banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Direnişçilerle olun’ çağrısı!

Alman devlet TV'si ARD vatandaşlarını direnişçilere destek vermeye çağırdı

12 Haziran 2013 Çarşamba 13:45
Direnişçilerle olun’ çağrısı!
banner311
‘Direnişçilerle olun’ çağrısı!

Alman devlet TV'si ARD vatandaşlarını direnişçilere destek vermeye çağırdı
Türkiye’deki Gezi Direnişi’ne en büyük destek Alman basını ve kamuoyundan geliyor. Alman basını, dakika dakika olayları canlı veriyor ve polisin şiddetini sert şekilde eleştiriyor.Haberlerde, “Başbakan Erdoğan’ın toplumu gerdiğine, böldüğüne ve onun söylemlerinin artık inandırıcı olmadığına” yer veriliyor.
Dünkü olayları Bild Gazetesi, “Gaz terörü”, “Erdoğan’ın yandaş polisleri kışkırtıyor mu?” diye verirken, en ilginç yorumlardan biri Alman Devlet ARD’den geldi. ARD, dün akşam saat 22.00′deki Tagesthemen isimli haber bülteninde şu yorumu yaptı:
AYNI DEĞERLERİ PAYLAŞIYORUZ
“Direnişçilerin yanında olun. Onlar bizlerle aynı değerleri paylaşıyor. Onları şimdi yalnız bırakmayın. Yoksa kendi değerlerinize ihanet etmiş olursunuz.”
Türkiye’deki haberlere baştan beri en çok dikkat kesilen Focus Dergisi de, an be an internet sitesinden gelişmeleri duyuruyor. Focus Online, Halk TV ve Ulusal Kanal’a RTÜK’ün ceza kesmesini de anında duyurdu ve “Büyük basın kuruluşlarının aksine halkı bildiren Halk TV ve Ulusal Kanal’a ceza kesildi. Gerekçe, yayın ilkelerine uymamak ve gençlere kötü örnek olmakmış! ” diye yazdı.
FR: ERDOĞAN TOPLUMU BÖLÜYOR
Sol görüşlü olarak bilinen Frankfurter Rundschau, Türkiye’deki son olayları geniş bir şekilde sayfalarına taşıdı. Rundschau, Erdoğan’ın toplumu böldüğünü belirterek, hareketlerine bir çeki düzen vermesi gerektiğini savundu.
Frankfurter Rundschau şöyle yazdı:
“Erdoğan’ın her hareketi ve konuşması tek bir şeye sebebiyet veriyor: Toplumu bölmeye. Verdiği yanlış bilgilerle dinci destekçilerini kışkırtıyor, protestoların ardında dış güçlerin olduğunu söylüyor. Erdoğan hâlâ protestoların kendi otoriter siyasetine, fikir ve basın özgürlüğüne getirdiği kısıtlamalara karşı olduğunu anlayamadı. Protestocuların çoğu ister Kemalist, ister milliyetçi, isterse de dini muhafazakâr ağırlıklı olsun, siyasi bir akımın dünya görüşlerini ve yaşam tarzlarını çiğnemesinden bıkmış durumda. Yeni bir demokratik kültür istiyorlar. Salı günü yaşananlara benzeyen polis müdahaleleri çatışmaların büyümesine neden oluyor. Türkiye’de bir iç savaştan kareler görmek istemiyorsa Erdoğan’ın derhal durup bir düşünmesi lazım.”
SZ: TOPLUM YÖNETENLERİN ÖNÜNDE
Stuttgarter Zeitung da Türkiye’nin en güçlü adamının egemenliğinin yol ayrımında olduğu ifade edilerek,”Başbakanın yönetim stili giderek daha fazla kişiyi rahatsız ediyor. Erdoğan’ı Türk milletinin çoğunluğu seçmiş olabilir, ancak bu her şey hakkındaki görüşünü tüm ülkeye zorla kabul ettirebileceği anlamına gelmiyor. Erdoğan kendinden önceki ülkenin kendi malı olduğunu düşünen ve onu o şekilde yöneten başbakanlar gibi davranıyor. Birçok Türkün katıldığı protestolar ve gösterdiği tepki ise toplumun demokrasi konusunda kendini yönetenlerden çok daha önde olduğunu ortaya koyuyor” denildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV