banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Türkiye yemin törenine kilitlendi

Gözler BDP ve CHP'de. BDP Diyarbakır'da, CHP Ankara'da toplantıda...

28 Haziran 2011 Salı 12:09
Türkiye yemin törenine kilitlendi
banner266
Türkiye yemin törenine kilitlendi
Gözler BDP ve CHP'de. BDP Diyarbakır'da, CHP Ankara'da toplantıda...

Meclis’te, tutuklu vekiller krizinin gölgesinde bugün saat 15.00'te yemin töreni yapılacak. BDP destekli bağımsız milletvekilleri Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve KCK tutuklusu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle bugünkü Meclis açılışını boykot edecek.
Bağımsızlar Diyarbakır'da toplantıda. Dün BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel 'Yemin sırasında biz Diyarbakır'da olacağız' dedi.
Yemin törenini boykot eden Bağımsızlar, saat 11.00'de Diyarbakır Kültür Merkezi'nde toplanıp boykotu görüşüyorlar.

CHP NE KARAR VERECEK?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde saat 10.30'da toplandı. MYK dışında bugün CHP'de grup toplantısı da yapılacak. CHP'nin bugün gerçekleştirilecek yemin töreninde Meclis'te yemin edip etmeyeceği ise saat 14.30'da belli olacak. CHP kritik kararını 14.30'da açıklayacak.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin reddedilmesinin ardından CHP’nin Meclis’te göstereceği tavır bu toplantıda netleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmeleri için iktidardan somut bir adım gelmemesi durumunda TBMM Genel Kurulu’na katılmalarına karşın yemin etmeyeceklerinin işaretini vermişti.

-KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL BULUŞUYOR

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP’nin yemin törenindeki tavrının netleştirileceği grup toplantısına katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından TBMM’de yeni yasama döneminin ilk grup toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda partinin yemin töreninde ne yapacağı masaya yatırılarak bir yol haritası belirlenecek.

Böylece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Baykal, kurultay için imza toplama hareketinden sonra ilk kez bir araya gelecek

ÖNGÖRÜLEN TAKVİM

Öte yandan bugün yemin ederek yeni döneme başlayacak olan milletvekillerini ilk olarak Meclis Başkanı seçimi bekliyor.

— Yemin töreninin ardından verilecek 5 günlük arada, Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları yapılacak ve 4 Temmuz’da Meclis Başkanlığı seçimi olacak. AK Parti'nin adayını Perşembe günü netleştirmesi bekleniyor.

— Gizli yapılacak oylamaların ilk iki turunda üçte iki çogunluk aranacak, bu çoğunluk sağnalanamazsa üçüncü turda üye tam sayısının salt çoğunluğu gerekecek. Bu turdan da bir sonuç çıkmazsa dördüncü ve son turda en çok oyu alan başkanlık koltuğuna oturacak.

— Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Erdoğan'ı 29 Haziran Çarşamba günü hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

— Başkent kulislerinde yeni bakanlar kurulu listesinin 1 Temmuz Cuma günü köşk'e sunulacağı konuşuluyor.

— 5 Temmuz'da Meclis'te okunacak hükümet programının görüşmelerinin 8 Temmuz'da Genel Kurul'da yapılması, güven oylamasının da 10 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.

— Taslak programda, ihtisas ve uluslararası komisyonlarda başkanlık ve üye seçimleri, RTÜK üyelerinin seçimi ile devam edecek olan Meclis çalışmalarının, 14 Temmuz’da sona ermesi ve tatile girilmesi öngörülüyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV