banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Cinayet sırasında 11 mesaj

Prens Selman’ın Cemal Kaşıkçı’nın ölümünden önceki ve sonraki saatlerde, cinayeti işleyen ekibi denetleyen bir danışmanına peş peşe mesajlar gönderdiği ortaya çıktı.

02 Aralık 2018 Pazar 06:28
Cinayet sırasında 11 mesaj
banner264
 Cinayet sırasında 11 mesaj

Prens Selman’ın Cemal Kaşıkçı’nın ölümünden önceki ve sonraki saatlerde, cinayeti işleyen ekibi denetleyen bir danışmanına peş peşe mesajlar gönderdiği ortaya çıktı.


ABD Başkanı Donald Trump, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden dolayı suçlanan Suudi Arabistan Veliaht Prens’i korumaya devam ederken, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Başkan Trump gibi düşünmediği iddia edildi. Washington Post gazetesinde yer alan ve CIA’nın gizli bir değerlendirmesine dayandırdığı haberinde, Prens Selman’ın Kaşıkçı’nın ekim ayında ölümünden önceki ve sonraki saatlerde, cinayeti işleyen ekibi denetleyen çok yakın bir danışmanına en az 11 mesaj gönderdiği yazıldı. Gazete, bu mesajlar arasında “muhtemelen öldürme emrini” vermiş olabileceği ileri sürüldü. CIA’nın değerlendirmesinde, Suud Prens’in ayrıca Ağustos 2017’de, yakınındaki isimlere, Kaşıkçı’yı Suudi Arabistan’a dönmeye ikna etme çabalarının başarılı olmaması hâlinde “Onu, Suudi Arabistan’ın dışında (yurt dışında) yemleyip, bir şeyler ayarlayabiliriz” dediği de iddia edilerek, Veliaht Prens’in Kaşıkçı planından önceden haberdar olduğu çıkarımı yapıldı.

KAHTANİ’YE GÖNDERDİ
CIA belgesine göre, Prens Muhammed tarafından elektronik mesajlar danışmanı Suud el-Kahtani’ye gönderildi. Kahtani’nin, Kaşıkçı’yı öldüren 15 kişilik ekibi denetlediği ve aynı zamanda da ekibin İstanbul’daki lideriyle doğrudan iletişim hâlinde olduğu öne sürülen belgede, Selman ile Kahtani arasındaki mesajların içeriğinin bilinmediği belirtildi. Belgede, mesajların hangi biçimde gönderildiği bilgisi de paylaşılmadı. CIA tarafından yapılan bu son derece gizli değerlendirmede, Kaşıkçı’yı öldürmek için gönderilen ekibin, Selman’ın Kraliyet Muhafızlarındaki en üst güvenlik birimlerince ve Kahtani’nin başında olduğu, Suud Kraliyeti’nin basın işlerinin yürütüldüğü birim içinde toplandığı ifade edildi. Belgede, söz konusu ekibin, Selman’ın izni olmadan operasyonu yürütmesinin çok muhtemel olmadığı yorumunda bulunuldu.

PRENS’TEN İZİN ALDI
2015’ten bu yana Prens Selman’ın, “Kahtani ve Basın İşleri ve Araştırma Merkezine (CSMARC), muhaliflerini yurt içinde ve yurt dışında, “bazen şiddete başvurarak hedef almalarını emrettiğinin” ileri sürüldüğü belgede, Kahtani’nin, “2015’te diğer hassas operasyonları sürdürürken, Prens’in iznini açıkça talep ettiği” aktarıldı. Suud el-Kahtani, özellikle Veliaht Prens’in göreve gelmesiyle oluşan Suudi Arabistan’ın yeni politikalarını benimseyen önemli kişilerden biri olarak biliniyor.





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV