banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sandıklardan açık ara önde çıkacağız

Başbakan Erdoğan: "Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik"

05 Haziran 2011 Pazar 13:38
Sandıklardan açık ara önde çıkacağız
banner299
"Sandıklardan açık ara önde çıkacağız"
Başbakan Erdoğan: "Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlerdeki İzmir mitingi, Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşti. Futbol takımı tutar gibi parti tutmamaları gerektiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, İzmir mitinginde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel yönetim olarak merkezi hükümetten istedikleri destek konusunda eksiklik yaşadıkları iddialarına da sert çıkan Başbakan Erdoğan; "Size yalan söylediler. Çok
açık net söylüyorum. Bakanlarım burada. Kardeşler çok iddialı konuşuyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kendi akıl hocası, partisinin genel başkanı ile gidip konuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eğer hak ettiği parayı alamıyorsa gelsin bana ispat etsin. Ben bu görevi bırakırım" dedi.

Miting alanında yoğun bir kalabalığın karşıladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de bulunan ilçeleri sayarak vatandaşları muhabbetle selamladığını söyledi. İzmir'in Ege ve Akdeniz'e oranla bir başka güzel bir şehir olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan; "İzmir Akdeniz'in, Ege'nin incisidir. İzmir tarihi, insanı ile güneşi ile yiğitliği Akdeniz'in de Türkiye'nin de iftiharıdır. İzmir Asya'dan, Akdeniz'den ötesine gururla bakan efeler diyarıdır" dedi.

"İZMİR'E HAKARET İLE DEĞİL HİZMETLERLE GELDİK"
Mevlana'nın hoşgörü felsefesi ile hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, İzmir'e yapacakları konusunda kimsenin kendilerini engelleyemeceğini açıkladı. Başbakan Erdoğan; "Niyetimiz ne ise yaptıklarımız da odur. Kalbimizde ne varsa dilimizde de o vardır. İzmir, Gazi Umur beylerin, Çaka beylerin olduğu kadar, Hasan Tahsin'in şehridir. İzmir acıyı da sevinci de yaşamış ama asla kendini kapatmamış hoşgörü şehridir. Bu güzel şehrin tüm sakinlerini kutluyorum. İzmir'le bizim aramıza hiç kimse
giremez. Bizi İzmir'e hizmet etmekten kimse alıkoyamaz. Bu dünya şehrine, Türkiye'nin gözbebeğine hizmet etmekten bizi kimse uzaklaştıramaz" diye kaydetti.


Partililerin "Kıskananlar çatlasın" sloganlarına karşılık Erdoğan; "Çatlamasınlar. Onları da alalım yanımıza. Bayburt'tan yola çıktık. Gittiğimiz her şehirde milletimiz ile kucaklaştık. Hasret giderdik, her şehirde kardeşliğe vurgu yaptık. Hepsinde demokrasi, kardeşlik dedik. Gittiğimiz her şehirde hoşgörü ile kucaklaştık. Biz olduğumuz gibi görünüp, göründüğümüz gibi oluyoruz. 81 vilayette farklı kelimeler kullanmıyoruz. İlçelere, köylere, sahillere ayrı bir uslüp kullanmıyoruz. Önyargılarla hareket etmiyoruz. Nezaket dışı ifadeler kullanmıyoruz. Kıskançlık, küslük gibi kavramlara asla prim vermiyoruz. Hassasiyeti taşıyarak, korkuları taşıyarak değil. Saygı ile hoşgörü ile hizmet siyaseti yapıyoruz. İzmir'e cebimizde hep hizmetle geldik. Hakaretle gelmedik Okullarla gelmedik, adalet sarayları ile Beydağ Barajı, Gördes Barajı, çevre yolları ve limanlarla geldik" dedik.


Çok partili siyaset döneminde özellikle CHP tarafından ülkede sanal korkular inşa edildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "27 Mayıs tarihinde Adnan Menderes ve arkadaşları idam edildi. Onun idamına kimler alkış tuttu? CHP. Bütün bu süreçte Türkiye'de sanal korkular, düşmanlar, belli gruplar tehdit gibi gösterildi. 27 Mayıs'ı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği günü kimler bayram ilan etti? CHP 27 Mayıs'ı bayram ilan etti. Çünkü bu ülkede çok partili dönemde halkın iradesi ile iktidar olan bir Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği günü bayram olarak ilan eden zihniyet CHP. İzmir demokrasinin beşiği.

İzmir Menedres'i elleri üzerinde tutan şehir. İzmir inanıyorum ki yine bu özgürlük mücadelesini veren, milletin efendisi olan değil hizmetkarı olmaya gelen AK Parti'ye destek olacaktır. İzmir bugün yeni bir kararın eşiğindedir. Buna inanıyorum. İnşallah İzmir'de AK Parti sandıkta açık ara oy farkı ile önde olacaktır. Biz size aşığız, sevdalıyız be. Size Ferhat gibi deli divane olmuşuz. Mecnun gibi, Leyla gibi. Biz projelerle geliyoruz 3 kasımda yeni bir süreç başlattık. Hiçbir zaman ben demedik. Hiçbir zaman belli bir kitleyi, belli bir zümreyi düşünmedik. 74 milyon beraberiz dedik. İnsanları dillerine, dinlerine, yaşam tarzlarına göre ayırmadık. Kürdüyle, Boşnağıyla, Arabıyla yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ne dedik, bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız . İnsan önceliğimiz vardır. Kararlılıkla şunu söyledik; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadık, değerlerine, yeme içmesine, giyim kuşamına karışmadık. Kimseye tehdit gözüyle bakmadık. Allah aşkına bir Allah'ın kulu çıkıp da söyleyebilir mi 8 yıllık iktidarımızda 'benim dinime giyimime karışıldı' diye. İşte buraya gelirken gençler serpilmişler ve istedikleri gibi içiyorlar. Bizim derdimiz Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üstüne taşımak. Bu milletin evlatlarını her açıdan öncü haline getirmektir. Bizim evlatlarımız mucit, üreten olacak. Derdimiz Türkiye'ye hizmettir. Gayemiz yarın birilerine 'Allah onlardan razı olsun' dedirtmektir. Ne olacak yani ölmeyecek miyiz? Hoca efendi Cumhurbaşkanı, başbakan, trilyarder niyetine musalla taşında öyle mi diyecek? Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek" dedi.

"CHP ZİHNİYETİ KİRLİ BİR ZİHNİYET"
27 Mayıs ihtilalinin CHP tarafından bayram ilan edildiğine dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: "27 Mayıs'ı onlar zamanında bayram ilan ettiler ya, bunlar devrimlerden yararlanıyor. CHP eşittir devrim. Şu İzmir'in yollarını tamamlıyorsanız bu ulaşımda devrimdir. İzmir'i İstanbul'a bağlıyorsanız bu ulaşımda devrimdir. İzmir'e şu andaki gibi modern bir havalimanını yapıyorsanız bu devrimdir. İzmir susuz muydu? Arsenikli su içiyor muydu? Gördes barajından suyu
buraya biz getirdik, belediye değil. Bu suyu getirmenin işi belediyenindi. Havaalanından indik aman yarabbi o ne pis koku. Hani nerde? Haliç işte pislikti, pis kokuyordu. Aldık temizledik ve millet yüzüyor, balık tutuyor. CHP zihniyeti budur. Ya sen şehrin içinden geçen dereleri temizleyemiyorsun. CHP zihniyeti kirlidir. Bunları sandık paklar.

 

Gelin demokrasi dersini sandıkta verelim. Bakınız Türkiye'de anlatmak istediğimiz bu. Ülkeye zarar verecek hiçbir girişime iznimiz yok. Biz bu yola çetelerle değil, sermaye güçleri ile çıkmadık. Sizinle yola çıktık. Milletin çıktığı yolda yürüyoruz. Dünya değişirken Türkiye seyirci kalamaz. Türkiye bölgesindeki Türkiye'de ki gelişmelerden uzak kalamaz. Bizim Dünyaya söyleyecek bir sözümüz var. Biz her denklemde Türkiye var diyoruz. Türkiye adalet, özgürlük, barış ve hak için vardık. Biz her denklemde yerimizi alacağız. AB konusunda kararlılık sergilenirken Irak'ın, Filistin'in ve Lübnan'ın hakkını savunuyoruz. İhracatı yükseltirken herkese elimizi uzatıyoruz. Biz
cesarette sesimizi yükseltiyoruz. İdeoloji hiçbir şehrimizi esir almasın diye söylüyorum. Kör bir ideoloji İzmir'i esir almış durumda. Biz İzmir'de modern şehirde bunları görmek istemiyoruz. Biz hiçbir yerde bunları görmek istemiyoruz. Türkiye'yi biz böyle modern göreceğiz.

Türkiye artık hizmet ve eser siyasetini görsün. İstirham ediyorum futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Eser siyasetine hizmet siyasetine oy verelim. İstismar ve ideoloji siyasetine oy vermeyelim. Vermeyelim mi bu ülke ayağa kalksın. İnanın kalkar. Biz bu ülkeyi 2002 yılında kimden aldık, CHP'den aldık. CHP'nin yavrusu DSP'den aldık. Enflasyon neydi yüzde 30, şimdi ne oldu 7, aradaki fark benim vatandaşımın cebinde kalıyor."

AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı ile hazinede şu anda 97 milyar doların olduğunu belirten Erdoğan konuşmasında partisini yolsuzlukla suçlayan muhalefet partilerine şu sözler ile cevap verdi, "Şu anda 97 milyan dolar hazinede para var. Yolsuzluktan doğan bir iktidar bu güce ulaşabilir mi. Türkiye'nin niçin kredibilitesi yükselir mi? İhracat 123 Milyar dolara erişti. Biz bunlarla yetinmiyoruz. İnşallah daha iyi olacak."

"İSPAT ETSİN BEN GÖREVİ BIRAKIRIM"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun yerel yönetim olarak merkezi yönetimden yeterli desteği alamadığı yönündeki iddialarına sert sözlerle karşılık veren Başbakan Erdoğan; "Size yalan söylediler. Çok açık net söylüyorum. Bakanlarım burada. Kardeşler çok iddialı konuşuyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kendi akıl hocası partisinin genel başkanı ile gidip konuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu eğer hak ettiği parayı alamıyorsa gelsin bana ispat etsin. Ben bu görevi bırakırım. Çünkü Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. Tam aksine şikayetçi olanlar geldiğinde tahribatını ödedik. İzmir susuz kaldı. Gördes barajından su getirdik. Nankörlüktür bu. Bu kadar açık bu kadar net konuşuyorum. Hiçbir zaman adaletsizlik yapmadık. CHP, MHP, BDP belediyelerine hakları ne ise paraların gönderdik. Keyifleri yerinde. Ama ben belediye başkanlığı yaptığımda paramızı doğru dürüst vermezlerdi. Kesinti yaparlardı."


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yapılan operasyon sonrasında kentin EXPO 2020 adaylığını teyit eden mektubu Paris'e götürmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştiren Başbakan Erdoğan; "Paris'teki EXPO genel sekreterine mektup gönderiyoruz. Ne kadarlık yatırım gerekiyorsa vereceğimizi teyit ediyorum. Ama İzmir'in belediye başkanı o mektubu bizzat götürmesi gerekirken 'hükümet arkamızda' demesi gerekirken tenezzül edip götürmüyor. Bizim İzmir için yaşadığımız heyecanı İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşamıyor. İzmir bunu sorgulayacak mı? Sorgulamayacak mı? Ben inanıyorum ki İzmir bunu soracak. İzmir Büyükşehir Belediyesi için bir soruşturma yürütülüyor. Aslını, gerekçesini öğrenmeden protesto gösterileri yapılıyor. İzmir bizi sorgulayacak ama kendisini istismar edenleri de sorgulamalı. İzmir'i nasıl içine kapattığını, gerilemeye mahkum ettiğini artık benim İzmirli kardeşim görmeli. CHP Genel başkanı pankart okuyarak meydanda vakit dolduruyor. Bizim yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatıyor. Peki sen İzmir'e hangi proje ile geldin?" diye konuştu.

"KILIÇDAOROĞLU TÜRK BAYRAĞI SENİ DE Mİ RAHATSIZ EDİYOR?"
CHP'nin Hakkari mitinginde Türk byrağının olmamasını da değerlendiren Başbakan Erdoğan; "Hakkari'deki o seni dinleyenler arasında niçin bir tane Türk bayrağı yoktu? Yoksa Türk bayrağı seni de rahatsız ediyor mu? Sayın Kılıçdaroğlu biz bu yola çıkarken biz tek millet dedik, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle biriz beraberiz dedik. Ve bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tek bir millet altında topladık. Şu bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın, yıldız şehidimizin sembolüdür. Bu ülkede başka bayrak tanımıyoruz. Biz 780 bin kilometrekarede ameliyat yaptırmayız. Böldürmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Adamına göre dalgaya göre kürek sallıyor. Ona sorun doğuda konuştuklarını gelip burada konuşacak mısın? İzmir'de konuştun mu? CHP Genel Başkanı Atina ile ilgili, Yorgo'yu kurtarmakla ilgili" diye kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 70'incisini gerçekleştirdiği İzmir mitinginde İzmir'e yönelik geçekleştirmeyi planladıkları projeler ile konuşmasını şu sözler ile sonlandırdı: "CHP Genel Başkanı sanal başkandır. Raporları söylemeyeceğim. Siz biliyorsunuz. İdeolojiyle değil, vicdanınla oy ver, sana hizmet edene, hizmet üretene oy ver. İzmir'e büyük hizmetler kazandırdık. 12 haziranda kulağım izmirde olacak. Sanayisini, ticaretini çiftçisini güçlü şekilde destekledik. Sosyal devrim bu. Kılıçdaroğlu
emeklilerle iligili söylediklerine inanıyor musunuz? İzmir'i bir dünya kenti, marka kent yapacağız. Selçuklu, Osmanlı eserlerini artık dünyaya tanıtıyoruz. İzmir'e yeni konaklama merkezleri, cazibe merkezleri yapıyoruz. 2023 yılında yatak kapasitesini inşallah 100 bine çıkartıyoruz. İzmir'de gençlerin, işsizlerin, yoksulun, esnafın sorunlarına çare olacak 12 haziran seçimlerinde Bosanlı ile Üç Kuyular arasında 4,5 km'lik İZKARAY projesini gerçekleştiriceğiz. Kılıçdardoğlu bu ufuk meselesi. Konak tüneli ile İzmir'in uzun yıllardır Mürselpaşa bulvarı üstünden trafiği yeraltına alacağız."

Başbakan Erdaoğan'a İzmir mitinginde eşlik eden eski Ulaştırma Bakanı İzmir milltevekili adayı Binali Yıldırım, "Bugün İzmir tarihi bir gün yaşıyor. İzmir başbakanımızı misafir ediyor. Hoşgeldiniz başbakanımız. İzmir sizi tanıyor, çevre yolu ile, Ege Ray'ı ile Avrupa'nın en güzel havaalanı ile, yaptığınız hizmetlerle tanıyor. Hoşgeldiniz. İstikrar mrücadelemiz İstanbul'da karalaştırıldı, Samsun'da gerçekleşti, İzmir'de son buldu. 74 milyon kardeşiz. Ayrımız gayrımız yok bizim" dedi.

Ertuğrul Günay İzmirlilere "demokrasinin kararlı savunucuları" sözleri ile seslenerek, İzmir'in tarihi bir gün ve destan yazdığını söyledi. Günay, "İzmir geleceğine uygun bir adım atıyor. Demokrasiye geçerken Adnan Menderes'i destekleyen İzmir, 12 Eylül'den sonra Özal'ı bağrına basan İzmir, bugün bir başka demokrasi liderini karşılıyor. İzmir bugün gerçekten de söylendiği gibi demokrasinin kalesi oluyor. İzmir gerçekten özgürlüğün, kardeşliğin, eşitliğin kalesi oluyor. İzmir Türkiye'nin en güzel, bereketli topraklarının merkezi. İzmir'i dünya şehri yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi işsizlikten kurtarmak istiyoruz. Türkiye topraklarında İzmir, belki bir uyuyan güzelmiş şimdiye kadar. Biz bu uyuyan güzeli uyandırmak istiyor ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Size namus ve şeref sözüdür ki emanetini yere düşürmeyeceğiz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'yiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay, eski Ulaştırma Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi, Nükhet Hotar, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaosmanoğlu, İzmir milletvekili adayları da hazır bulundu.

Miting sırasında Kordon'da hafta sonu sebebiyle doluluk oranları ile dikkat çeken kafe ve restoranların çoğunun boş olduğu gözlemlendi. Başbakan Erdoğan'ın partililerine seslendiği platform arkasında kurulan sahra çadırında ise sıcaktan bunalan, baygınlık geçiren çoğu vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Çeşitli ilçelerden mitingi izlemeye gelen vatandaşlara ıslak mendil, dondurma ve su dağıtılırken, AK Parti bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın posterleri ile süslenen yaklaşık 50 teknenin Körfezde hazır bulunduğu dikkat çekti. Mitinge 6 bin aracın geldiği öğrenildi. Denizden, karadan ve havadan sağlanan yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen miting olaysız şekilde sona erdi.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV