banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

El Cezire belgeseli yine gündemde

El Cezire belgeseli yine gündemde Siyonist İsrail'in kara propaganda taktikleri: Kirli sistem böyle çalışıyor

29 Aralık 2023 Cuma 17:38
El Cezire belgeseli yine gündemde
banner322
 El Cezire belgeseli yine gündemde
Siyonist İsrail'in kara propaganda taktikleri: Kirli sistem böyle çalışıyor

İşgalci İsrail'in Batılı devletleri nasıl avucunun içine aldığını ortaya koyan El Cezire belgeseli gündemde yerini koruyor. Siyonist lobisi, Filistin yanlılarını siyasette, medyada, üniversitelerde ve sosyal medya sitelerinde yok edecek kara bir ağ yönetiyor.
İşgalci İsrail yönetiminin, Batı'da kurduğu kara propaganda ağını ortaya koyan belgesel yeniden gündem oldu. Katar merkezli El Cezire kanalının ilk olarak 2017'de yayınladığı Lobi isimli belgesel serisi ABD'de yasaklanmıştı. Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi, belgeseli yine yayınladı.

GÜNÜMÜZDE DE SİSTEM AYNI
Gizli kamerayla İsrail lobisinin içine sızan El Cezire muhabiri, belgeselde İsrail'in ABD'yi nasıl yönlendirdiğini ifşa ediyor. Lobi'nin iftira, karalama, yıldırma ve hatta tehdit ve şantaja kadar uzanan faaliyetleri kanıtlarıyla gözler önüne seriliyor.


İngiltere ve ABD'deki İsrail lobilerinin kurdukları gizli ağlarla ve sistemlerle nasıl çalıştıklarını ortaya koyan belgeselde anlatılan gerçekler, bugün de yaşananların sistemin geçmişten günümüze nasıl kurulduğunu da gözler önüne serdi.





Belgeseller; El Cezire muhabirlerinin Tel Aviv yanlısı gibi gözükerek İsrail adına çalışan grupların arasına gizlice sızması ve en az 6 ay süren bir gizli çalışmalarla elde ettikleri bilgilerden oluşuyor.

BUL – ORTAYA ÇIKAR – KARALA - ETKİSİZLEŞTİR
Belgeseldeki bilgilere göre ABD ve İngiltere'deki İsrail lobileri şu şekilde çalışıyor:

Belgeselde Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) öncülüğündeki İsrail lobisinin Amerikan üniversitelerinde (Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi) BDS hareketine karşı başlattığı iftira ve karalama kampanyası ele alınıyor.


Lobi ajanlarına verilen eğitimlerde psikolojik savaşın temel kuralları öğretiliyor ve İsrail'i boykot etmeye yönelik her hareketin "nefret suçu" ile ilişkilendirilmesi için nasıl kampanya yapılacağı anlatılıyor.

KAMPÜSLER ELLERİNDE
Belgesele göre ABD'de üniversiteler de tam anlamıyla İsrail lobisinin kontrolü altında ve İsrail Batı'da kendisini zorlayanları itibarsızlaştırmayı amaçlayan gizli bir kampanya yürütüyor.

Örneğin herhangi bir kampüste İsrail karşıtı bir pankart asılıyor. Bu pankart hemen siyonist lobiye bildiriliyor.

Lobidekiler de asanları bulup, güvenlik birimlerine haber veriyor.

Ardından da pankart hemen kaldırılıyor.


Asanlar ise farklı bahanelerle cezalandırılıyor.

İsrail tarafından yönetilen sosyal medya hesapları, web siteleri aracılığıyla dijital yollardan, suni bir şekilde protestolar organize ediliyor.

SOSYAL AĞLARDA 30 SANİYEDE YAKALIYORLAR

Sosyal ağlardaki İsrail karşıtı kampanyaları 30 saniye içinde algoritma ile saptıyorlar.

Kampanyayı başlatan kişi ya da kurumu anında buluyorlar.

Hiç vakit kaybetmeden, İsrail karşıtı kampanya yürüten kişiyi sosyal ağlar üzerinden ve kontrollerinde olan basın üzerinden karalamaya başlıyorlar.

Bu kişi ya da kişileri ayrıca para ile kontrol ettikleri siyasilere bildiriyorlar.

Siyasiler ve güvenlik birimleri aracılığıyla Filistin yanlısı olan kişi ya da kurumlara baskıları artırıyorlar.

İsrail lobisi bunları yapabilmek için kurumsal düzeyde sosyal medya istihbarat yazılımı, özel algoritma ve formüller kullanıyor.


İsrail'e yönelik eleştirilere karşı "Savaş Odası" denilen bir medya ve iletişimin denetlendiği bir odada İsrail yanlısı bilgi üretmek üzere bir yankı odası inşa edilmesi amaçlanıyor.

İsrail karşıtı istenmeyen haberleri ise etkisizleştirmek için çalışılıyor.







Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV