banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ev sahibi İran’a Suriye ayarı!

İran İslam Devrimi’nden bu yana Tahran’ı ziyaret eden ilk Mısır lideri Mursi, “Zalim Suriye rejiminin karşısında Suriye halkının yanındayız” açıklamasıyla Tahran yönetimini şoke etti. Suriyeli temsilciler Musri’nin bu sözleri üzerine toplantıyı terk etti.

31 Ağustos 2012 Cuma 08:34
Ev sahibi İran’a Suriye ayarı!
banner291
Ev sahibi İran’a Suriye ayarı!
İran İslam Devrimi’nden bu yana Tahran’ı ziyaret eden ilk Mısır lideri Mursi, “Zalim Suriye rejiminin karşısında Suriye halkının yanındayız” açıklamasıyla Tahran yönetimini şoke etti. Suriyeli temsilciler Musri’nin bu sözleri üzerine toplantıyı terk etti.

Mısır’da Mübarek rejiminin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Müslüman Kardeşler örgütünün temsilcisi Muhammed Mursi, çıktığı ilk yurtdışı gezisinde Çin temaslarının ardından tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. 1979’da gerçekleşen İran İslam Devrimi’nden bu yana İran’ı ziyaret eden ilk Mısır Cumhurbaşkanı olan Mursi, Tahran’da yapılan Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katıldı. Gözlemci sıfatıyla zirveye katılan Türkiye’yi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım temsil etti.

Zalim Suriye rejimi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve 120 ülkeden temsilcilerin katıldığı zirvede konuşan Mursi, Suriye hakkındaki sözleriyle salonda buz gibi hava estirdi. ”Zalim Suriye rejiminin karşısında Suriye halkının yanında olmak insanlığımızın ve imanımızın gereğidir, Suriye demokratik bir sisteme geçmelidir, ülke iç savaş ve bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır, bunu önlemek için Suriye muhalefetinin birlik olması gerekir. Suriye’de kanın akması tüm dünyanın sorumluluğudur. Akan kan karşısında sessiz kalmak Suriye halkına dost olanlara yakışmaz. Somut adımlar atılmadıkça akan kanın durmayacağını idrak etmeliyiz” diyen Mursi, Şam yönetimine destek veren İranlı politikacıları şoke etti. Suriye heyeti ise Mursi konuşurken toplantıyı terk etti.

Muallim: İçişlerimize karıştı

Zirveye katılan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Mursi’yi Bağlantısızlar Hareketi usulünü çiğnemek ve Suriye’nin içişlerine karışmakla suçlayarak, “Mursi’nin Suriye için söylediği ifadeler, uluslararası Bağlantısızlar Hareketi’nin liderine yakışmayan ifadeler ve bir parti başkanı ifadeleri düzeyindeydi” diye tepki gösterdi. Konuşmasında Şii ve Sünni Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayan Mursi, İran’ın barışçıl nükleer enerjisi hakkını savunduğunu, Filistinlilerin de kendi devletini kurması gerektiğini vurguladı. Mursi konuşmasından sonra Tahran’dan ayrıldı.

‘Nükleer ve kimyasal silah kullanmayı günah görüyoruz’

Tahran’da 16’ncı Bağlantısızlar Hareketi Liderler Zirvesi, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Dünyanın yeni bir uluslararası düzene geçiş sürecinde olduğuna dikkat çeken Hamaney, ülkesinin nükleer silah yapma amacında olmadığını dile getirdi. Barışçıl nükleer enerjinin milletinin bir hakkı olduğunu ifade eden İran lideri, “asla” bu konuda geri adım atmayacaklarını bildirdi. Ortadoğu’nun nükleer silahtan arındırılması gerektiğine işaret eden Hamaney, “Nükleer, kimyasal ve benzeri silahların kullanılmasını büyük ve bağışlanmaz bir günah olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Zirveye katılan Ban Ki-mun’u da eleştiren Hamaney BM Güvenlik Konseyi’nin adil olmayan ve tamamen antidemokratik bir yapı ve mekanizmaya sahip olduğunu kaydetti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV