banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Koalisyon güçleri Rakka'da IŞİD'e saldırdı

Amerika öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri Cumartesi ve Pazar günü IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka ve civarındaki tesis ve yolları hedef aldığı saldırılarda en az 23 militanı öldürdü.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 09:37
Koalisyon güçleri Rakka'da IŞİD'e saldırdı
banner321
Koalisyon güçleri Rakka'da IŞİD'e saldırdı
Amerika öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri Cumartesi ve Pazar günü IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka ve civarındaki tesis ve yolları hedef aldığı saldırılarda en az 23 militanı öldürdü.

Amerika öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri Cumartesi ve Pazar günü Suriye'nin doğusunda düzenledikleri hava saldırılarında en az 23 IŞİD militanını öldürdü.

IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka ve civarındaki tesislerin ve yolların hedef alındığı saldırılarda çok sayıda militan da yaralandı.

Koalisyon Sözcüsü Yarbay Thomas Gilleran, hava saldırılarıyla, IŞİD militanlarının Suriye içinde ve Irak'a askeri teçhizat ve silah sevkiyatının engellenmesinin amaçlandığını söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözleme adlı sivil
toplum örgütü, son saldırılarla ilgili kayıp ve yararı sayısı açıklamadı. IŞİD bağlantılı bir İnternet sitesi ise hava saldırılarında en az 10 kişinin öldüğünü ve onlarca yaralı bulunduğunu duyurdu.

Cumartesi günü, IŞİD, antik kent Palmira'da genç militanlarını 25 erkeği infaz ederken gösteren bir video yayınladı.

Sosyal medya platformlarına yüklenen görüntülerde, IŞİD militanları, Suriye ordusuna bağlı askerler olduğu söylenen 25 kişiyi Palmira hapishanesinden antik kentin açık hava tiyatrosuna götürdükleri görülüyor.

IŞİD militanları Mayıs ayında Palmira kentini ele geçirdiğinden bu yana 200'den fazla kişiyi öldürdü.

Cumartesi günü de Lübnanlı Hizbullah militanlarının desteğini alan Suriye ordusu, isyancıların elindeki turistik bir dağ tesisini geri almak üzere operasyon başlattı. İsyancılar da operasyona misilleme olarak başkent Şam'ı bombaladı.

Hizbullah'a bağlı El-Manar televizyonunun yayınladığı görüntülere göre Zabadani'ye atılan bomba sonucu çıkan yoğun duman gösteriliyor.

El-Manar, Hizbullah militanlarıyla Suriye birliklerinin Zabadani'de kuşatılan isyancılara farklı cephelerden saldırdığını bildirdi.

Zabadani, Beyrut-Şam otoyolu üzerinde bulunuyor, bu yüzden de ele geçirilmesi Şam rejimi açısından büyük önem taşıyor.

Zabadani, 2011 Mart ayında başlayan iç savaştan bu yana isyancıların kontrolünde bulunuyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV