemin töreni için toplandı. BDP'nin boykot ettiği Meclis yemin törenine, Ergenekon ve Balyoz tutuklusu milletvekilleri de bırakılmadığı için 513 milletvekili katılıyor.

Meclis yemin töreni en yaşlı üye sıfatıyla genel kurulu açan CHP'li Oktay EKşi'nin yemin etmesiyle başlayacak. Ardından milletveklileri il sırasına göre kürsüye davet edilecek.

CHP toplantı öncesi yemin etmeme kararını açıkladı. CHP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu salonunda kendilerine ayrılan yerlere oturacak ancak isimleri okunduğunda ayağa kalkarak yemin etmeyeceklerini söyleyecek.

HABERAL VE BALBAY'A ALKIŞ

CHP liderinin isteği ile tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın isimleri okunduğunda CHP'li milletvekillerince alkışlanacak.

YEMİN TÖRENİ KISA SÜRECEK

2007 genel seçimlerinden sonra yapılan yemin töreni 10.5 saat sürmüştü. CHP'liler yemin etmeyeceği, BDP'liler boykot ettiği için yemin töreninin yaklaşık 3 saat daha kısa sürmesi bekleniyor.

KÜRSÜYE İLK DAVET BAĞIMSIZA

Yemin etmesi için ilk kürsüye çağrılacak milletvekili BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinden Adana Milletvekili Murat Bozlak olacak. BDP Meclis'i boykot ettiği için Bozlak yemin etmeyecek.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV