banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Samanyolu'nda Başbakan'a yüklendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu STV Haber'de Abdulkadiroğlu'nun sorularını yanıtladı

08 Haziran 2013 Cumartesi 01:17
Samanyolu'nda Başbakan'a yüklendi
banner321
Samanyolu'nda Başbakan'a yüklendi
CHP lideri Kılıçdaroğlu STV Haber'de Abdulkadiroğlu'nun sorularını yanıtladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olamayacağını söyleyerek, “Kendi gençliğine, ‘kininizi unutmayın’ diyen kişi cumhurbaşkanı olamaz. Bir siyasetçi kendi halkının, yüzde 50’sini karşıt görürse diğer yüzde 50’sini de yandaş görürse o kişiden cumhurbaşkanı olmaz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Samanyolu Haber’de yayımlanan bir TV programına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, ortaya çıkan talep ile taleplere verilen yanıtların bu gerginliği ortaya çıkardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Taksim’e çadır kuranlara polis adil davransaydı bu olaylar olmazdı” dedi.

“KEŞKE SORUN ÇÖZÜLE BİLSE VE BİR MESELE KALMASA”

Olayların Türkiye geneline yayılması ve uzun sürmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Başbakan meydan okuyan bir dil kullandığı sürece bu eylemler devam edecek. Bir başbakanın halka konuşurken daha kucaklayıcı olmalı. Başbakan’ın bu tutumu bürokrasiye de yansıyor. Poliste sertleşiyor” değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın tutumunun sert olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama yaşanan tablo. Tablonun bize gösterdiği, Sayın Başbakan’ın çıkışları sanki böyle bir olayı benimsememiş. Tam tersine ‘ben bu toplumda gerginlik yaratacağım, gerginlikten bir şeyler çıkaracağım nemalanacağım’ gibi bir havası var Sayın Başbakan’ın. O nedenle biraz umutsuz bakıyorum olaya. Keşke sorun çözüle bilse ve bir mesele kalmasa zaten hepimizin ortak arzusu bu.

“OTEL YAPMAK İÇİN BAŞKA BİR ALAN YOK MU?”

Göstericilerin bu eylemleri neden yaptığını herkesin anladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bence herkes anladı ama bir kişi hariç. O da Sayın Başbakan. O anlamadı ve anlamamakta hala ısrar ediyor. Sağduyu sahibi herkes bu olayı anladı. Küresel gençliğin bir eylemi var. Arap Baharı’na hiç benzemiyor bu gençliğin eylemi. Batı’daki gençlerin eylemleri gibi” diye konuştu.

Gençlerin verdiği mesajın iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, o gençleri dinlemeyen siyasetçilerin “nasıl o gençlerden oy istemeyeceğini” sordu.

Taksim Gezi Parkı ile ilgili bir açıklama yapması gerek kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini yok sayıldığını savundu. Taksim’de yeşil alan kalmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Otel yapmak için başka bir alan yok mu?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, eylemlerle ilgili, Türkiye genelinde 10 yıldır baskı olduğunu bunu gençlerin kabul etmediğini aktardı.

“EYLEMCİLERİN TER TEMİZ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Mala zarar veren kişilerin, gözaltına alınması gereken kişiler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, İzmir’de Twitter kullanıcı bazı gençlerin gözaltına alınma sürecini anlattı. Devletin vatandaşına şiddet uygulamamsı gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eylemcilerin ter temiz alınlarından öpüyorum. Haklı talepleriniz var” diye seslendi. Tarihi eserlerin üzerine binalar yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Olmayan bir Topçu Kışlası’nı yapacağım diye ortaya çıktı” ifadesini kullandı.

Adana’daki olaylarda hayatını kaybeden, komiser Mustafa Sarı’ya Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Sarı’nın ailesine de baş sağlığı diledi. Göstericiler ile polislerin kardeş olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, kendi muhataplarının ne polis olduğunu ne de Gezi Parkı’ndaki eylemciler olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, kendi muhataplarının, polisle göstericileri karşı karşıya getirenlerin olduğunu aktardı.

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMEM"

Başbakan Erdoğan’ın, “azınlığın, çoğunluğa tahakküm etmesine izin vermeyiz” sözünün hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde bir başbakan ‘tahakküm’ kelimesini kullanamaz” dedi. CHP olarak bu eylemlerin hiç bir yerinde olmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bazı milletvekillerinin Taksim’deki gençlerin isteği üzerine her gün oraya giderek polis ile eylemciler arasında iletişimi sağlamak için orada görevlendirildiğini söyledi. Göstericilerin de CHP’yi istemediğini aktaran Kılıçdaroğlu, gösterilerin bitmesi ile ilgili olarak, “Biz dedik diye alanlara çıkmadılar. Biz dedik diye çekilmezler de” dedi.

Eylemlerle ilgili olarak Başbakanla görüşmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’dan bir randevu talebi gelirse görüşebileceğini aktardı. Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’ndaki vatandaşlara yapılan ilk müdahalenin sorumlusunun hala bulunamamış olmasının anımsatılması üzerine, “talimatı verenler bellidir. Siyasi otorite çıkarırsa çıkar. Uludere’de 34 vatandaşımız öldürülmedi mi? Faili bulundu mu? Bulunmadı. Sayın Başbakan ne diyordu; ‘Ankara’nın derin dehlizlerinde bu olay kaybolmayacak diyordu.’ Bırakın Ankara’nın TBMM’nin derin dehlizlerinde kayboldu bu” değerlendirmesinde bulundu.

Olayların yerel seçimleri etkileyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İstanbullu'nun bunun hesabını sorması sormak zorundadır. İstanbul’da yeşil alan kalmadı. İstanbullu bunun hesabını sormak zorundadır. Gezi parkı sadece bunun bir örneği” dedi.

“GENÇLİĞİNE ‘KİNİNİZİ UNUTMAYIN’ DİYEN KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLAMAZ”

AKM’nin sanat eseri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, buranın yıkılmaması gerektiğini depremde yıkılma tehlikesi varsa oranın güçlendirilmesi ile çözüm bulunabilineceğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialara da değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Daha Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı belli değil. Söyledi mi ‘ben cumhurbaşkanı adayıyım’ diye. Söylemedi. Ama medya yazıp-çiziyor. Havaya soktular Erdoğan’ı. Daha önce bir de ‘başkan olacağım’ diyordu. Kendi gençliğine, ‘kininizi unutmayın’ diyen kişi cumhurbaşkanı olamaz. Bir siyasetçi kendi halkının, yüzde 50’sini karşıt görürse diğer yüzde 50’sini de yandaş görürse o kişiden cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanlığı birleştirici makamlardır. Ayrıştırıcı makamlar değildir. Siyasetin dili birleştirici olmak zorundadır. Kapsayıcı olmak zorundadır” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, 3. boğaz köprüsüne Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini ise “Toplumun değerlerine saygı duymamız gerekiyor” sözleriyle değerlendirdi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV