banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Piyasalara bomba düştü!

Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm yurda yayılan protestolar piyasaları kötü vurdu. Borsa çok sert bir düşüşle açılırken, dolar 1.90 seviyesine çıktı.

03 Haziran 2013 Pazartesi 10:21
Piyasalara bomba düştü!
banner311
Piyasalara bomba düştü!
Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm yurda yayılan protestolar piyasaları kötü vurdu. Borsa çok sert bir düşüşle açılırken, dolar 1.90 seviyesine çıktı.


Borsa İstanbul (BIST), 5526 puan düşüşle 80.463 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 6,43 oranında değer kaybetti. Diğer taraftan, sabah bankalar arası piyasada dolar/TL kuru 1.90 seviyesine ulaştı.

Küresel piyasalardaki zayıf görünüm de iç piyasayı desteklemiyor. Bugün hisse senetlerindeki baskının devam edeceği, bunun yanında faizde artış, TL'de düşüş bekleniiyor.

Ekonomistlere göre, geçtiğimiz Cuma gecesinden beri Taksim Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesinin tetiklediği, İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye yayılan protestolar ve sokak çatışmaları özellikle yabancı yatırımcıların gözünde Türk piyasaları hakkındaki risk algılamalarını olumsuz etkileyebilir.

Zaten geçen haftadan beri gelişmekte olan piyasalarda görülen fon çıkışları Türkiye özelinde yaşanan gelişmeler nedeniyle tepkinin boyutunu artırabilir.

Gün içinde olayların yatışıp yatışmadığına bağlı olarak piyasalarda yön aranacak.

Düşüşler Fırsat Olarak Değerlendirilebilir!
Kimi analistlere göre, BIST 100 endeksinde satışlar hızlanırken 85.000’in altına yaşanan sarkma yeni fon girişleri için fırsat olarak değerlendirilebilir.

Piyasalar Neleri Takip Edecek?
Yurtdışında bugün Euro Bölgesi, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’da imalat sanayi PMI,  ABD’de Markit PMI, inşaat harcamaları, ISM imalat sanayi endeksi verisi  yakından takip edilecek.

Yurtiçinde ise Mayıs enflasyon verileri bu sabah saat 10.00’da açıklanacak.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV