banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

TT Arena mahkemesi!

GSGM ile G.Saray arasında TT Arena krizi çıktı. Galatasaray mahkemelik oldu.

12 Ekim 2012 Cuma 13:18
TT Arena mahkemesi!
banner299
TT Arena mahkemesi!

GSGM ile G.Saray arasında TT Arena krizi çıktı. Galatasaray mahkemelik oldu. 


GSGM’nin devlet dairelerindeki resmi prosedürü birebir uygulamak zorunda olması ve kanun ile yönetmeliklere uygun olarak ortada bir anlaşmazlık söz konusu olması nedeniyle mahkemeye gitmek zorunda kaldı. G.Saray ise bu konuda GSGM’nin devletin kurallarını uygulaması nedeniyle ‘suçlama’ gibi bir eylem içinde olmaz iken bu davalar G.Saray bilançosunda ağır bir fatura oluşturdu.

Sarı kırmızılı yönetim, GSGM‘nin açtığı 3 ayrı dava için bütçesinde tam 8.5 milyon TL’lik karşılık ayırdı. Sarı kırmızılıların, GSGM ile yaşadığı ana sorunlardan en önemlisi ise Işın Çelebi ve Ali Haşhaş’ın imzaladığı sözleşmedeki ağır şartnameler... Buna göre G.Saray Yönetimi’nin yaptığı hesaplar sonucu, G.Saray’ın TT Arena Stadı için GSGM’ye vereceği hakların karşılığı 49 senede minimum 400 milyon dolarlık bir faturaya mal oluyor. G.Saray Yönetimi, bu şartların başka hiçbir stat ve kulüpte uygulanmadığı için eski yöneticilerin imzasının bulunduğu bu sözleşmedeki şartları ağır buluyor ve yerine getirmek istemiyor.

28 Haziran 2006’da Özhan Canaydın ile Mehmet Ali Şahin, Kemal Unakıtan, Erdoğan Bayraktar ve Kadir Topbaş tarafından imzalanan protokol ile stadın 49 yıllık kullanım hakkı bedelsiz olarak G.Saray’a ait olarak tescillenmişti. 20 Nisan 2007’de yine Özhan Canaydın, Mehmet Atalay ve Mehmet Ali Şahin tarafından imzalanan ek bir protokolle sadece ek olarak bilet hasılat bedellerinin yüzde 7’sinin ‘federasyonlar fon hesabına’ kesilmesi şartı eklenmişti. 3 Mayıs 2011’de Işın Çelebi ve Ali Hashaş’ın G.Saray adına, Faruk Nafiz Özak ve Yunus Akgül’ün imzası ile ek olarak aşağıdaki şartlar eklenmişti. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV