banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Aydın'da iki ilçe birbirine girdi

Aydın'ın Köşk ilçesinde köylülerin durumundan şüphelendikleri silahlı 3 kişiyi darp etmeleriyle başlayan ve karşılıklı saldırılarla hızla büyüyerek Umurlu ilçesine de yayılan olaylarda 10 kişi yaralandı.

15 Ağustos 2013 Perşembe 12:49
Aydın'da iki ilçe birbirine girdi
banner267
Aydın'da iki ilçe birbirine girdi
Aydın'ın Köşk ilçesinde köylülerin durumundan şüphelendikleri silahlı 3 kişiyi darp etmeleriyle başlayan ve karşılıklı saldırılarla hızla büyüyerek Umurlu ilçesine de yayılan olaylarda 10 kişi yaralandı.

Aydın ’ın Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy Köyü'nde, suç örgütü üyesi oldukları ileri sürülen ve köylüler tarafından öldüresiye dövülen dört kişinin yakınları bu kez köylülere saldırdı. Bunun üzerine toplanarak ilçeye giden köylüler, söz konusu kişilerin yaşadığı evleri ve araçlarını taşladı. İki grup arasındaki kavgayı polis biber gazı kullanarak ayırdı. 10 kişinin yaralandığı olaylar nedeniyle kent merkezi ve çoğunlukla Kürt yurttaşların yaşadığı bölgelerde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy Köyü'nde, geçen 26 Temmuz'da meydana gelen olayda, incir bahçelerinin arasında biri pompalı tüfekli 4 kişiyi gören köylü kadınlardan biri, şüphelenip kim olduklarını sordu. İddiaya göre, şüpheli 4 kişi kadını azarlayıp, tüfekle tehdit etti. Kadının durumu haber verdiği oğulları, bir grup köylü ile 4 şüphelinin peşine düştü. Kalabalık bir köylü grubunun geldiğini gören şüpheliler de kaçmaya başladı. Köylüler, kovalayıp yakaladıkları üç kişiyi öldüresiye dövdü.

KÖYLÜLERE SALDIRDILAR

İlk olayda dövülen kişilerin yakınlar bu kez köylülere saldırdı. Köşk ilçesindeki işlerini bitirip akşam saat 20.00 sıralarında köye dönmek isteyen isimleri öğrenilemeyen baba ve oğlun içerisinde bulunduğu 09 U 0055 plakalı minibüs ilçe merkezinde bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırganlardan kaçarak mezarlığa sığınmak isteyen minibüs kaza yaptı ve minibüste bulunan baba-oğul yaralandı. Yaralı baba ve oğlu daha sonra bir grup tarafından dövüldü. Olayın duyulması üzerine Kızılcaköy sakinleri Köşk ilçe merkezine akın etti. İlçede toplanan ve saldırıyı ‘Doğulu’ dedikleri kişilerin yaptığını öne süren öfkeli kalabalık yatıştırılamayınca Köşk polisi ve jandarma takviye ekipler istedi. Köşk Kaymakamı Murat Demiryürek, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç ve Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

OLAYLAR UMURLU'YA DA SIÇRADI

Akşam saatlerinde Köşk İlçesi'nde başlayan gerginlik, 20 kilometre mesafedeki Umurlu Beldesi'ne de sıçradı. Umurlu Organize Sanayi Bölgesi karşısında yol kenarında incir, zeytin gibi yöresel tarım ürünleri satan 4 kişinin silahla vurulduğu öğrenildi. Gerginliğin artması üzerine Emniyet Müdürlüğü izinli ve istirahatli polisleri de göreve çağırdı. Köşk ilçe merkezindeki öfkeli kalabalık karayolunu trafiğe kapattı. Yol kenarında Kürt bir vatandaşa ait büfeye saldıran ve karayolunu trafiğe kapatan grubu polis biber gazı ile dağıttı. İki grubun kavgasında 3 işyeri atılan taşlardan hasar gördü. Olayın başlangıcında yaralanan iki kişinin dışında 4'ü silahla olmak üzere 8 kişinin daha da yaralandığı bildirildi. Yaralılar Aydın'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Olayları engellemek için Vali Yardımcısı Halil Canavar ve BDP İl Başkanı Raif Kanat da ilçe merkezine geldi. Bu arada Kaymakam Demiryürek, köy muhtarlarını tek tek arayarak köylü vatandaşların ilçe merkezine gelmelerinin engellemesini istedi.

Aydın BDP İl Başkanı Raif Kanat, olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Kanat, "Burada, daha önce bir Bingöllü vatandaşın uyuşturucu işine bulaşması bahane edilerek partimizin üyesi vatandaşlarımızın işyerlerine saldırıldı. Uyuşturucuyla hiçbir bağı olmayan hatta güvenlik güçlerine destek veren bu kitleye saldırılmıştır. Asıl işin içinde olan şahsa hiçbir şey yapılmamıştır. Köyden gelip buradakilere zarar verenlere de hiç bir şey yapılmamıştır. Valimizin ve jandarmanın bu konuya eğilmesini istiyoruz" dedi.

KÖŞK KAYMAKAMI MURAT DEMİRYÜREK: ÖLÜ YOK

Aydın'ın Köşk ilçesinda dün akşam yaşanan gerginlik ile ilgili olarak Köşk ilçe Kaymakamı Sefa Demiryürek, açıklamada bulundu. Olaylar sırasında grupları sakinleştirmeye çalışan Demiryürek, olaylarda 6 vatandaşın darp sonucu yaralandığını, gözaltına alınanların olduğunu fakat kesinlikle can kaybının yaşanmadığını söyledi. Olayın küçük gruplar arasında yaşanan münferit bir hadise şeklinde başladığının altını çizen Kaymakam Demiryürek, olayda 1 ölü bulunduğuna ilişkin yanlış bir bilgi olduğunu belirterek, "Olaylarda 6 vatandaşımız darp sonucu yaralanmıştır. Ölü olduğu yönünde yanlış bir bilgi var. Kesinlikle ölen vatandaşımız yoktur" dedi. Demiryürek, "Darp ve tüfekle ateş edilmesi sonucu saçma ile yaralanan kişiler var. Olaylar şuanda kontrol altında. İlçemiz halkının birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşaması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Yaralıların ve gözaltına alınanların isimlerini daha sonra paylaşacağız" dedi.

BU İLÇE 30 BİN NÜFUSLU

Demiryürek, olayın toplumsal boyutu olmadığına dikkat çekerek, "Bu olay daha önceki olayın devamıdır. Şunun bilinmesinde yarar var. Başlangıcında herhangi bir toplumsal boyutu yok. Köyde çıkan ilk hadise de münferit bir olayın yaygınlaştırılması sonucuydu. Şuan olaylar ilçemiz merkezinde ve münferit grupların sağa, sola verdiği zarar var. Bu ilçe 30 bin nüfuslu ve büyük gruplarla ilgili her hangi bir sıkıntı yok. Bu tip olayların olabileceğine dair gelen istihbaratları sürekli değerlendirdik. Fakat bu tip olaylar bir anda laf atmayla ve küçük bir kıvılcımla başlayabilecek hadiseler. Takibi yapılmıştı. Daha önce olaylara karışan şahıslar adli takibat dışında, tarafımdan, emniyet birimleri ve jandarma birimleri tarafından davet edilmek suretiyle olayların büyütülmemesi, toplumsal boyutta değerlendirilmemesi konusunda uyarılmıştır. Uyarıldıklarına dair de tutanaklar tutulmuştur. Bu akşam gerçekleşen bir anlık bir hadisedir. Bunun önüne geçmek, birebir kontrol altına almak bu boyutta bir ilçede kolay değildir" diye konuştu.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Köşk İlçesi ve Umurlu Beldesi'ndeki olaylarda yaralanan 10 kişinin isimleri de belli oldu. Umurlu Beldesi'nde pompalı tüfekle üzerlerine ateş edilmesi sonucu Aykut Sevik (24), Serkan Öz (18), Aydın Demirci (31), Mesut Ergen (26) ve Necati Çiftçi (32) Köşk İlçesi'nde göğsünden bıçaklanan Ercan Avcı (39), gözüne taş isabet eden Zafer Kafalı (29) ile darp edilen Mustafa Okutan (25) Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaylarda darp edilen Nadir Bozkurt (37) ile Hulusi Gökkaya (59) da Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Nadir Bozkurt'un Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde müşahede altında olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV