banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstanbul 2020 Olimpiyatlarına Aday

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına adaylığını açıkladı.

14 Ağustos 2011 Pazar 00:02
İstanbul 2020 Olimpiyatlarına Aday
banner291
Başbakan Erdoğan, İstanbul Olimpiyat Evi'nde düzenlediği toplantıyla İstanbul'un, 2020 Olimpiyatları'na adaylığını açıkladı


Daha önceki adaylıklardan tecrübe edindiklerini söyleyen Erdoğan, iddiasını "Artık maketlerle konuşmuyoruz, gerçeklerle masaya oturuyoruz" sözleriyle anlattı ve İstanbul için yapılan ve yapılacak olan proje ve organizasyonları açıkladı.

"İşte Türkiye, işte İstanbul" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sevdiği İstanbul'a olan sevgisini kelimelere döktü:

''Şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum ki olimpiyatlar İstanbul'a çok yakışacaktır. Belki de başka hiçbir kente yakışmadığı kadar yakışacaktır. Doğal güzellikleriyle, tarihi birikimiyle, insani ve kültürel zenginlikleriyle İstanbul bu fırsatı fazlasıyla hak ediyor.''

Başbakan Erdoğan, Olimpiyat Evi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de hem sporcu yetişmesini, hem de uluslararası organizasyonların yapılmasını sağlayacak yeni tesisler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

OLİMPİYAT PARKI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenlemek için yaptırdıkları Olimpiyat Evi'nin yanı başında bulunan Ataköy'deki Atletizm Salonu'nun tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Erdoğan, içinde yüzme havuzları, veledromu, tenis kompleksleri ve tüm eksik kalan tesisleriyle bir olimpiyat parkı projesini, ''Aqua Center'' adıyla hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE DÜZENLENECEK ŞAMPİYONALAR

Tereddüt etmeden bütün bunlar için gerçekten büyük yatırımlar yaptıklarını, hem de bu yatırımları tarihin en büyük ekonomik krizlerinden biri dünyayı kasıp kavururken yaptıklarını ve hiç hız kesmeden yapmaya da devam ettiklerini aktaran Erdoğan, bir ay sonra İstanbul'da Dünya Güreş Şampiyonası'nı düzenleyeceklerini bildirdi.

Erdoğan, yine bu arada gerçekten çok çok önemsedikleri Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nı 3 yıl üst üste Türkiye'de düzenleneceğine işaret ederek, 2012 yılında Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası'nın yine Türkiye'de gerçekleştirileceğini belirtti.

GERÇEKLERİ İFADE ETMEK GEREKİYOR

2013'te Akdeniz Oyunları, 2014'te Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası gibi çok büyük ve önemli spor organizasyonlarının da ülke takviminde yerini almış durumda olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şu anda spora bu kadar büyük yatırımlar yapan, sportif portföyünü bu kadar dinamik bir şekilde geliştiren müstesna ülkelerden biriyiz. Türkiye, artık bir olimpiyat ülkesi değil de nedir, bunu da buradan bütün dünyaya soruyorum. Türkiye, olimpiyat sorumluluğu bizzat kendisine verildiği andan itibaren atacağı farklı adımlar olacaktır.

İŞTE TÜRKİYE İŞTE İSTANBUL

Tevazu iyidir ve gereklidir, ancak bazı gerçekleri de mutlaka ifade etmek gerekir. Türkiye bugün her alanda olduğu gibi sporda da artık uluslararası arenada söz sahibi bir ülkedir. Bunun aksini söyleyen varsa, bilin ki gerçeklerden bihaberdir. Planlanan projeler, hayata geçirilen organizasyonlar, başarı odaklı nice çalışmalar ve adım adım gerçeğe dönüşen büyük hedefler. İşte Türkiye, işte İstanbul...''

''YARININ HEDEFLERİNİ KOVALIYORUZ''

Daha önceki adaylıklardan elde edilen tecrübelerin elbette çok önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Dünü biliyor, bugünü yaşıyor ve yarının hedeflerini kovalıyoruz. Hükümet olarak tüm imkanlarımızla bu dev projenin, bu güzel hayalin arkasındayız. Bildiğiniz gibi Türkiye geçmişte dört defa olimpiyat organizasyonu için talip oldu, ancak mutlu sona ulaşamadı'' şeklinde konuştu.

DERSLER ÇIKARDIK

Başbakan Erdoğan, bunlardan bir tanesinin belediye başkanlığı dönemine isabet ettiğini, diğerlerini başbakanlığı döneminde yaşadıklarını anımsatarak, ''Bu tablo bizim heyecanımızı kırmıyor, bu yolun uzun bir yol olduğunu biliyoruz. Geçmişte yaşadıklarımızdan dersler çıkardık, teşhislerimizi koyduk, hesabımızı bu minval üzere yaptık. Eksiklerimizi tamamlamış ve gerekli kriterleri yerine getirmiş durumdayız. Artık maketlerle konuşmuyoruz, gerçeklerle masaya oturuyoruz'' dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Başardıklarını, başaracaklarının teminatı olarak ortaya koyduklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Öte yandan barışın, esenliğin ve evrensel değerlerin meşalesini taşıyan olimpiyatlar da bütün bu değerlerin bir başka sembolü olan İstanbul gibi bir şehrin ev sahipliğini hak ediyor. Diliyoruz ki bu büyük buluşmanın dünya için ne kadar ilham verici bir buluşma olduğu kararını verecek olan saygıdeğer muhataplarımız da görebilsinler. Ve diliyoruz ki bu ihtişamı, bu muhteşem şehirde hep birlikte yaşayabilelim. Bizler arzulu, heyecanlı ve hazırız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak, buradan dünyaya, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylığımızı ilan ediyorum. İstanbul 2020 Olimpiyatları'na adaydır. Hayırlı ve uğurlu olsun.''

Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığını açıkladığı basın toplantısında gazetecilerin ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

"Neden Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliğini açıklamadınız?" yönünde yabancı bir basın mensubuna Erdoğan, " Biz her ikisinine de başvuracağız. Biz her ikisine de hazır olduğumuzu belirtmek isterim" diye cevap verdi. Bu açıklama salonda bulunanlardan alkış aldı

ÖZEL KANUN ÇIKARIYORUZ

Erdoğan, hükümet desteği olmayan Olimpiyat Oyunları'na adaylığın söz konusu olamayacağını belirterek, ''Hükümet desteği olmadan bu işler olmaz. Bunlarla ilgili İzmir ve Trabzon'da olduğu gibi özel kanun çıkarıyoruz ve özel kanunla da bu konuda yetkilendirme yapıyoruz. Burada da aynı şekilde gerek ihale, gerekse yatırımların süratle yapımı konusunda gecikme olmasın diye özel kanun çıkarmak suretiyle yetkilendirmeleri yapacağız'' dedi.

''STADLARIMIZ DÜNYA STANDARTLARINDA VE HATTA ÜZERİNDE''

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin önceki müracaatları ile kıyaslandığında, geçmiş yıllara oranla elinin daha güçlü olduğunu söylemek mümkün mü? Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne desteğinizi bildirdiniz mi?'' şeklindeki soru üzerine de İstanbul'un şu anda geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde, mukayesesi kabil olmayan imkanlara sahip olduğunu ve diğer şehirlerin de olimpiyat organizasyonuna sahip olduğunu anlattı.

Hangi branşlar olursa olsun, olan birkaç eksiğin de rahatlıkla ve süratle giderebilecek imkana sahip olunduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sadece İstanbul'da Türk Telekom Arena'yı, Olimpiyat Stadı'nı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı alın, bunlar dünya standartlarında hatta standartların üzerinde... Bugün Türk Telekom Arena'yı, Avrupa'nın hiçbir ülkesinde bulamazsınız. Bizim olimpiyat stadımızın sadece açık tribünler hariç, onları şu anda planlamamız içine aldık, onları kapalı tribüne çevirdiğimiz anda alt donanımı itibariyle Olimpiyat Stadyumu da dünya standartlarının üstünde bir staddır, açık tribünler hariç. Orayı kapattığımız anda bu iş de bitmiştir. Çevrede yapılacak düzenlemelerle, yeni tesis ilaveleriyle bir merkezde bunu toplama şansını yakalamış oluyoruz.

EN ÖNEMLİ KONU ULAŞIM

Atletizmle ilgili kapalı salon yanı başımızda yapılıyor. Aynı zamanda tenis birliği noktasındaki sıkıntıyı aşıyoruz. Tenis kortlarını yoğun bir şekilde çoğaltmış olacağız ve diğer branşlarda da eksik neredeyse bunu rahatlıkla giderebilecek konumdayız. Bu fark 1990'lı yıllarla mukayese edildiğinde istisnasız bir durumda olan Türkiye var. Olimpiyatlarda en önemli konu ulaşım. Ulaşım noktasında da raylı sistem, bu merkezlere kadar geliyor. 2 yıl içinde raylı sistem noktasında sıkıntılarımızı tamamen gidermiş oluyoruz. Metro noktasına çok ciddi bir konuma geliyoruz. Metro, hafif metroyu bu yollarla buraya getirmiş olacağız ki, toplu taşıma noktasında da sıkıntıları gidermiş oluyoruz. Aynı şekilde zaten farklı uygulamalardan bir tanesi olan metrobüs sistemi toplu taşıma büyük rahatlık getiriyor. Avrupa-Asya yakası olarak bakıldığında diğer taraftan deniz ulaşımı da İstanbul'un en önemli zenginliklerinden bir tanesi. Uluslararasında da havaalanı yanıbaşımızda. O da ayrı bir zenginlik katıyor. 2023 hedeflerimiz içinde diğer yapacağımız 60 milyon kapasiteli havalimanı ile birlikte buna çok daha farklı bir zenginlik katacağız ve orada da ayrıca spor tesislerimiz yapılmış olacak.''





 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV