banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Melih Gökçek 5 yıl hapis cezası alabilir

Gökçek’in cezası 5 yıl hapis Gökçek, SİT alanı olan 400 metrelik kısmı da kesmiş...

23 Ekim 2013 Çarşamba 03:06
Melih Gökçek 5 yıl hapis cezası alabilir
banner264
Melih Gökçek 5 yıl hapis cezası alabilir
Gökçek’in cezası 5 yıl hapis Gökçek, SİT alanı olan 400 metrelik kısmı da kesmiş...
Avuklat Sedat Vural, Gökçek’in 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceğini söyledi.

Belediye ekiplerinin ODTÜ ormanının sit alanı olan 400 metrelik kısmındaki ağaçları da kestiği anlaşıldı. Bunun ardından avukat Sedat Vural, yol yapımının sit kararı kalkmadan hangi koşulda olursa olsun sit alanı içerisinden geçemeyeceğini dile getirdi. Vural, Meclis’te iki hafta önce yeniden düzenlenen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceğini söyledi.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olmak üzere inşaatta görev alan birim şefleri hakkında dava açılmasına hazırlanılıyor. Avukat Sedat Vural belediyenin dayanak aldığı ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı’nın onaylandığı çevre ve şehircilik il müdürlüğüne ilk itirazı yaptı. Vural, verdiği itiraz dilekçesinde, “Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ arazisi içerisindeki 1. derece doğal sit alanından geçirilecek yolla ilgili yasal süreç tamamlanmadan onay kararı vererek Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda ifade edilen ‘Tescil edilen sit alanlarının bozulmasına, tahribine, her ne suretle olursa olsun zarar görmesine kasten sebebiyet verenler iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmünü ihlal etmiştir” dedi. Vural, çevre ve şehircilik il müdürlüğüne verdiği dilekçede hukuksuzluğa vurgu yaparak “Bu ilke hükmünün yok farz edilip kendisini yüksek kurul yerine koyarak bölge tabiat varlıklarını koruma kurulunun yeni bir ilke koyması, açıkça hukuka aykırılık taşımasının yanında, kurul üyeleri yönünden, aldıkları kararın hukuka aykırılığını bilerek ve isteyerek, yani kasten görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur ve buna ortak olanlar da aynı suçu işlemiş sayılırlar” ifadelerini kullandı. Belediyenin dayanak aldığı imar planının onaylanamayacağını da dile getiren Vural, onayın Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun “ilke kararlarına” aykırı olduğuna dikkat çekti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • METE KHAN 11 yıl önce yorumlandı

      KOÇ, DOĞAN HOLDİNG AYRICALIKLI MI? ONLAR 1000 LERCE AĞACI KESERKEN HABERCİLİĞİNİZ NEREDE? ONLAR AĞAÇLARI KESERLERKEN, BELEDİYELER BAŞKA YERE TAŞIYORLAR. HAZİNE ARAZİSİNİ AĞAÇ DİKEREK İŞGAL EDEN VE SONRA KENDİ AĞAÇLARI KESİP LOJMAN YAPTIĞINDA NEDEN SESİNİZİ ÇIKARMIYORSUNUZ?

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV