banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İsrail Batı Şeria'yı hapishaneye dönüştürüyor

İşgalci İsrail, Batı Şeria'yı da Gazze gibi bariyerler ve kontrol noktaları ile adeta açık hava hapishanesine dönüştürmeye başladı.

12 Ocak 2024 Cuma 10:16
İsrail Batı Şeria'yı hapishaneye dönüştürüyor
banner312
İsrail Batı Şeria'yı hapishaneye dönüştürüyor

İşgalci İsrail, Batı Şeria'yı da Gazze gibi bariyerler ve kontrol noktaları ile adeta açık hava hapishanesine dönüştürmeye başladı. 7 Ekim'den sonra bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı, 140 yeni kontrol noktası oluşturuldu.
Gazze'de kadın çocuk demeden 23 bin kişiyi öldürerek soykırıma girişen İsrail, diğer yandan işgal ettiği Batı Şeria'yı, beton ve demir bariyerler, tel örgüler ve kontrol noktaları ile adeta açık hava hapishanesine dönüştürdü.
Hamas baskının gerçekleştiği 7 Ekim'den sonra ise bu kontrol noktaları ve bariyerler neredeyse iki katına çıktı.

Şeria nehri ile Lut Gölü arasında kalan yaklaşık 5 bin 655 kilometre karelik bir alanda 3 milyon 200 bin Filistinli ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 708 km uzunluğundaki beton bariyerler Batı Şeria'nın çevresini sarıyor. Bunun dışında köy ve kasabaların girişlerine de kontrol noktaları koyan İsrail ordusu, Filistinlileri adeta abluka altına alıyor.


Önümüzdeki senelerde işgalci gücün Gazze'de uyguladığı izolasyon politikasıyla Batı Şeria'yı da işgal ve ilhak etmek istediği düşünülüyor.
BİR GECEDE 28 KONTROL NOKTASI KURDU

İşgalci güç, 2000 yılında yaşanan İkinci İntifada sonrası kasaba ve köylerin girişlerine kontrol noktaları koymaya başladı ve giriş çıkışları kontrol altına aldı.

Kendi yurtlarında işgalci İsrail askerli tarafından köylerine giremeyen Filistinlileri yıldıran uygulama, 7 Ekim'den sonra katlanılamaz boyutlara ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Ramallah kentinin girişine sadece bir gecede 28 farklı kontrol noktası ve bariyer kuran işgalci güç, kente girip çıkmaya çalışan köylüleri saatlerce silah zoruyla kapılarda bekletti.

GÜVENLİKSİZ YOLLARA SÜRÜYOR

Ramallah kenti Filistinlilere ait kurumların, hastanelerin, bakanlıkların ve kamu kurumlarının olduğu kent olarak biliniyor.

Geçtiğimiz pazar günü Ramallah'ın kuzeyindeki Brezit'teki kontrol noktalarını silah sesleri nedeniyle kapatan İsrail, failleri bulduğunu açıkladıktan sonra dahi kapıları saatlerce açmadı. Kontrol noktalarından geçişleri "sözde güvenlik tedbirleri" kapsamında kapayan İsrail güçleri, Filistinlileri engebeli uzun yollara sürüyor.

Evlerine, iş yerlerine, okullarına gitmek isteyen Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı güvenliksiz rotalara zorla sürülüyor.

HASTANE YOLUNDA ÖLÜYORLAR

Kasım ayının son günlerinde İsrail, Yabad kasabasının Muriha mahallesinin girişine toprak yığınları yerleştirerek mahallenin kasabayla olan bağlantısını kesti ve 700 Filistinliyi tamamen tecrit etti.

Bölgede bulunan hastaların tedavileri aksadı ve kontrol noktalarından geçemeyip hastaneye ulaşamayan 3'ten fazla kişi yaşamını yitirdi.

3 AYDA 140 KONTROL NOKTASI

Uygulamalı araştırma enstitüsü (ARIJ) tarafından hazırlanan bir rapora göre, İsrail'in Batı Şeria'da toprak bariyerler, çimento bloklar ve demir kapılardan oluşan kontrol noktalarının sayısı 6 Ekim'e kadar 77 ana geçiş güzergahı ve ve 490 kontrol noktası olmak üzere 567'di. Raporda, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Filistin şehir, köy ve kasabalarına girişlerine 140'tan fazla yeni kontrol noktası ve bariyer koyduğu kaydedildi. İşgalci gücün yollara yerleştirdiği bariyer ve toprak yığınlarının sayısı ise 22'den 74'e ulaştı. En çok etkilenen kentlerin Ramallah, Nablus, Cenin, El-Halil ve Beytüllahim olduğu kaydedildi. 





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV