banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Esad'ın ölüm melekleri

Esad, muhaliflere karşı kadın askerleri kullanacak.

23 Ocak 2013 Çarşamba 15:10
Esad'ın ölüm melekleri
banner299
Esad'ın ölüm melekleri
Esad, muhaliflere karşı kadın askerleri kullanacak.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin muhaliflere karşı gerilla savaşı yürütmek için yeni bir askeri birlik kurduğu ortaya çıktı.

600 KADIN ASKER

Muhalif oluşum Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün ((SNHR) verdiği bilgilere göre Esad'ın ordusuna katılan yeni paralı askerler arasında kadın lar da bulunuyor. Birçoğu İran'da eğitim aldığı bildirilen birliğin isminin ise Ulusal Savunma Birliği olduğu kaydedildi.

Uluslararası haber ajansları da yaklaşık 600 kadın askerin de katılımı ile diğer Ulusal Savunma Birliği askerlerinin Humus'taki eğitim kamplarından fotoğraflar yayınladı.

GERİLLA SAVAŞI

AFP haber ajansına konuşan SNHR lideri Rami Abdul Rahman da "Esad rejiminin yeni kurduğu Ulusal Savunma Birliği, Şebiha'dan bağımsız hareket edecek. Diğer birlikler gerilla savaşını bilmiyordu. Kadınlı erkekli bu askerler ise rejimin elindeki mahalleleri koruyup gerilla savaşı yürütecek. Yeni birliğin üst düzey eğitimlerini de İran'da aldığını biliyoruz" dedi.

Esad'a bağlı orduya katılan paralı kadın askerlerin yanı sıra muhalif saflarda savaşan bir Filistinli kadın da dünyanın ilgisini çekiyor.

MUHALİFLERİN DİŞİ GUEVARA'SI

Muhaliflerin kendi aralarında Arjantinli ünlü gerilla lideri Che Guevara atfen 'Guevara' dediği kadın eşi ile birlikte Halep'te Esad'a karşı savaşıyor.
50 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Dün Suriye genelinde yaşanan çatışmalarda ise 50 kişi daha öldü. Öte yandan Rusya çatışmalar nedeniyle vatandaşlarını Suriye'den tahliye etmeye başladı. Dün ilk aşamada 50 Rus vatandaşı, Lübnan'a getirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV