banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Memura 'görev yerini terk etmeme' zorunluluğu

Olağanüstü hal kapsamında 2 adet kanun hükmünde kararname daha resmi gazetede yayımlandı. KHK 693 ile kamudan yeni ihraç edilen ve görevlerine iade edilen kamu personeline ait liste yayınlandı.

25 Ağustos 2017 Cuma 10:59
Memura 'görev yerini terk etmeme' zorunluluğu
banner263
Memura 'görev yerini terk etmeme' zorunluluğu

Beylikdüzü Tabela

Olağanüstü hal kapsamında 2 adet kanun hükmünde kararname daha resmi gazetede yayımlandı. KHK 693 ile kamudan yeni ihraç edilen ve görevlerine iade edilen kamu personeline ait liste yayınlandı.
 
KHK 694 ile çok sayıda mevzuatta (657 sayılı devlet memurları kanunu dahil) değişiklik yapıldı. 657’de yapılan değişiklikle olağanüstü halde devlet memurlarının, çekilme isteklerinin kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamayacağı hükmü getirildi.
 
MADDE 27- 657 sayılı Kanunun 96 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 96- Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar ”
 
663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişikliklerle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kaldırılarak yerlerine Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü kuruldu. İllerde yer alan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlikleri kapatıldı. Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında ise önemli değişiklikler yapıldı. Kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri ile birliklere bağlı hastanelerde görevli sözleşmeli personelin sözleşmeleri KHK’nın yayımı tarihinde sona erdi.
 
Yeni KHK ile onbinlerce kadro açıldı
 
 
Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan iki kanun hükmünde kararname ile çeşitli kamu kurumlarında on binlerce kadro açıldı.
Açılan kadroların bir kısmı şöyle:

Emniyet Genel Müdürlüğü: 32 bin 12 (Bu sayının içinde 2 ilçe emniyet müdürü, 2 bin 500 komiser muavini, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi bulunuyor)

Yeni KHK ile toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek.

Adalet Bakanlığı: 4 bin hakim ve savcı, 2 bin hakim adayı

Ayrıca Bakanlığın merkez teşkilatına ise bir İnsan Hakları Dairesi Başkanı, 4 daire başkanı kadrosu ihdas edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu: 30 kurul başmüfettişi, 70 kurul müfettişi

Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin askeri hakim sınıfından başkan, başsavcı, ikinci başkan, daire başkanı ve üyeleri ile yedek subaylar haricindeki diğer askeri hakimler, Hakimler ve Savcılar Kurulunca bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri ile diğer adli ve idari yargı mercilerine hakim veya savcı olarak atanabilecek.

Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı için 36, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı için de 34 kadro açıldı.

İçişleri Bakanlığına 2  kaymakam, 2 yazı işleri müdürü, 2 nüfus müdürü, 6 şef, 4 programcı, 4 bilgisayar  işletmeni, 206 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2 şoför, 4 hizmetli, 2  kaloriferci, 2 dağıtıcı olmak üzere 236 kadro ihdas edildi.

Milli Eğitim Bakanlığında 2 ilçe milli eğitim müdürü, 2 şube müdürü, 4  şef, 24 memur, 2 şoför, 4 hizmetli olmak üzere 38 kadro oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığına aralarında tabip, hemşire, sağlık memuru ve şoför  bulunan 62 kadro ihdas edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığında 2 ilçe müftüsü, 22  memur, 2 şoför ve 2 hizmetli olmak üzere 28 kadro oluşturuldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ise 28 yeni kadro verildi.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına ise  72 tabip, 30 sağlık teknikeri, 30 hemşire, 30 sağlık memuru, 15 ebe olmak üzere  177 kadro ihdas edildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV