banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

ATATÜRK HAVA ALANI KASİSLER SÖKÜLECEK

Dursun Boran, İstanbul milletlerarası Atatürk Hava Alanı dış ve iç hat yollarına yapılan kasislerin TCK 154 e göre sç olduğunu ve sökülmesi gerektiğini açıkladı.

14 Aralık 2011 Çarşamba 20:38
ATATÜRK HAVA ALANI KASİSLER SÖKÜLECEK
banner321
ATATÜRK HAVA ALANI KASİSLER SÖKÜLECEK
Hava alanında ki kasisler sökülecek
 
Dursun Boran, İstanbul milletlerarası Atatürk Hava Alanı dış ve iç hat yollarına yapılan kasislerin TCK 154 e göre suç olduğunu ve sökülmesi gerektiğini açıkladı.
 
İmar, görüntü kirliliğine de sebep olan kasislerin hamilerde düşüğe  sebep olduğunu söyleyen Dursun Boran " trafik tabelaları varken kasislere ne gerek yok " diyor.
 
Dursun Boran Köln ve Atatürk Hava alanında ki kasis farkını 2 resimle izah ediyor. Tav ceo su M. Sani Şener, DHMİ baş müdürü Celal Özuğur ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a e- maille dilekçe gönderen Boran, kasislerin sökülmesini istedi ve sürüş konforunu bozmayın dedi.
İşte Boran'ın dilekçesi ve DHMİ nin cevabı:

Sn Binali Yıldırım
Ulaştırma Bakanı
 
Atatürk Hava Alanı dış ve iç hat yollarına yapılan kasislerin kaldırılması için gönderdiğim maili gereği için sizede takdim ediyorum.
 
Saygılar.
 
Dursun Boran
Gazeteci



Sn Celal ÖZUĞUR
DHMİ Baş Müdürü
İstanbul
 
Sn Dr. M. Sani ŞENER
Ceo Tav Havalimanları Holding
İstanbul
 
 
Konu: Hava alanı girişi ve yollarında ki beton kasislerin kaldırılması.
 
Milletlerarası Atatürk Hava Alanı iç ve dış hatlar yollarında ve polis kontrolünde ki her türlü kasisin kaldırılmasını talep ediyorum.
 
Adım başı sivil ve resmi polisin olduğu alanda, hızlı araba kullanmak mümkün ve gerekli değil. Bir kaç kişinin 30 km. lik sürat limitini aşmasını önlemek için konan plastik ve beton bariyerler, AB yolunda ki Türkiye'ye hiç yakışmıyor. Görüntü kirliliği oluşturup, sürüş konforunu bozuyor.
 
Sürat ihlali yapanları mobese kameraları ve trafik ekipleri cezalandırır. Ceza eğitimin parçasıdır. 3-5 kişi yüzünden binlerce araba sahibini cezalandırmak, insan hakları ihlalidir. Kurallar kasislerle değil, trafik kanunlarıyla sağlanır. Trafik kanunu bunun için vardır.
 
AMELİYATLI VE DİKİŞLİ HASTALAR, AMBULANSLAR İÇİN TEHLİKE.
 
Hamilerde düşüğe, arabaların ön düzenlerinin, rot balans ayarlarının bozulmasına, altlarını vurarak zarar görmesine, ambulanslarla yurt içi ve dışına sevk edilen ameliyatlı, hastaların dikişlerinin patlamasına, zarar görmesine  sebep olan kasisler, ambulans içinde hemşire ve doktorların hastalara serum takma, tansiyon ölçme vd. müdahalelerine de engel olmakta.
Pek çok 6-7 aylık hamile bu kasislerden hoplaya zıplaya yurt dışına doğuma gidiyor. Kalp ameliyatı olmuş insanlar yurt dışından geliyor. Yada İstanbul'dan şehrine dönüyor. Bunlar büyük risk altındalar.
 
 
Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa gibi Avrupa Birliği üyesi devletlerin limanlarında ABD de benzer kasisleri görmüyorum. Oralarda vatandaşlar kasisle değil, trafik kurallarıyla ikaz ediliyor.
 
TCK 154' E AYKIRI.
 
Bu kasisler TCK nın 154 maddesi Hakkı olmayan yere tecavüz,
 
" Bir hakka dayanmaksızın başkasına ait taşınmaz mal veya eklentilerini malikmiş gibi, tamamen veya kısmen işgal eden veya sınırlarını değiştiren veya bozan veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olan kimseye, suçtan zarar görenin şikâyeti üzerine altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası verilir."
 maddesine göre suç.
 
NEDEN KİMSE YASAK PARK ETMİYOR?
 
Alanda herkes arabasını 5 dk dan fazla park ettiği zaman, arabasının çekiciyle parka çekileceğini, bunun maliyetin de park cezası, oto park, çekici ücretiyle yaklaşık 300 bin liraya ve 10 puan silinmesine sebep olduğunu biliyor.
Bunun için yol kenarlarına beton saksılar, demir butonlar koymanıza gerek kalmıyor. Trafik araba çekmede gösterdiği hünerini, sürat yapanların cezalandırılmasında da gösterebilir. Böylece devletin kasasına milyonlarca lira trafik cezasından para girer.
 
 
Dursun Boran
Gazeteci
 
Star Tv e. Protokol Müdürü
23-24. dönem İstanbul Miletvekili a.adayı
Dağıtım:
 
Başbakanlık, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Basın.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • ENGİN AŞCI- İSTANBUL 12 yıl önce yorumlandı

      Çok bilgilendirici, doğru haber. Derhal yıkılmalı bu kasisler. 3-5 trafik maandası sürat yapıyor diye binlerce oto sahibini, cezalandırmak olmaz.
      Kim sürat ihlali yapıyorsa polis ceza yazsın. Mobesalar, polisler boşuna mı var.?
      AB yolunda ki Türkiye de kasislerle değil, tabelalarla sürat ihlali önlenir. DHMİ göreve. BU TCK 154 lük suç.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV