banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul için korkutan deprem uyarısı!

Deprem 7 şiddetinde sinsice gelecek 7 ve üzerinde gerçekleşecek büyük Marmara depreminden evvel, bir öncü deprem olmayacak.

27 Kasım 2013 Çarşamba 00:04
İstanbul için korkutan deprem uyarısı!
banner229
İstanbul için korkutan deprem uyarısı!

Deprem 7 şiddetinde sinsice gelecek; 7 ve üzerinde gerçekleşecek büyük Marmara depreminden evvel, bir öncü deprem olmayacak.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat'tan İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi için kötü haber geldi.

İstanbul için korkutan deprem uyarısı!

Son çalışmaların verilerini Star'a açıklayan Prof. Kalafat, 7 ve üzerinde gerçekleşecek büyük Marmara depreminden evvel, bir öncü deprem olmayacağını söyledi.

7 yıl içinde yüzde 50

Marmara'da 7 yıl içinde deprem olasılığının yüzde 50 olduğunu ifade eden Kalafat şöyle devam etti: "2030'a kadar yüzde 64, 2040'a kadar yüzde 75, 2070 kadar yüzde 91 olasılıkla deprem olacak.

Kuzey Anadolu Fay'ı batıya uzandığında iki parçaya ayrılıyor. Kuzey kol, Sapanca Gölü, İzmit Körfezi, Armutlu'nun kuzeyinden geçiyor. Güney kol ise İznik Gölü'nden Gemlik Körfezi'ne gidiyor. Biliyoruz ki kuzey kolda 200 yıldır büyük deprem yok.

Bunun yanında etkinliğe bakınca da, 17 Ağustos öncesi Gemlik ve Batı Marmara'da yoğun deprem etkinliği var, Marmara'da olabilecek büyük depremler iki yerde olabilir.

Bunlar sismolojik olarak Batı Marmara: Büyükçekmece'den Şarköy'e kadar; diğeri ise İznik Gölü'nden Gemlik Körfezi'ne giren kol. Bu iki kol da, sismolojik açıdan etkin ve 7'nin üzerinde deprem üretme yeteneğine sahip. Hangisi önce kırılır bilmiyoruz ama ikisi de Marmara'da yerleşim birimlerinde etkili olacaklar."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV