banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şüpheliler arasında işadamı ve avukatlar var

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 isim arasında suç örgütü lideri olmakla suçlanan Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S.’nin dün 15:30’da başlayan sorgusu bu sabah 06.00’ya kadar sürdü.

21 Haziran 2012 Perşembe 17:34
Şüpheliler arasında işadamı ve avukatlar var
banner311
Şüpheliler arasında işadamı ve avukatlar var

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 isim arasında suç örgütü lideri olmakla suçlanan Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S.’nin dün 15:30’da başlayan sorgusu bu sabah 06.00’ya kadar sürdü. Danıştay bağlantıları üzerinde durulan Hakkı S.’ye 96 sayfalık soru yöneltildiği öğrenildi. Şüpheli isimler arasında, savcı, avukat ve hayali ihracat operasyonları ile adları gündeme gelen isimler bulunuyor.

HSYK'nın yaz kararnamesi ile Büyükçekmece Savcılığı'ndan Edirne'ye tayini çıkan Savcı Mustafa Kemal Gül'ün 10 aya yakın sürdürdüğü soruşturmanın detayları. Önceki gün 19 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 44 kişinin ise ifadelerine başvuruldu. Şüphelilerin İstanbul Mali Şube’deki işlemleri bu sabaha doğru tamamlandı.

Sağlık kontrolleri yapılan şüphelilerin gün içinde Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilmeleri bekleniyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan en kritik isim Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S. Ankara'daki evinin önünde gözaltına alınan Hakkı S.'nin yanı sıra, gümrük kaçakçılığı ve hayali ihracat nedeni ile davaları bulunan Memduh A.'nın kardeşleri Fatih ve Oktay A., avukat Fatih Cenk C. İbrahim M. soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında.


SORGUSU 15 SAAT SÜRDÜ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve suç örgütü lideri olmakla suçlanan isim Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S. Mali Şube'deki sorgusu 15 saate yakın süren, 96 sayfalık soru listesi yöneltilen Hakkı S.'ye, yüksek yargıdan çok sayıda isim ile yaptığı telefon konuşmaları soruldu.

Edinilen bilgilere göre Hakkı S., Ankara’daki bir otelde Danıştay’da görevli isimler ile çok sayıda görüşme yaptı. Görüşmelerin İstanbul'daki adresi olan Bağcılar'da bulunan oteldeki görüşmeler de kayıt altına alındı.

YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

Soruşturmanın bir numaralı ismi Hakkı S. özellikle, kaçakçılık ve hayali ihracat dosyalarının görüldüğü Bakırköy 1 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyalar ile ilgilendi. Gözaltına alınan isimlerden Memduh A. hakkındaki yakalama kararının da bu mahkemece kaldırıldı tespit edildi.

Kritik dosyaların görüldüğü Bakırköy 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanının görev yeri değiştirilmiş, Mahkeme Başkanı Ferit Arslankurt Gebze Hâkimi olarak görevlendirilmişti.

TÜM FAALİYETLER BELGELENDİ

Hakkı S.’nın yönlendirmeleri ile faaliyet yürüten kişilerin bir dizi suça karıştıkları ifade ediliyor. Devam eden davalarda dosyalara müdahale edildi, dosya kapsamında tutuklanan kimi isimler para karşılığı serbest bırakıldı, Danıştay’a giden büyük çaplı şirket dosyalarının lehte kapanması için çalışma yürütüldü, faaliyetlerini daha rahat yürütmek için kimi savcı ve hâkimlerin görev yerleri değiştirildi.

Ancak 10 aya yakın bir süreden beri teknik ve fiziki takip altındaki kişilerin, gittikleri otellerdeki yaptıkları görüşmelerden, hepsi kayıt altına alındı. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV