banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çetin Güvenlik Müdürüne Tazminat Şoku

Gasp da Polisi suçlayan Çetin Güvenlik Müdürüne Tazminat Şoku Villa soygununda Polisi suçlamıştı. İstanbul B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı Dilfeza Sokakda..

04 Aralık 2015 Cuma 03:30
Çetin Güvenlik Müdürüne Tazminat Şoku
banner321

Çetin Güvenlik Müdürüne Tazminat Şoku

Gasp da Polisi suçlayan Çetin Güvenlik Müdürüne Tazminat Şoku

Villa soygununda Polisi suçlamıştı..

İstanbul B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı Dilfeza Sokakda 16 villadan 8'i son bir senede soyuldu. Bazı villalar, 24 saat Çetin Özel Güvenlik firmasının görev yapıp senede 2 milyon TL para almasına, kamu yolu sokakların girişinde bariyerlere, kameralara rağmen 3 er defa soyuldu. Mahallede herkes korku içinde.

Beceriksizliklerinden onlarca villayı soyduran Çetin Özel Güvenlik müdürü Abdulkadir Başyiğit. 03 Aralık 2014 gece 01.00 de villası 2. ci  defa soyulan Dursun Boran dan özür dileyeceğine. Birde ahlaksız 2 sayfalık sözde rapor yazarak Polisi suçlamıştı. 


O RAPOR GÜVENLİK MÜDÜRÜNÜN BAŞINI YEDİ . 


Uyduruk rapor yüzünden Dursun Boran. Güvenlik Müdürü ve firmasını Emniyet Genel Müdürlüğüne şikayet etti. Şikayet sonrası yapılan kontrollerde, Çetin Güvenlik hakkında 8 eksik yüzünden 13 bin 384 TL idari para cezası kesildi. Sırada firmanın ve müdürünün özel güvenlik sertifikası iptali var. 


Gazeteci Dursun Boran. Dün de Başyiğit hakkında Büyükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2015/ 574 Esas. 5 bin TL tazminat davası açtı. Fazlaya dair hakları saklı kalmak kaydıyla açılan davaya mahkeme hakimi Hatice Akpınar bakacak. Boran olay hırsızlık değil. Gasptır. Bu kadar vahim olayı uyduruk rapor ile sulandırmak ahlaksızlıktır. dedi. Gecenin yarısı 2 villanın kapılarını kırıp yağma yapıyorsan. Bu hırsızlık olmaz. Gasp olur. Güvenlikde sözde yönetimde sorumludur, suçludur. 


İşte O dava dilekçesi : 




ASLİYE  HUKUK  MAHKEMESİ'NE
BÜYÜKÇEKMECE- İSTANBUL
 
DAVACI :  Dursun Boran, Alkent 2000 Mah. Çamlıca Bul. Dilfeza Sk. Büyükçekmece- İstanbul. TC: 
www.dursunboran.com


DAVALI : Abdulkadir Başyiğit. Fatih Mh. Söğütlük Sk. No 2/15 Büyükçekmece- İstanbul. TC. 515 .


 KONU:
  5.000,00 TL Manevi tazminat talebi ( Beş bin TL)


AÇIKLAMA : 
 
1- Davalı, oturduğum Alkent 2000 Mahallesi, sözde çamlıca sitesi yönetiminin emrinde çalışan Çetin Özel Güvenlik firmasının müdürü. Davalı ve firmasının kontrol görevini ihmal etmesi, yeterli tedbirleri almaması yüzünden villamız 03.12. 2014 saat 01.00 civarında 2. ci defa soyuldu. ( Ek 1 Karakol Şikayet Tutanağı) 27.01.2014 gecesi 2 katlı villamıza daha öncede hırsız girdi. 


Evimden 15 bin dolar nakit para. Biyolog ve Kanser Araştırmacı eşime ait değeri 30 bin TL  civarında ziynet eşyası, değeri 2 bin TL civarında olan 1 Not 4 Samsung cep telefonum, 2 adet değişik markada yeni kol saati, 3 değerli gözlük, yüzükler, çalındı. Salonun girişteki kapısını kıran hırsız, yüzünden 4 bin TL ye verip kapıyı, ve kırılan camlarını yaptırdık.


Gece 01.00 civarında bahçe kapısını kırıp giren hırsız, bundan evvel yarım saate kadar villamın etrafında, dolaşmış. Ama site güvenliği bunu görmemiş! Hırsız yan tarafdaki A. Kadir Uludüz adlı komşumuzun o gece boş olan villasına, mutfak kapısını kırarak girip, 1 saate yakın bu evde ortalığı dağıtmış. Sonrada kamu yolundan benim evime gelmiş. Bunlar Polise verdiğimiz güvenlik kamera kayıtlarımızda var.


Hırsızın salondan içeri girmesi ile çalan alarm sonrası, kalkıp 155 Polisi sonrada özel güvenliği arayıp bilgi verdim. Polis ve Güvenlik geldiğinde, hırsızın 2. Kattan aşağı atladığını. Buradan da resimde ki 5 metrelik jiletli dikenli, duvar ve korkuluktan atlayıp kaçtığını. Kamera kayıtlarından anladık. Ölümden döndüm. Ben ve ailem aylardır  2. ci defa elem ve keder yaşıyor. Çalınan eşyalarımızın bulunması için uğraşıyoruz. Kırılan 2 kapı kolu, kapı, camları bulmak için bir hafta soğukta mesai harcadım. Eve çok sayıda polis, güvenlik elemanı, polis köpeği girdiği için, 2 gün temizlik yaptırdık. Bunun için bin TL civarında para ödedik.


Hırsızlık olayından sonra, 20 bin TL verip resimde görüldüğü gibi, villamın tüm kapı ve camlarına demir yaptırdım. Her 2 olayda çalınan hiçbir eşyamız bulunmadı. Maddi manevi zarara uğradık.  

2- Davalı, bu kadar elem, stres verici gasp olayı yaşamamıza rağmen. Bu olayda tedbir almadığı için kusurlu olmasına rağmen. Sorumluluktan kurtulmak; sözde çamlıca sitesinide tazminat ödemekten sıyırmak için, Ek 2: deki 2 sayfalık 05.12.2014 tarihinde uyduruk bir sözde rapor tutmuş !


Tuğba Sokak 9 Numaralı Villada olan Hırsızlık Olayları ile ilgili Rapordur.  


Başlıklı yazıda, şöyle yazıyor: ” olay günü 22.35 de polis ekipleri, güvenlik elemanına Tuba Sokak da oturan Dursun Boran ın evinin nerede olduğunu sormuş? 22.39 da Tuba sokağa giren Polis otosu 22.42 de sokaktan ayrılmış. Sadece o sokağa girmiştir. Başka sokaklara girmemiştir. Günlük olarak Polis ekipleri bu bölgeye gelmemekteyken, o akşam NEDEN GELMİŞTİR? Bilinmemektedir.”

Ayrıca, Polisi ve beni zan altında bırakan, sanki villamı ben yada Polis soydurmuş intibaı yarattı. Bana ve Polise iftira attı !


AYNI GECE 2 VİLLA SOYULDU. NEDEN VİLLAMIN SOYULMASINA RAPOR TUTMA LÜZUMU HİSSETMİŞ ?

Davalı, aynı gece aynı sokakda benim ve 10-15 metre mesafedeki yan komşum A.Kadir Uludüz’ün villasıda soyulduğu halde. Neden sadece benim için bu uyduruk raporu tutmuş? Davalının bu raporunu, hırsızlık zararım sebebiyle B.Çekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2015/267 E. hakkında tazminat davası açtığım Çamlıca Sitesi yönetimi avukatı Ali Polat mahkemeye delil diye sundu ! ( Ek 3) ekte sunduğum cevap dilekçesinin 3. Sayfa 4. parağrafda şöyle yazmış “ Zaten site güvenliğininde  yazdığı raporda hırsızlık olayının şaibeli olduğundan bahsedilmektedir. “


4. As. Hukuk Mahkemesi 2015/267 E. Davanın 18.11.2014 saat 11.45 ön inceleme duruşmasında, bu ahlaksız raporu nedeniyle, davalı taraf avukatı Ali Polat. Ekte sunduğum Duruşma Tutanağının 8. parağrafında Davacı Vekili : Diye başlıyan kısımda  “ site güvenliği tuttuğu tutanağa göre, hırsızlık şaibelidir “ diyerek ahlaksız bir savunma yaparak, beni hileli davranmakla, sahtekarlıkla itham etti.  Görüldüğü gibi, davalı A. Kadir Başyiğit. Görevini kötüye kullanmış, suçluları korumuş, hayali ahlaksız bir senaryo yazmıştır. Bu yanıylada manevi tazminat şartları oluşmuştur.  

 

Tazminattan ve ihmalden kurtulmak isteyen davalı çamlıca sitesi, bu uyduruk, akıl karıştıran raporu delil gösterdi. Hem mahkeme yanıltıldı. Hem Polis ve ben zan altında kaldık. Kişilik haklarım zarar gördü. Bu rapor basında haber oldu. Yurt Gazetesi, İnternet Haber.com, Haber 7.com, aktif haber.com, haber 354.com gibi sitelerde haber yapıldı. Linkler aşağıda. Hakkımda kamuoyunda kötü intiba yaratıldı.


Birkaç gün sonrada davalının çalıştığı Çetin Güvenlik Firması hukuka aykırı Noterden gönderdiği ekte ki ihtarnameyi, haberi yayınlayan basın kuruluşlarına gönderip, dava açma tehdidi yaparak haberin yayından kaldırılmasını sağladı. Böylece davalı güvenlik müdürünü ve şirket olarak kendilerini aklamaya çalıştı. Ancak bu doğru haber sebebiyle davalının çalıştığı Çetin Güvenlik hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı soruşturma başlattı. 8 ayrı kusur tespit edildiği için güvenlik firması hakkında 13 bin 384 TL İdari Para Cezası kesildi. Buna dair haber ekte. Linki aşağıda. 


http://www.buyukhaber.com/buyukcekmece/cetin-guvenlige-13-bin-tl-kusur-cezasi-h19614.html

http://www.haber7.com/3sayfa/haber/1424498-villa-soygununda-polise-sok-suclama

http://www.internethaber.com/villa-soygununda-polise-sok-suclama-795754h.htm

http://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/villa-soygununda-polise-sok-suclama-h90941.html

http://www.aktifhaber.com/villa-soygununda-polise-sok-suclama-1189295h.htm

http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/70-tl-lik-ihtarname-ile-bu-haklar-gasp-edilemez-h91855.html


Çöpleri Belediyenin toplamasına, asayişi Polisin sağlamasına, kamuya terk sokakları Bedaş ın ücretsiz aydınlatmasına rağmen ben ve diğer 295 kişiden site yönetimi her ay Güvenlik parası 2000 TL senede 24 bin TL aidat adı altında zorla para topluyor. Senede toplanan para 5 milyon TL civarında. Davalının çalıştığı; Çetin Güvenliğe senede ödenen para 2 milyon TL.


7 ARALIK 2013 DE YAN TARAFDA 2 VİLLA SOYGUNUNU BANA HABER VERMEDİ. TEDBİR ALMAMA ENGEL OLDU !

Davalı kontrol görevlerini yapmayarak, 7 Aralık 2013 de yan tarafımda A.Kadir Uludüz ve Serkan Akıncıoğlu’na ait villaların aynı gece, soyulduğunu çok sayıda eşya, bir kasa, bir silahın çalındığını bana, aileme, sokakda bulunan diğer 16 aileye haber vermedi. Gizledi. Dolaylı suça ortak oldu. Bunları evim soyulunca öğrendim. Buda davalının, kontrol görevini, sorumluluğunu yerine getirmediğini. Kusurlu olduğunu gösteriyor. Zira, hırsızlık olaylarını gizleyerek davalı, güvenlik zafiyetinin, bilinmesini önlemeye çalışıyor. Davalı ilk soygunu haber verseydi. Evim 2 defa soyulmayacaktı. Daha fazla tedbir alacaktık. Davalı, kendisinin ve çalıştığı güvenlik firmalarının başarısız görünmemesi için 7 Aralık 2013 de ki ilk soygundan sokağımızdaki 16 villa sakinine SMS, yazılı, şifai olarak haber verip. Durumun ciddiyetini hatırlatmak zorunda. Bunu yapmadı.  


Evimde 5 güvenlik kamerası, alarm olmasına rağmen. Davalının yeterli tedbirleri almaması, polisden ek yardım istememesi yüzünden. İki defa Soyulduk. Zarara uğradık. Olayı duyan, NTV, İHA, CNN Türk, Haber Türk, Samanyolu Haber, Kanal D, ve pek çok Televizyon, gazete, internet haber siteleri soygunu haber yaptı. Buda evlerimizin değerini düşürdü. Bunlar yetmez gibi,  birde dava konusu 2 sayfalık Raporu yazarak. Elem ve kedere düşmemize. Kötü anılmamıza neden oldu.


https://www.youtube.com/watch?v=mXV01hnkAKw

Yukardaki linkte youtube da NTV Haber Televizyonu haberi var.


Bu haberler google.com arama motorlarında var. Son bir yılda, 30 villa soyulan Mahallemizde soygunlar yüzünden pek çok kişi evini satıp gitti. Çok sayıda kişide bu hırsızlıklar yüzünden ne ev alıyor, nede kiralıyorlar.


AŞIRI İHMAL KASTA EŞİTTİR ! 

Evimiz  2. ci defa soyulmasına dair Polisin soruşturması devam ediyor. Halen hırsızlar yakalanmadı. Buna dair şikayetim B.Çekmece karakolunda var.  


Borçlar Kanunu MADDE 49 : Sorumluluk - Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür. Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de, bu zararı gidermekle yükümlüdür. der.


Borçlar Kanunu MADDE 58- Kişilik hakkının zedelenmesinden zarar gören, uğradığı manevi zarara karşılık manevi tazminat adı altında bir miktar para ödenmesini isteyebilir. “ der. Dava konusu rapor nedeniyle, yaşadığım elem ve kederler, harcadığım avukat, taksi paraları için fazlaya dair haklarım saklı kalmak kaydıyla 5 bin TL manevi tazminatın, olay tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte tahsili için bu davanın açılması gerekmiştir.


MAHALLE HAKKINDA BİLGİ :

1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000 sitesi, 24.10.2000 tarih 9 sayılı B.Çekmece Belediye Meclisi kararıyla aynı adla MAHALLE OLDU. 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle muhtar seçildi. Bende buraya Mayıs 2003 de taşındım. Yani mahalle olduktan sonra.


http://www.gazetevatan.com/sitede-ev-aldik-sandilar--495993-yasam/

HUKUKİ SEBEPLER :  TMK, BK, HUMK ve ilgili mevzuat.
 
ISBAT VE DELİLLER : 

1-      Evimin soyulduğuna dair Polis Tutanağı. 2, Dava konusu 2 sayfalık rapor, 3. Basında rapora dair çıkan haberler. 4. B.Çekmece 4. As. Huk Mahkemesi’nde açtığım 2015/267 E. Tazminat davasına sunulan 3 sayfalık cevap deilekçesi.5- Villa soygununda polise şok suçlama haberi, 6- 70 TL ye Basın Hürriyeti Engellenemez Yurt Gazetesi haberi. 7. Polisin villamın soyulduğunu gösteren 03.12.2014 tarih 03.30 saatli Olay yeri inceleme raporu. 8. B.Çekmece 4. As. Huk. Mah. 2015/267 E. Davanın ön incele Duruşma Tutanağı.

2-      İhtiyaç halinde Şahitler.


NETİCE VE TALEP :  

1-   Yukarda açıkladığım nedenler ve mahkemin Res’en gerekçeleriyle uğradığım manevi zararlarımın karşılığı olarak, fazlaya dair haklarım saklı kalmak kaydıyla 5 bin lira manevi tazminatın olay tarihinden itibaren, işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline,

2-   Mahkeme masraflarının davalıya yükletilmesine, karar verilmesini arz ederim. 30.11.2015

     
Davacı
Gazeteci. Dursun Boran

 

Resim de Güv. Müd. A.K. Başyiğit, tuttuğu rapor, aynı gece gasp yapılan 2 villanın kırılan kapıları görülüyor.






Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV