banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Beklenen deprem merkezde olmayacak

(YTÜ) Üniversitesi'nde yapılan deprem toplantısında İstanbul'la ilgili ilginç bir tahminde bulunuldu.

03 Mayıs 2013 Cuma 14:13
Beklenen deprem merkezde olmayacak
banner312
Beklenen deprem merkezde olmayacak
(YTÜ) Üniversitesi'nde  yapılan deprem toplantısında İstanbul'la ilgili ilginç bir tahminde bulunuldu. YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, olası büyük Marmara depreminin İstanbul'un merkezinde değil, Büyükçekmece-Saroz Körfesi arasında beklendiğini söyledi.

YTÜ'de Marmara'da yaşanması muhtemel deprem konusu masaya yatırıldı. Yapı ve Gelişim Kulübü tarafından gerçekleştirilen toplantıda YTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, afet boyutunda çok büyük depremlerin dalma-batma zonu denilen bölgelerde meydana geldiğini ifade ederek, İstanbul'da böyle bir zon bulunmadığını ve bu sebeple 9.0 ve üzeri büyüklükte bir depremin beklenmediğini söyledi. Yıldırım, İstanbul'da beklenen depremin en fazla 7,4 ve 7,5 büyüklüğünde olabileceğini ifade etti.

'ADAPAZARI ŞANSLI DEĞİL'

Beklenen büyük Marmara depremi konusunda Prof. Dr. Yıldırım şunları söyledi: "İstanbul depremi Büyükçekmece'nin batısında Silivri'den başlayıp Saroz Körfezi'ne kadar uzanan bölgede toplam üç parça halindeki kırık hattının teker teker kırılması şeklinde olacak. İstanbul deprem konusunda bir açıdan şanslı sayılabilir çünkü en yakın fay hattı kent merkezinden 8 kilometre uzakta. Ancak Adapazarı bu kadar şanslı değil. Çünkü fay hattı kentin merkezinden geçiyor. Adapazarı'nda fay hattının geçtiği yerde hasar olacak ama 50-100 metre ilerisi ve gerisinde deprem şartnamelerine uymayan binalar dışındakiler sağ salim çıkacak."


Bolu Tüneli tehlike altında

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Türkiye'nin en önemli ulaşım aksları arasında yer alan Bolu Tüneli'nin aktif fay hattının göbeğine yapıldığını savundu. Yıldırım, "O bölgede meydana gelecek ilk yanal atımlı depremle tünel kullanılmaz hale gelecek" dedi. Prof. Dr. Mustafa Yıldırım İstanbul Beylikdüzü'ne yapılan televizyon kulesinin ise, heyelan bölgesine kurulduğunu aktardı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV