banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Cimbom 'İnan'mış: 0-4

Spor Toto Süper Lig'de Süper Final öncesinde avantajını korumak isteyen Galatasaray, küme düşen Manisaspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

09 Nisan 2012 Pazartesi 06:22
Cimbom 'İnan'mış: 0-4
banner312
Cimbom 'İnan'mış: 0-4
Spor Toto Süper Lig'de Süper Final öncesinde avantajını korumak isteyen Galatasaray, küme düşen Manisaspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son maçında lider Galatasaray, küme düşen Manisaspor deplasmanına çıktı. 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray, Manisaspor'u 4-0 mağlup ederek, Süper Final öncesinde normal sezonun şampiyon olarak noktaladı.
Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 47 ve 77. (penaltı) dakikada Selçuk İnan, 83. dakikada Fernando Muslera (penaltı) ve 87. dakikada Milan Baros kaydetti. Öte yandan karşılaşmanın 39. dakikasında Manisaspor'dabn Yiğit İncedemir, 89. dakikasında ise Galatasaray'dan Emre Çolak ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar.
 
Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 77'ye yükseltti. Sarı-kırmızılılar Süper Final'e ise 39 puanda girdi ve 34 puanlı Fenerbahçe'nin önünde yeni uygulamaya önde başlama avantajını yakaladı.
 
TERİM'İN KADRO TERCİHİ
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ligde son oynadıkları Orduspor maçından farklı olarak kadro dışı bırakılan Melo'nun yanı sıra Baros'a ilk 11'de yer vermedi.
 
Bu oyuncuların yerine Sabri Sarıoğlu ile Elmander forma şansı buldu. Sarı-kırmızılı ekipte Ufuk Ceylan, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Baros ve Yiğit Gökoğlan yedek kulübesinde yer aldı.
 
2 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
 
Spor Toto Süper Lig'e veda eden Manisaspor'da ise teknik direktör Reha Erginer son oynadıkları Gençlerbirliği maçından sonra cezalı duruma düşen Hüseyin Tok ve Ferhat Çökmüş'ün yerine Hikmet Balioğlu ile Bülent Cevahir şans verdi.
 
LİDER İLK YARIDA DURGUN
 
Galatasaray, Manisa deplasmanından taraftarının yoğun desteğiyle maça istekli başladı. Sarı-kırmızılılar orta sahada kısa paslarla Manisaspor savunmasını aşarak erken bir gol bulmaya çalıştı. Galatasaray bu isteğinde pek fazla başarılı olamazken; ilk yarıda Elmander iki uzaktan şutuyla Manisa kalesinde en ciddi tehlikeleri yaratan isim oldu.
 
SAKİN TEMPODA 1 KIRMIZI KART!
 
Ev sahibi Manisaspor kendi yarı sahasında Galatasaray'ı karşılarken; kontrataklarlar Isaac ve Kahe'yi pozisyona sokmaya çalıştı. İki takımın da ilk yarıda pek fazla tempo yapmaması tribünlere seyir zevki adına bir şey vermezken; devreye golsüz eşitlikle gidildi. Öte yandan karşılaşmanın 39. dakikasında Manisaspor'da Yiğit Gökoğlan ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
 
TERİM'İN GÖZÜ 'AYDIN'
 
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ikinci yarıya değişiklikle başladı. Sabri Sarıoğlu'nun ilk yarıdaki performansını beğenmeyen Terim, ikinci yarıya Aydın Yılmaz ile başladı.
 
Terim'in Manisa deplasmanında ikinci yarıya değişlikle başlaması Galatasaray'a galibiyete ulaşmasında da büyük rol oynadı. Aydın Yılmaz ikinci yarının ilk atağında Manisaspor cezxa sahası içinde yerde kalınca, sarı-kırmızılılar penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı eski bir Manisasporlu Selçuk İnan gole çevirerek maçta durumu 1-0 yaptı.
 
SELÇUK İNAN'DAN ŞIK BİR GOL
 
Manisaspor karşısında öne geçen Galatasaray tempoyu pek fazla arttırmadı. Topun kontrolünü rakibine vermeyen sarı-kırmızılılar kalesinde tehlike de yaşamadı. Ligden düşen rakibi karşısında orta sahada geçit vermeyen sarı-kırmızılılar, ikinci golü ise ceza sahası dışından buldu. Penaltıyı affetmeyen Selçuk İnan, 77. dakikada ceza sahası dışından kaleye güzel bir vuruş yaparak farkı ikiye çıkardı.
 
MUSLERA PENALTIDA TOPUN BAŞINDA VE...
 
Galatasaray'ın farkı ikiye çıkarmasının ardından dakikalar 83'ü gösterdiğinde Necati Ateş ceza sahası içinde yerde kalınca; Suat Arslanboğa bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu kez penaltı için topun başına Fernando Muslera geldi. Uruguaylı kaleci, topu ağlara göndererek durumu 3-0 yaparken; bu golle Galatasaray'da sezon başından bu yana tüm yabancı oyuncuların hepsi gol atmış oldu.
 
BAROS NOKTA KOYDU!
 
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunu tek kaleye çeviren Galatasaray'da 87. dakikada Milan Baros sahneye çıktı. Çek futbolcu attığı golle maçta durumu 4-0 yaptı ve Galatasaray bu golle normal sezonu tamamlamış oldu.
 
-MAÇTAN DAKİKALAR-
 
MANİSASPOR - GALATASARAY: 0-4
 
* Karşılaşma tamamlandı. Galatasaray 4-0 kazanıyor..
 
88' Emre Çolak ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart gördü.
 
87' Galatasaray Manisa'da farka koşuyor. Necati sağ kanattan ortaladı, Aydın'ın indirdiği topu Baros tamamladı.
 
87' GOOOLLL.. GOOOLLL. Baros'un golü..
 
83' Muslera topu ağlara gönderdi...
 
82' Galatasaray penaltı kazandı. Muslera kullanacak..
 
77' Selçuk İnan ceza sahasının dışından çok sert vurdu, top  Volkan'ın sağından filelerle buluştu.
 
77' GOOOLLL... GOOOLLL.. Selçuk İnan'ın golü yine...
 
75' Galatasaray'da Aydın bir sakatlık geçirdi. Oyun bir süre durdu.
 
69' Manisaspor'un etkili geldiği dakika! Sol kanattan yapılan ortada Kahe ceza sahası sol çaprazından bomboş durumdaydı. Kahe kendisine gelen topu göğsüyle kontrol edip sert vurdu. Muslera'da kaldı top.
 
66' Galatasaray'da Engin yerini Yiğit Gökoğlan'a bıraktı.
 
62' G.Saray'ın bu dakikalarda yoğun baskısı var.
 
57' G.Saray ikinci gole yaklaştı. Aydın, sağ kanattan son çizgiye indi, yerden Elmander'in önüne bıraktı. Elmander'in vuruşunu manisa savunması yatarak engelledi.
 
52' Emre Çolak, Isaac'e yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü.
 
48' G.Saray Manisaspor'un 10 kişi kalmasının ardından 46. dakikada gelen penaltı golünün ardından rahatladı.
 
46' Akaminko ile Aydın arasındaki ikili mücadele.. Hakem Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. Manisasporlu oyuncuların büyük itirazı vardı. Topun başına geçen Selçuk, penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi.
 
46' GOOOLLL... GOOOLLL.. Galatasaray 1-0 öne geçiyor. Gol Selçuk.
 
İKİNCİ YARI:
 
* İlk yarı sona erdi.
 
44' Galatasaray kırmızı kartın ardından ataklarını sıklaştırdı.
 
42' Yiğit İncedemir ilk yarıda oynanan Galatasaray maçında da kırmızı kart görmüştü.
 
39' Manisaspor'da Yiğit kırmızı kart görüyor. Semih'e yaptığı sert hareketin ardından ikinci sarı kartı gördü Yiğit.
 
35' Eboue'nin pasında Elmander, ceza sahası dışı sağ çaprazından sağ ayağının dışıyla bir vuruş yaptı. Volkan'ın kontrolünde dışarı gitti top.
 
29' Savunmanın arkasına sarkan Necati, pasını Elmander'e çıkardı. Elmander'in dokunuşuyla top Sabri'de kaldı. Sabri'nin vuruşu farklı bir şekilde dışarıda.
 
26' Yiğit İncedemir, Engin Baytar'a yaptığı hareketle sarı kart gördü.
 
25' Emre Çolak ceza sahasının dışından 25 metreden sert vurdu. Üstten dışarı giden top.
 
21' G.Saray Manisaspor yarı alanında bir serbest atış kazandı. Atış çabuk kullanıldı. Ceza sahası sağ  çaprazın Eboue'ye doğru gönderilen topu kontrol edemedi Fildişili. Mutlak bir pozisyon kaçmış oldu.
 
19' İlk yarıdaki temponun bu dakikalarda düştüğünü söylemek mümkün. Galatasaray topla daha çok oynayan taraf. Ev sahibi Manisaspor kontra ataklarla pozisyon arıyor..
 
17' Manisaspor atağında Ahmet İlhan savunmanın arkasında topla buluştu, Eboue gerilerden yetişerek çok kritik bir müdahale ile topu önüne almayı başardı.
 
13' G.Saray Elmander'le frikik kullandı. İsveçli oyuncunun 30 metreden vuruşunu Volkan köşeden çıkardı.
 
9' Galatasaray'ın ilk şut bu dakikada geldi. Engin'in pasında Elmander ceza sahası yayından vuruşunu gerçekleştirdi. Top Volkan Babacan'da kaldı.
 
6' Manisaspor maçın ilk etkili atağını gerçekleştirdi. Savunmanın arkasına atılan uzun topta Isaac sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve sert bir vuruş çıkardı. Muslera topu kontrol etti. Ceza sahasının sol  tarafında Kahe bomboş durumdaydı.
 
3' İki takım da istekli.. Maç tempolu başladı..
 
2' Galatasaray taraftarının stadının yüzde 70'ini doldurduğunu söyleyebiliriz. TT Arena atmosferini anımsatan görüntüler var Manisa'da.
 
1' Manisa'da maç başlıyor. İki takıma da başarılar diliyoruz.
 
İLK YARI:
 
İŞTE 11'LER
 
MANİSASPOR
Volkan
Akaminko
Dixon
Hikmet
Bülent
Yiğit
Bekir
Nizamettin
Ahmet
Isaac
Kahe
 
GALATASARAY
Muslera
Eboue
Ujfalusi
Semih Kaya
Hakan Balta
Sabri
Selçuk
Engin
Emre Çolak
Necati
Elmander

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV