banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Polise Amerika'dan yeni silah: Elektroşok

Elinde silah, bıçak bulunan saldırganları etkisiz hale getirmek için polis elektroşok silahı kullanacak.

13 Eylül 2013 Cuma 14:44
Polise Amerika'dan yeni silah: Elektroşok
banner322
Polise Amerika'dan yeni silah: Elektroşok
Elinde silah, bıçak bulunan saldırganları etkisiz hale getirmek için polis elektroşok silahı kullanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin bazı durumlarda elektroşok silahı kullanması için çalışma başlattı. ABD üretimi 100 elektroşok silah alındı. Silahlar önce Ankara ve İstanbul'da denenecek. Ankara'da bir grup polis, geçen ay, elektroşok cihazlarının kullanımı konusunda uygulamalı eğitim aldı. Elektroşok silahları, İstanbul polisine de verilecek eğitimin ardından deneme amacıyla kulanılmaya başlanacak. Cihaz başarılı bulunursa emniyet envanterine dahil edilecek.
TOPLUMSAL OLAYLARDA KULLANILMAYACAK

Elektroşok tabancası sadece asayiş polislerine verilecek. Cihaz hiçbir şekilde toplumsal olaylarda kullanılmayacak. Asayiş polisi, elektroşok silahıyla 'dur' ihtarına uymayıp kaçan kişiler ile elinde silah veya bıçak bulunan zanlıları hedef alacak.
2 DAKİKALIK BAYGINLIK

Elektroşok silahı şüpheliye 5 ile 15 saniye arasında elektrik akımı verip kişinin 2-3 dakika baygınlık yaşamasına neden oluyor. 10 metre menzili olan cihazın gelişmiş bir güvenlik devresi bulunuyor. Atışın ardından vücuda toplam maruz kalma süresi 15 saniyeyi aşması durusunda otomatik olarak silah kendini kapatıyor. Hedefin belirlenmesi için lazer işaretleme özelliği de bulunan silahın namlusuna monte edilmiş led ışık da bulunuyor. Değiştirilebilir ve şarj edilebilir pil kullanılan silahta, küçük bir kamera da olacak. Kamera, silahın kime ve nasıl kullanıldığını tespit edecek. Olası bir soruşturmada görüntüler kullanılacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV