banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
01 Mayıs 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yerel Seçimler Öncesi Büyükşehir Yasası Karara Bağlanacak

Yeni büyükşehirler kurulması ve bazı belediyelerin de kapatılmasına yönelik yasa için açılan iptal davasını Anayasa Mahkemesi karara bağlayacak.

06 Eylül 2013 Cuma 17:38
Yerel Seçimler Öncesi Büyükşehir Yasası Karara Bağlanacak
banner321
Yerel Seçimler Öncesi Büyükşehir Yasası Karara Bağlanacak
Yeni büyükşehirler kurulması ve bazı belediyelerin de kapatılmasına yönelik yasa için açılan iptal davasını Anayasa Mahkemesi karara bağlayacak.
Yeni Büyükşehirler ve ilçeler kurulması, bazı belediyelerin kapatılması, bazı mahallelerin de başka ilçelere bağlanmasına yönelik yasa için açılan iptal davası Anayasa Mahkemesince karara bağlayacak.

CHP İPTAL DAVASI AÇMIŞTI

CHP 2012 Kasım ayında TBMM'de kabul edilen 13 Büyükşehir ve 26 ilçe kurulması hakkındaki yasa için, iptal davası açmıştı. İptal isteminde 1582 Belediyenin kapatılması ve mahalleye dönüştürülmesi, İstanbul Şişli ve Ankara Yenimahalle'nin bazı mahallelerinin de, Sarıyer ve Çankaya'ya bağlanmasına yönelik maddeler yer alıyor.

8 AY GEÇTİ DEĞERLENDİRİLMEDİ

CHP'nin 31 Ocak 2013 günü yaptığı iptal başvurusu, Anayasa Mahkemesi tarafından aradan 8 ay geçmesine rağmen henüz ele alınmadı. Mahkemenin Yüksek Seçim Kurulunun yerel seçimlerle ilgili takvimi açıklamadan önce, başvuruyu karara bağlaması bekleniyor. Olası bir iptal kararı özellikle Şişli ve Yenimahalle ilçe belediye başkanlığı seçimlerini etkileyecek, seçmen dengeleri değişecek .

Kapatılması öngörülen belediyeler de yeniden seçim hakkı kazanacak .

Yasa ile Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, Büyükşehir belediyesi oldu. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun Büyükşehire bağlı ilçelerin mülki sınırlarındaki belde belediyelerinin tüzel kişiliği de sona erdi.

MAHALLELER SAHİBİNİ BULDU

İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e bağlandı, Arnavutköy'e bağlı Nakkaş, Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece'ye bağlı Muratbey mahallesi, Çatalca belediyesine katıldı.. Ankara Yenimahalle ilçesine bağlı Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut'a, Dodurga, Alacaatlı, Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri de Çankaya'ya bağlandı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV