banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Meteoroloji'den uyarı geldi: Son 5 gün

Ülkenin batısı 5 günü adeta yazdan kalma sıcak havanın etkisinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde geçirecek.

19 Ekim 2017 Perşembe 12:57
Meteoroloji'den uyarı geldi: Son 5 gün
banner299
Meteoroloji'den uyarı geldi: Son 5 gün


Beylikdüzü Tabela

Ülkenin batısı 5 günü adeta yazdan kalma sıcak havanın etkisinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde geçirecek. Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Güler: "Vatandaşlarımızın ekim ayının önümüzdeki 5 gününü iyi değerlendirmesini öneriyoruz. Ekim ayının uzun yıllar ortalama sıcaklıklarının üzerinde geçireceğimiz 5 günlük periyot, son 4 yılın en yüksek derecelerinde"
Yurdun batısında hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecek ve yağışsız geçecek 5 günün ardından bölge yağışlı ve soğuk havanın etkisine girecek.

Günlük en yüksek sıcaklıklar 22-25, en düşük sıcaklıklar ise 8-10 derece olacak.
Gelecek hafta salı gününden itibaren tüm yurt, Balkanlar ve orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisini altına girecek. Hava sıcaklıkları salı günü hissedilir derecede azalıp, mevsim  

normallerine düşecek. Çarşamba ve perşembe gününden itibaren de hem hava sıcaklıkları azalacak hem de yağışlar başlayacak. Hava sıcaklıklarında 8-10 derece azalma görülecek.

"SALI GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ YOK"

Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayının ilk yarısının mevsim normallerinde, yağışların ise normalin altında seyrettiğini söyledi.

Güler, 5 gün boyunca, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de ekim ayının uzun yıllar ortalamasına göre günün en yüksek hava sıcaklığı 20 derece civarında, en düşük ise 5 derece civarında. Önümüzdeki ilk 5 gün içinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Günlük en yüksek sıcaklıklar 22-25 derece ölçülecek. En düşük sıcaklıklar ise 8-10 derece olacak. Önümüzdeki hafta salı gününe kadar yağış beklemiyoruz. Bölgemizde benzer hava şartları hüküm sürecek. Uzun yıllar ortamalasına göre ekim ayı toplam yağış 28 milimetre civarında. Şu ana kadar Eskişehir'de 11 milimetrelik bir yağış aldık."

Gelecek hafta salı gününden itibaren tüm yurdun Balkanlar ve orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini dile getiren Güler, şöyle devam etti:

"Çarşamba ve perşembe gününden itibaren hem hava sıcaklıkları düşecek hem de yağışlı bir periyoda gireceğiz. Hava sıcaklıkları salı günü hissedilir derecede azalacak, mevsim normallerine. Önce 15 dereceye daha sonra da 8-10 dereceye kadar düşecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altındaki değerlere inmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın yazdan kalma son günleri iyi değerlendirmesini öneriyoruz. Ekim ayının  

uzun yıllar ortalama sıcaklıklarının üzerinde geçereceğimiz 5 günlük periyot, son 4 yılın en yüksek derecelerinde."

Güler, vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ve bölge müdürlüğünün internet sitesini yakından takip etmelerini önererek, cep telefonlarına Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uygulamasının indirilerek, online ölçümlerin, yağışların, her türlü hava olayının takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

SICAK HAVAYI DEĞERLENDİRDİLER

Ankara'dan Eskişehir'e geziye gelen Dursun Yüksel sıcak havanın tadını çıkarttığını söyledi.

Eskişehir'de yaşayan Önder Tuncer de birkaç gün önce soğuk olan havanın ısınmasıyla kendilerini dışarıya attıklarını belirterek, havanın sıcak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara'dan arkadaşını ziyarete gelen Çelebi Özgür ise başkentte havanın geçen hafta soğuk olduğunu anımsatarak, güzel hava sayesinde Eskişehir'in güzelliklerini daha iyi tanımak izin gezintiye çıktığını anlattı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV