banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

James Gandolfini hayatını kaybetti

The Sopranos'un yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti

20 Haziran 2013 Perşembe 10:10
James Gandolfini hayatını kaybetti
banner322
The Sopranos'un yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti

ABD'de HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de uzun yıllar boyunca beğeniyle izlenen efsane dizi The Sopranos'un ödüllü yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti.

Dizide canlandırdığı cinayete yatkın, depresif mafya babası Tony Soprano karakteriyle akıllarda yer eden Gandolfini, 51 yaşındaydı.

İtalya'nın başkenti Roma'da tatildeyken yaşamını yitiren Gandolfini'nin henüz resmi olarak açıklanmayan ölüm nedeninin kalp krizi ya da inme olabileceği ifade ediliyor
BU ROLLE TANINDI
David Chase'in yaratıcısı olduğu "The Sopranos" HBO'da 1999-2007 yılları arasında yayınlanırken Gandolfini de dizide mafya babasından aile şirketi patronuna dönüşmüş New Jerseyli Tony Soprano'yu canlandırıyordu.

Türkiye'de de ilgiyle izlenen dizi Tony Soprano'nun kanunsuz işleri, sadakatsizlikleri ve ailesiyle olan ilişkileri ile terapisti Dr. Melfi'ye yaptığı ziyaretler üzerine kurulmuştu.

Gandolfini'nin oyunculuğuyla bu temelse sevimsiz karakter, herkesin sevgilisi post-modern bir "sokaktaki adam" haline gelmişti.

Bugün Amerikan televizyon tarihinin en önemli karakterlerinden biri olarak görülen Tony Soprano rolü Gandolfini'ye üç Emmy ödülü getirmişti.

O BİR DAHİYDİ
David Chase, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, "O bir dahiydi. Onu herhangi bir şekilde izleyen herkes bunu bilir. Zamanımızın ya da tüm zamanların en iyi aktörlerinden biriydi" dedi.

Susan Sarandon, Steve Carrell, Jimmy Kimmel, Olivia Wilde, Ricky Gervais, Kirsten Chenoweth gibi birçok ünlü isim de başta Twitter mesajları olmak üzere çeşitli kanallardan, Gandolfini'nin ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

SADECE SOPRANOS DEĞİL
Gandolfini, The Sopranos sayesinde isim yapsa da aslında 20 yıllık bir kariyere sahipti.

Oyuncu dizinin öncesinde ve sonrasında 12 Angry Men (1997'deki TV versiyonu), 8MM, The Man Who Wasn't There, All the King's men, Killing Them Softly, Zero Dark Thirty gibi birçok önemli yapımda rol almıştı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV