banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Clinton: Küstah saldırı kabul edilemez

ABD Dışişleri Bakanı: Clinton: Türk askeri uçağının düşürülmesi kabul edilemez, en sert şekilde kınıyoruz

25 Haziran 2012 Pazartesi 07:28
Clinton: Küstah saldırı kabul edilemez
banner312
Clinton: Küstah saldırı kabul edilemez
ABD Dışişleri Bakanı: Clinton: Türk askeri uçağının düşürülmesi kabul edilemez, en sert şekilde kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, ''ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır'' dedi.

Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, ''Dualarımız kayıp pilotlarla ve onların aileleriyle'' ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, ''ABD olarak, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını'' belirterek, ''Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar, insan hayatı, barış ve güvenliği duyarsızca hiçe saymasının diğer bir yansıması'' dedi.

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünün kesinleşmesinin ardından ABD'den ilk açıklama Hillary Clinton'dan geldi.

Clinton, yazılı açıklamasında, ''Türk F-4 askeri uçağının Suriye güçleri tarafından düşürülmesi konusunda ABD'nin ciddi kaygılarını belirtmek üzere, dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü'' hatırlattı.

Görüşmede, Davutoğlu'na, ''ABD olarak, duaları ve düşüncelerinin kayıp pilotlar ve onların sevdikleriyle birlikte'' olduğunu ifade ettiğini belirten Clinton, Davutoğlu'nun kendisini, Suriye ordusunun uçağı uyarı yapmadan düşürdüğü de dahil olmak üzere, olayın detayları hakkında bilgilendirdiğini vurguladı.

Clinton, şunları kaydetti:

''ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar, insan hayatı, barış ve güvenliği duyarsızca hiçe saymasının diğer bir yansıması.

ABD, bu olayın ertesinde, Türk hükümetine olan güçlü desteği ve Türk halkı ile dayanışmasını yeniden teyit eder. Türk yetkililer olayı incelemeye devam ederken ve Türkiye, BM Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere bu olaya vereceği yanıtını belirlerken, biz de onlarla yakın temasta kalmayı sürdüreceğiz. Esed rejiminin sorumlu tutulması için Türkiye ve diğer ortaklarla çalışacağız.

Türkiye, Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti ele almaya yönelik uluslararası toplumun çabalarında bir lider. Suriye'de demokratik değişimi desteklemeye yönelik daha geniş kapsamlı çabalarımızın bir parçası olarak, Türkiye ile yakın işbirliğimize devam edeceğiz. Bu çalışma aciliyet taşımakta ve New York'ta BM Güvenlik Konseyi, Brüksel'de NATO ve AB, Cenevre'de Özel Temsilci Kofi Annan ile gelecek adımlar konusunda istişare edeceğiz.''

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV