banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Murat Kurum'dan İstanbullulara denizin altından yeni tünel müjdesi

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu.

27 Şubat 2024 Salı 16:11
Murat Kurum'dan İstanbullulara denizin altından yeni tünel müjdesi
banner265
Murat Kurum'dan İstanbullulara denizin altından yeni tünel müjdesi
AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkarır hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor. Raylı sistem ağımızı 465 km'ye yükselteceğiz. Yenikapı-İncirli-Sefaköy hattımız 14.2 km'lik. İkinci projemiz 18 km'lik Sefaköy, Avcılar Beylikdüzü Tüyap metro hattı. Bu iki hattımızı ivedilik ile bitireceğiz. Beylikdüzü-Bakırköy seyahati 39 dakika olacak. Deniz altında İstanbul'un iki yakasını bir kez daha bağlayacağız" dedi.
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ulaşım projelerini açıkladı. Mevcut yönetimin İstanbul'da 5 yılda tek bir metro ihalesi bile yapmadığını söyleyen Kurum, "2029'a kadar metro hattı uzunluğunu 650 kilometreye çıkaracağız. 2034'e geldiğimizde bin 4 kilometre metro hattını İstanbul'un her ilçesine ulaştıracağız" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı"nda ulaşım projelerini açıkladı.
İSTANBUL'UMUZ SON 5 YILDIR TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİNDEN SAPMIŞTIR"
İstanbul'da en büyük sorunların başında trafik çilesinin geldiğini belirten Kurum, "Hedefimiz 5 yıl boyunca İstanbulluların omuzlarına ağır bir yük gibi çöken bu trafik çilesini bitirmek. İstanbulluların yaşlısı genci herkes bu çileden bıkmıştır. İnsanımız artık durakta kuyruk beklemekten dolayı adeta canından bezmiştir. 21 yüzyıl İstanbul'unda, metro duraklarında İstanbulluların beklediği, yürüyen merdivenlerin çalışmadığı, selde metro tünellerinin su bastığı, bir gün otobüs yanar, bir gün otobüs arızalanır. Gerçekten üzüldüğümüz bir durumla karşı karşıyayız. Hal böyle iken İstanbul'u yönetenlere baktığınızda insanımızın çektiği bu eziyetlerden dolayı bir an bile rahatsız olmadıklarını görüyoruz. Çözüm için en ufak bir irade ortaya koymadılar. İstanbul'umuz son 5 yıldır Türkiye Yüzyılı hedefinden sapmıştır. Ülkemizin lokomotifi olan İstanbul her açıdan geride kalmıştır. İBB insan odaklı belediyecilikte sınıfta kalmıştır" ifadelerini kullandı.
"5 YILDA BU ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN YENİ TEK BİR METRO İHALESİ YAPMADILAR"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun ulaşım konusunda 35 vaadinin bulunduğunu ancak bunlardan sadece 4'ünü gerçekleştirebildiğini vurgulayan Kurum, "Yüzde 89 oranında başarısız oldular. Bu başarısızlık artık İstanbulluların ömründen ömür alan ve İstanbul'a bedel ödeten hale geldi. Her birimiz trafikte bir yılda 288 saat kaybediyoruz. Her İstanbullunun ömründe tam 3 yıl trafik nedeniyle çalınıyor. Her bin kişiye 209 araç düşüyor. Her geçen gün Avrupa ortalaması olan 582 araç sayısına yaklaşıyoruz.
984 yeni araç her gün İstanbul'da trafiğe çıkıyor. Geçtiğimiz yıl 5 milyon araç sayısı ile kapattık. Bu yıl sonu 5.4 milyon araç sayısına çıkacağını veriler gösteriyor. 2029'da 6,8 milyon araç olacak. Bu şehirde 2014'te her birimiz ortalama yolculuk süresi 49 dakikayla evlerimize ulaşıyorduk. 2019'a geldiğimizde araç ve nüfus sayısı artmasına rağmen biz o 49 dakikayı 45 dakikaya düşürdük. Nüfus arttı İstanbul büyüdü ama yatırım yaptık. Ulaşım süresini düşürdük. Ama mevcut İBB yönetimi ne yapıp etti 5 yılda bu süreyi tam 64 dakikaya çıkardı. Bunların 2019'da devraldığı o aziz İstanbul'umuzda ortalama trafik hızımın 60 km iken bugün 42 km'ye düştü. Yani hızımız da yavaşladı. Trafik yoğunluğu 2019 yılında yüzde 47 iken, 2024'te yüzde 64'lere ulaştı. Yoğun zamanlarda yüzde 90'lara ulaşıyor. '5 yılda 230 kilometre metro yapacağız' dediler, sözlerini tutmadılar. 2019 öncesinde bizim başlattığımız 10 metro hattının 3'ünün yapımını durdurdular. Bırakın verilen sözleri tutmayı, 'biz açtık' dedikleri 47.3 kilometrelik metro hattının sadece 8 kilometresini yaptılar. İptal etmeleri yetmiyormuş gibi metro inşaatına hafriyat doldurdular. 5 yılda bu şehrin geleceği için yeni tek bir metro ihalesi yapmadılar" şeklinde konuştu.
"Metro hattı uzunluğunu 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız"

İstanbul'da yapacakları metro hatlarını açıklayan Murat Kurum şunları söyledi:

"İstanbul'da şu an metro hatları uzunluğu 340,5 kilometre. 2029'a kadar metro hattı uzunluğunu 650 kilometreye çıkaracağız. 2034'e geldiğimizde bin 4 kilometre metro hattını İstanbul'un her ilçesine ulaştıracağız. İlk etapta metro hatlarımızı 465 kilometreye ulaştıracağız. 14.2 kilometrelik Yenikapı-İncirli-Sefaköy metro hattımız ilk yapacağımız işlerden biri. Oradaki trafik yoğunluğunu giderecek adımları atacağız. İkinci hattımız 18 kilometrelik Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap metro hattımız. Bu da çok önemsediğimiz proje. Metrobüs çilesini çözecek en önemli projelerden bir tanesi. Beylikdüzü'nden Bakırköy'e yolculuk süresi 39 dakika olacak. Yine denizin altından İstanbul'un iki yakasını bir kez daha bağlıyoruz. Hem metrobüs yoğunluğunu düşürecek hem de iki yakayı birbirine kesintisiz biçimde bağlayacağımız 28 kilometrelik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı. 17.4 kilometrelik Vezneciler-Sultangazi metro hattımızı yapacağız. Bu hat tam 4 ilçemizi birbirine bağlıyor. Mevcut yönetimin üstüne hafriyat dökerek iptal ettiği, bizim yeniden hayat vereceğimiz 6.9 kilometrelik Sancaktepe Şehir Hastanesi-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattımız. Bu hattımız yeniden doğacak. Onlar hafriyat döksünler, biz milletimizle el ele vereceğiz beklediği işleri yapmaya devam edeceğiz. Bir diğer hattımız 5.4 kilometre Sultanbeyli-Kurtköy metro hattımız. Diğer önemli hatlarımızdan biri 6 kilometrelik Sabiha Gökçen, Kurtköy metro hattımız. 21.3 kilometrelik Üsküdar- Kadıköy- Maltepe-Kartal tramvay hattımız. Sahil trafiğine alternatif olacak. Minibüs caddemize inşallah nefes aldıracak proje olacak. 3.1 kilometrelik Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattımız.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV