banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ünlü Sanatçı Esin Afşar Yaşam Savaşını Kaybetti

Ekim başında lösemi teşhisi konulan ve 22 Ekim'de Şişli Florence Nightingale Hastanesi'ne yatırılan ünlü sanatçı Esin Afşar hayatını kaybetti.

15 Kasım 2011 Salı 00:28
Ünlü Sanatçı Esin Afşar Yaşam Savaşını Kaybetti
banner265
Ünlü Sanatçı Esin Afşar Yaşam Savaşını Kaybetti
Ekim başında lösemi teşhisi konulan ve 22 Ekim'de Şişli Florence Nightingale Hastanesi'ne yatırılan ünlü sanatçı Esin Afşar hayatını kaybetti.


Sanatçı Esin Afşar, 22 Ekim'den bu yana yoğun bakımda lösemi ve zatürre tedavisi görüyordu.

Müzikten tiyatroya sanatın pek çok dalında önemli çalışmaları olan sanatçı Esin Afşar, 22 Ekim'den bu yana yoğun bakımda lösemi ve zatürre tedavisi görüyordu.

Esin Afşar’ın oğlu Aydın Can Aral, annesinin sağ kalma şansının çok düşük olduğunu belirterek şunları söylemişti: "Tıbbi açıdan sağ kalma şansı çok düşük.. Fiziksel olarak hastalığının hayatta kalabilme süresi iki haftayla sınırlı. Fakat ne yazık ki doktoru bize iki haftayı bile tamamlayamayacağını söyledi. Yine de annemin pes etmeyeceğine inanıyorum. Çünkü daha önce de yine komadan çıkmıştı. Perişan vaziyetteyiz, kendimizi bu duruma nasıl hazırlayacağımızı bilmiyoruz. "

ESİN AVŞAR KİMDİR?

Türk halk müziğinin usta bestecilerinden olan ,Ankara Devlet Konservatuarı piyano bölümü mezunu olan Afşar, ünlü opera sanatçıları Leyla Gencer, Maria Callas gibi isimlere öğretmenlik yapan Madam Hidalgo, Madam Böhm gibi isimlerden ses ve şan dersleri alarak, çocuk yaşlarda yaşamına yön verdi.

Sanatçının bir albüm kapağı1940'lı yıllarda piyanist olarak girdiği Devlet Tiyatrolarında, Muhsin Ertuğrul'un desteğiyle 12 yıl oyuncu olarak görev yaptı. Ankara Meydan Sahnesi'nde konuk oyuncu olarak çalışırken, tekrar müziğe yöneldi. Önceleri dönemin popüler müziği olan "aranjman" olarak nitelendirilen, Türkçe sözlü hafif müzik dalında çalışırken, Ruhi Su ile tanışarak çağdaş folk müziği türünde emek harcayarak bu akım üstünde söz sahibi oldu.

1969'da Diplomatik sanatçı tanımlamasıyla Macaristan'a konser için giden Esin Afşar, birçok ülkede ve yurt içinde çeşitli konserler verdi, ödüller kazandı. Çevirisini 1980 yılında yaptığı "Kırmızı Pabuçlar" dört yıl Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve TV'de oynadı.

Sanatçı, yazarlığını Bilgesu Erenus'un yaptığı tek kişilik tiyatro oyunu "Kelaynaklar" da oynadı. 1986 yılında ilk Uzunçalar (LP) eserini çıkardı. 18 Mayıs 1990'da Fransa - Audincourt'da ırkçılığa karşı düzenlenen festivalde Polonya'lı, İspanyol, İtalyan, Portekiz, Cezayir, Tunus'lu sanatçıların katıldığı festivalde bir konsere davet edildi. Annesinin ölümü üzerine yaşlılar için bir kampanya başlattı. Boğaziçi Üniversitesi'nde gençleri örgütledi. Kendi bestelerinden oluşan Yunus Emre kaseti çıktı.

Sivil Toplum Kuruluşlarında etkinliklere katılan Afşar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Türkiye - Yunanistan Dostluk Derneği yönetim kurulu üyesi, Sokaktaki Çocukları ve Gençleri Koruma Derneği kurucu üyesi, Sigara İçmeyenler Derneği, Beyoğlu'nu Güzelleştirme Derneği ve Müzik Dostları Derneği yönetim kurulu üyesi olup, sanatçı Kerim Afşar'ın eski eşi, ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun kızkardeşidir.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV