banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Askerlik süresi kısalıyor mu?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

07 Mayıs 2013 Salı 12:26
Askerlik süresi kısalıyor mu?
banner264
Askerlik süresi kısalıyor mu?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında belediyelerin borçlarına karşılık ödeneklerinden kesinti yapılmayacağını açıkladı.
 
BEDELLİ ASKERLİK
 
Yeni bir bedelli askerlik çalışması yoktur. Bazı eksikler geçici maddelerle tamamlandı. Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikte sözkonusu değildir. TSK asker ihtiyaçları gözönüne alınarak yapılmıştır.Beklediğimiz kadar talep olmadı ama kanun amacına ulaşmıştır. Böyle bir şeye ihtiyaç duyulunce belki 1 belki3 belki 5 sene sonra böyle bir düzenleme yapılabilir.
 
ASKERLİK SÜRESİ
 
Bu geçmişten bu yana konuşulan bir konu. Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılmasına ilişkin bir düzenleme yoktur. Subaylar ya da erbaşlar için böyle bir düzenleme yoktur. Ancak TSK'nın asker ihtiyacı, konjonktür düzenlemeye ilişkin uygun bir ortam oluşursa yeniden düzenlenebilir. Ancak bugün için böyle bir düzenleme yok.
 
PKK'NIN GERİ ÇEKİLMESİ
 
28 Aralık'tan bu yana bizim beklediğimiz ve doğru rotada ilereylen bir projedir. Herkes müsterih olsun, Türkiye bir hukuk devleti ve süreci hukuk içinde devam ettireceğiz. Böyle bir sürecin başarıyla sonuçlandığı hem de silahların bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır. Dün çıkıyorlar 4-5 kişi gidiyorlardı, TBMM Başkanının söylediği gibi 'belki de çıkmışlardıR' gibi bir açıklama bizim gündemimizde yok.
 
MAVİ MARMARA
 
Tazminatlarla ilgili ikinci görüşme Kudüs'te yapıldı. Müşteşarımızdan bilgi aldım. Bugünkü görüşmeler de olumlu sürmüş. Bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları konusunda kesin bilgilendirme yapamam. Süreç tamamlanınca kamuoyunun bilgisi dahilinde olur.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV