banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

ABD: IŞİD petrolü Türkiye’ye girme yolu buluyor

ABD Maliye Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat Sorumlusu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Londra’da yaptığı konuşmada “IŞİD, petrolün büyük kısmını Esad rejimine satıyor.

12 Aralık 2015 Cumartesi 00:50
ABD: IŞİD petrolü Türkiye’ye girme yolu buluyor
banner229
ABD: IŞİD petrolü Türkiye’ye girme yolu buluyor
ABD Maliye Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat Sorumlusu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Londra’da yaptığı konuşmada “IŞİD, petrolün büyük kısmını Esad rejimine satıyor. Petrol Türkiye’ye de girmenin yollarını buluyor,” dedi.


ABD Maliye Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat Sorumlusu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Londra'da yaptığı konuşmada "IŞİD, petrolün büyük kısmını Esad rejimine satıyor. Petrol Türkiye'ye de girmenin yollarını buluyor,” dedi

ABD Maliye Bakanlığı'nın önde gelen bir yetkilisi, IŞİD petrolünün bir bölümünün Türkiye'ye girdiğini söyledi.

ABD Hazinesi Terörizm ve Finansal İstihbarat Sorumlusu Müsteşar Vekili Adam Szubin, IŞİD'in, petrolün büyük kısmını da
Şam'daki Esad rejimine sattığını belirtti. Londra'daki Chatham House düşünce kuruluşunun toplantısında konuşan Adam Szubin, IŞİD'in toplam mali gelirlerinin bir milyar dolara ulaştığını tahmin ettiklerini ifade etti.

Szubin, "IŞİD, petrolün büyük kısmını Esad rejimine satıyor. Petrol Türkiye'ye de girmenin yollarını buluyor,” dedi. IŞİD'in aylık petrol satışlarından ortalama 40 milyon dolar elde ettiğine dikkat çeken Szubin, örgütün cihatçı militanlarının Irak ve Suriye'deki bankalardan 500 milyon dolarla bir milyar dolar arasında para yağmaladığını düşündüklerini kaydetti. Adam Szubin, IŞİD'in karaborsa petrol satışlarından yarım milyar dolar toplam kazanç elde ettiğini tahmin ettiklerini de ifade etti.

Rusya, İran ve Irak, IŞİD petrolünün Türkiye üzerinden pazarlandığını öne süren ülkelerin başında geliyor.

ABD yönetiminden üst-düzey yetkililer sık sık Türkiye'nin Suriye ile sınırını daha iyi denetlemesi ve IŞİD bağlantılı her türlü geçişi engellemek için çok daha fazla çaba harcaması gerektiğini ifade ediyorlar. Adam Szubin de, bu isteği Londra'da yaptığı konuşmasında dile getirdi. Türkiye, son birkaç ayda Suriye sınırında koruma görevi yapan personel sayısını 50 bine çıkardı. Türk yetkililer, uzun sınırdan zaman zaman sızmaların olduğunu kabul ediyorlar, ancak IŞİD'e destek sağlandığı yolunda ortaya atılan iddiaları "propaganda” olarak niteliyorlar. Son birkaç ay içinde ise Türkiye içindeki IŞİD ağları ve hücrelerine karşı çok sayıda baskın düzenlendi, yüzlerce kişi tutuklandı veya sınırdışı edildi.

Nobel aldı Türkiye'yi suçladı

Bu arada, Nobel Barış Ödülü alan Tunus Ulusal Diyalog
Dörtlüsü'nden Hüseyin Abassi, IŞİD'in arkasında Ankara'nın olduğunu ileri sürdü.

Hüseyin Abassi, bu iddiasını CNN televizyonundan yapılan canlı yayın sırasında ortaya attı. Ödülünü aldıktan sonra CNN'e konuşan Abbassi, "IŞİD'in arkasında Türkiye ve Katar'ın bulunduğunu, her türlü desteği verdiklerini zaten herkes biliyor” şeklinde konuştu. CNN'in sunucusu ise, Türkiye ve Katar'ın bu iddiaları daha önce yalanladıklarını hatırlattı.

İntihar saldırısı

Öte yandan, IŞİD, Kilis'in karşısındaki Azez'de bulunan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrol noktasına intihar saldırısında bulundu. Keffar köyü yakınında ve bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırı sonuucu, 15 kişi öldü ve 20'den fazla kişi de yaralandı.

Bazı yaralı Suriyeliler tedavi amacıyla Kilis'e götürüldü. Saldırıdan sonra çevredeki güvenlik önlemleri artırıldı.




akaryakıt kupon

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV