banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Adana'nın çöp dağları! CHP'li belediye isyan ettirdi

Adana Seyhan'da, boş araziye atılan atıklar, çöp dağlarına dönüştü. CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyesi duruma duyarsız kalınca bölgedeki mahalleleri fareler bastı.

19 Ekim 2023 Perşembe 13:25
Adana'nın çöp dağları! CHP'li belediye isyan ettirdi
banner229
Adana Seyhan'da, boş araziye atılan atıklar, çöp dağlarına dönüştü. CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyesi duruma duyarsız kalınca bölgedeki mahalleleri fareler bastı.

Adana'nın Seyhan İlçesi'nde Gülbahçesi ve Yenidam mahallelerinin bulunduğu bölgedeki geri dönüşüm tesisleri, ekonomik değeri olmayan atıkları, Adana Havalimanı'nın hemen yanı başındaki boş araziye atmaya başladı. Bilinçsiz vatandaşlar da başta moloz olmak üzere çeşitli çöpleri yine aynı yere atıp, CHP'li Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyeleri de bu duruma karşı duyarsız kalınca, bölgede 'çöp dağları' oluştu.
FARELER EVLERİ BASTI

Gelişigüzel bırakılan çöpler yola taşarken, bir kısmı da hemen yan tarafındaki DSİ'ye ait sulama kanalına taştı. Bölgede ölü fare ve kuşlarla birlikte sokak köpeklerinin leşleri de görüldü. Kimi vatandaşların, biriken çöpleri ateşe verip yakması da dikkat çekti. Çöplükte üreyen farelerin de yakın bölgedeki mahalleleri basması, vatandaşları da isyan ettirdi. Çöpler nedeniyle çift şeritli yol da tek şeride düşüp, trafik de kilitlendi.

Adana Havalimanı'na inen uçaklardaki yerli ve yabancı turistlerin, kente geldiklerinde ilk gördüğü de yine çöp dağları oldu. Bölgede yaşananlara tepki gösteren mahalle sakini Mehmet Dişkıran, "Geceleri gelip, buraya rastgele çöp atıyorlar. Burada köpek leşi var. Hatta çöp yığınlarının arasında insan bile olabilir. Ağır koku nedeniyle rahatsızız. Bu durumun artık önüne geçilmesi lazım" dedi.
MAHALLELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bir diğer mahalle sakini Reşat Doğan da; "Bu molozlar nedeniyle kaza oluyor ve ateş yakıldığı zaman dumanlar mahalleyi kirletiyor. Burada ne ararsan var. Fareler evlere kadar geldi. Evin üzerinde 20'ye yakın fare gördüm tek nedeni de bu pislik. Şikayet ettik ama hâlâ bir çözüm bulamadık" ifadesini kullandı.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV