banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Türkiye-AP krizi büyüyor

72.Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu KPK toplantısının iptal edilmesi gündemde.

18 Haziran 2013 Salı 13:40
Türkiye-AP krizi büyüyor
banner266
Türkiye-AP krizi büyüyor
72.Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu KPK toplantısının iptal edilmesi gündemde. Brüksel’de 27-28 Haziran’da yapılacak KPK toplantısının Avrupa Parlamentosu’nun son aldığı Gezi Parkı kararı sonrası yapılması tehlikeye girdi.

AB’nin Türkiye ile ilgili eleştirilerinden rahatsız olan Türk tarafı KPK toplantısının iptal edilmesini istiyor ancak bu konuda kesin bir karar alınmış değil. KPK Türk kanadı başkanı Afif Demirkıran AP’nin Gezi parkı kararı sonrası çok sert açıklama yapması dikkat çekmişti. AP’nin kararına Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve AB Bakanı Bağış’ta tepki vermişti.

KPK Eş başkanların birininin, onlar yoksa vekillerinin katılmadığı toplantı fiilen yapılamıyor.

TÜRKİYE ZİYARETİ İPTAL

Avrupa Parlamentosu AP Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinden oluşan bir grup parlamenterin 19-20 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaret iptal oldu.


Ankara ve Diyarbakır’da temaslarda bulunması bulunması planlanan AP heyetine Cumhurbaşkanı Gül randevu verirken hükümet kanadı ve bürokratlar randevu vermediği bildirildi.

AP heyetinin Türkiye ziyareti iptal olmasının rağmen AP Dış İlişkilier Komisyonu Başkanı Elmar Brok Türkiye’ye giderek temaslarda bulunacak. Angela Merkel’in partisi CDU’nun AP’deki önemli temsilcilerinden biri olan Brok, son AP’nin Gezi parkı kararının AP Genel Kurulunda tartışılması sırasında müzakerelerin ertelenmesi yönünde görüş belirtmişti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV