banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Siirt'te PKK'lılar Havalimanına ait VOR istasyonunu yaktı

Siirt'in Gökçebağ Beldesi yakınlarında bulunan Siirt Havalimanı'na ait VOR istasyonunu basan bir grup PKK'lı güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra burasını ateşe verdi.

07 Ağustos 2015 Cuma 12:18
Siirt'te PKK'lılar Havalimanına ait VOR istasyonunu yaktı
banner299
Siirt'te PKK'lılar Havalimanına ait VOR istasyonunu yaktı
Siirt'in Gökçebağ Beldesi yakınlarında bulunan Siirt Havalimanı'na ait VOR istasyonunu basan bir grup PKK'lı güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra burasını ateşe verdi.

Oto Servis

Kaçan bir özel güvenlik görevlisinin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi ile bölgede operasyon başlatıldı.

Gökçebağ Beldesi yakınlarında Siirt Havalimanı'na ait olan VOR istasyonuna dün gece saat 23.30'da gelen bir grup PKK'lı, havaya ateş açarak 18 güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip ellerini bağlayarak cep telefonlarına el koydu. Bu sırada kaçan bir güvenlik görevlisi, arkasından ateş açılmasına rağmen kurtularak bölgeden uzaklaştı. Daha sonra hava trafiğini
yöneten VOR istasyonunu yakan teröristler bölgeden kaçarken, kaçan güvenlik görevlisinin durumunu güvenlik güçlerine bildirmesinin ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

VOR İSTASYONU NEDİR?

VOR (VHF Omni-directional Radio Range); alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir radyo seyrüsefer yardımcısı. Bir yer istasyonu ile hava aracındaki alıcıdan oluşur. En basit tanımı ile hava aracının yer istasyonuna göre hangi manyetik radyal üzerinde olduğunu gösterir. Tek başına VOR sistemi baş ve mesafe bilgisi vermez. Hava taşıtının istasyona göre manyetik yönünü belirlemek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapar. Konum belirleme, istasyona doğru ve istasyondan radyal takip etme (tracking), bekleme paterni muhafaza etme ve alet inişi gibi amaçlarla alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir seyrüsefer yardımcısıdır.

Siirt Valiliği, dün gece Gökçebağ beldesinde Siirt Devlet Hava Meydanları'na ait Vor İstasyonu'nun bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakıldığını bildirdi.

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bir grup terör örgütü mensubunun 6 Ağustos 2015 günü saat 23.30 sularında, Siirt merkez Gökçebağ beldesinde bulunan Siirt Devlet Hava Meydanları'na ait Vor İstasyonu'nda görevli özel güvenlik görevlilerini bir araya toplamak suretiyle Vor İstasyonu'nu ateşe verdiği belirtildi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili tahkikatın başlatıldığı ve bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı açıklandı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV