banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Barzani Fransız dergisine röportaj verdi

Barzani: "Türkiye bize gözdağı vermek istedi"

07 Ekim 2012 Pazar 14:27
Barzani Fransız dergisine röportaj verdi
banner322
Barzani Fransız dergisine röportaj verdi
Barzani: "Türkiye bize gözdağı vermek istedi"
Fransız dergisi L'Essentiel'de röportajı yayınlanan Kürt lider Barzani , Türkiye ile ilişkilerin hiçbir zaman bozulmasını istemediklerini, ancak geçmişte, kendilerine gözdağı verilmek istendiğini söyledi.

Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Diyarbakır'ı ziyaretinde Kürt sorununu barışçıl yolla çözmek istediklerini, geçen yıl Erbil'e geldiğini hatırlattı. Mesut Barzani, şunları söyledi:

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"
"Türkiye dahil her yerde Kürtler 'in haklarını elde etmesinden yanayız. Türkiye'nin izlediği politika, bu hakların elde edilmesinde önemli rol oynayabilir. Silahlı çözüm yollarına, çatışmalara, kan dökülmesine karşıyız. Türkiye Parlamentosu, buradaki Kürt üyeler için küçümsenemeyecek bir fırsattır. Günümüzde sorunların çözümü için şiddete gerek yok. Türkiye'deki Kürt siyasi liderler de barışçıl yollarla sorunları çözmek istediklerini söylüyor. Biz de üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız."
SIĞINMACI KÜRTLERE SİLAHLI EĞİTİM
Barzani, bir soru üzerine denetimleri altındaki bölgede Suriye 'den gelen 15 bine yakın, çoğu erkek sığınmacı bulunduğunu söyledi. Bunların bir kesiminin silahlı eğitim gördüklerini, yaşadıkları yerde olası bir kaos karşısında güçlü olmaları gerektiğini anlatan Mesut Barzani, şöyle dedi:

"Suriye'deki Kürtler, bu ülke yönetimi tarafından bugüne kadar vatandaş olarak kabul edilmedi. Suriye'deki Kürtler'e yönelik olarak 1960'lı yılların başından itibaren 'Araplaştırma' politikası izlendi. Suriye'deki Kürtler'e Irak'takine benzer haklar verilebilir. Irak özerk bölgesi ile Suriye'deki Kürt bölgesinin birleşmesi gündemimizde değildir. Gelecekte ne olabileceğini hiç kimse bilemez. Hakların elde edilmesi barışçı yollar ve diyalog yoluyla talep edilebilir"
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV