banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Makedonya'da mülteci krizi

Türkiye ve Yunanistan’dan sonra Makedonya da ciddi bir mülteci sorunuyla karşı karşıya.

21 Ağustos 2015 Cuma 21:39
Makedonya'da mülteci krizi
banner265
Makedonya'da mülteci krizi
Türkiye ve Yunanistan’dan sonra Makedonya da ciddi bir mülteci sorunuyla karşı karşıya.

beylikdüzü oto servis

Makedonya'da toplum polisi Yunanistan-Makedonya sınırında sıkışıp kalan binlerce mülteciyle başa çıkamayınca hükümet olağanüstü durum ilan etti. Sınır güvenlik ekipleri öfkeli mültecileri yatıştırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı, dikenli bariyerler kurdu.

Binlerce mülteci Makedonya'dan geçerek diğer Avrupa ülkelerine ulaşmalarına izin verilmesini istiyor. Çoğu Suriyeli olan mülteciler, Avrupa Birliği ülkelerine geçerek iş bulmak ve daha iyi koşullarda yaşamak için çalışıyor.

Makedonya hem olağanüstü durum ilan
etti hem de Yunanistan sınırına birlik göndererek yasadışı göçü durdurmaya çalışacağını açıkladı. Bu kararla sınırda en az binbeşyüz kadın, erkek ve çocuk sıkışıp kaldı. Her gün en az ikibin mültecinin Yunanistan sınırını geçerek Makedonya'ya girdiği bildiriliyor. Ekonomisi Yunanistan gibi zaten krizde olan Makedonya mültecilerin yükünü karşılamakta zorlanıyor.

Mültecilerin çoğu Suriyeli ama aralarında Afganistan ve Irak'tan gelenler de var. Hepsi de savaş, terör ve yoksulluktan kaçtıklarını söylüyor ve hepsi de Avrupa Birliği ülkelerinden birinde daha iyi bir hayata kavuşma hayali kuruyor.

Birleşmiş Milletler'e göre bu yıl Yunanistan'a giriş yapan mülteci sayısı 200 bine yakın.

Göçmenlerin çoğu, Macaristan'in sınırlarına yaptığı duvarı tamamlamasından önce Avrupa ülkelerine geçmeleri gerektiğini söylüyor.



Bu göçmenlerden bir baba ve oğlu, kalabalığa gaz ve plastik mermiyle müdahale eden polislerin önünde yüzlerindeki korku dolu ifadeyle böyle görüntülendi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV