banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Obama'dan Rusya'ya darbe

Tartışmalı Kırım referandumunun ardından batı, Rusya'ya peşpeşe yaptırım kararları almaya devam ediyor. Obama'nın son açıkladığı yaptırım kararları Putin'e en yakın isimlere kadar uzanıyor.

18 Mart 2014 Salı 10:27
Obama'dan Rusya'ya darbe
banner266
Obama'dan Rusya'ya darbe
Tartışmalı Kırım referandumunun ardından batı, Rusya'ya peşpeşe yaptırım kararları almaya devam ediyor. Obama'nın son açıkladığı yaptırım kararları Putin'e en yakın isimlere kadar uzanıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, aralarında Rusya lideri Vladimir Putin'in iki yardımcısı, Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin ve Ukrayna eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in de bulunduğu 11 kişi hakkında, Rusya'nın Kırım'a asker çıkarmasından sorumlu oldukları gerekçesiyle yaptırım kararı aldı.

Obama'nın onayladığı yaptırım kararları, söz konusu 11 kişinin ABD'deki mal varlıklarının dondurulmasını ve
seyahat yasağını kapsıyor.

ABD'nin hedefindeki 11 isim arasında Putin'in yardımcıları Vladislav Surkov ve Sergey Glazyev'in yanı sıra Kırım'ın Rusya yanlısı Başbakanı Sergey Aksinov ve Kırım Meclisi Başkanı Vladimir Konstatinov; Duma üyeleri Leonid Slutski ve Yelena Mizulina ile Federasyon Konseyi üyeleri Andrey Klişas ve Valentina Matviyenko da bulunuyor.
GELECEK HAFTA AVRUPA'YA GİDİYOR

Rus ve Ukraynalı yetkililere yaptırım kararı alan ABD Başkanı Barack Obama, Kırım krizini diplomatik yollardan çözmek için hala umut olduğunu söyledi. Obama önümüzdeki hafta Avrupa'ya gideceğini de duyurdu.

"Rus yetkililere yönelik yaptırım emri verdim. Gelecek hafta Avrupa'ya gidiyorum" diyen ABD Başkanı Barack Obama, "Ukrayna hükümeti diyaloga açık. Bu süreç boyunca biz Ukrayna'ya desteğimizi sürdüreceğiz. Kongre ve uluslararası müttefiklerimizle birlikte çalışarak, Ukrayna'nın yanında yer alacağız" dedi.
YANUKOVİÇ'E DE YAPTIRIM

ABD Başkanı Barack Obama, "Ukrayna hükümetinin altını kazıması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği, güvenliği ve barışını tehdit eden politikalar izlemesi" gerekçesiyle eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in de aralarında bulunduğu Ukraynalı 4 kişiye daha yaptırım getirdi.
"BUNU DÜŞÜNMEDİN Mİ YOLDAŞ OBAMA?"

Daha önce Batılı ülkelerle Twitter' koyduğu ayı fotoğrafıyla dalga geçen Rogozin, bu kez doğrudan Obama'ya seslendi. Obama'nın aldığı kararları değerlendiren Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin, ABD yaptırımlarının yurt dışında mal varlığı olmayanları etkilemeyeceğini söyledi.

Rusya'nın savunma sanayisinden sorumlu olan Rogozin, "Yoldaş Obama, yurt dışında hesabı ya da mülkü olmayanlara ne yapacaksın? Yoksa bunu düşünmedin mi?" diye tweet atarak, ABD Başkanı'nı alaycı bir dille eleştirdi.

AB'nin, "topraklarının herhangi bir parçasının müstakbel statüsüyle ilgili girişimler de dahil olmak üzere Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün, egemenliğinin ve bağımsızlığının altını kazıyan ya da tehdit eden eylemlerden sorumlu" gördüğü bireylere karşı aldığı yaptırım kararları da AB ülkelerine seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulmasını içeriyor.
AB'DEN 21 KİŞİYE YAPTIRIM

Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları da Ukrayna'daki, özellikle de Kırım'daki gelişmeler bağlamında 21 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AB'nin listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yakın çevresindeki isimlere yer verilmezken, mevcut listenin gelecek dönemde yaşanabilecek gelişmelere bağlı olarak genişletilebileceği belirtiliyor. Diplomatik kaynaklar, AB'nin üzerinde anlaştığı isimlerin 13'ünün Rusya'dan, sekizinin ise Kırım'dan olduğunu kaydediyor.

AB dışişleri bakanlarının 21 kişiye yönelik Birlik ülkelerine seyahat yasağı getirilmesini ve mal varlıklarının dondurulmasını kapsayan yaptırımının yanı sıra Haziran'da Soçi'de düzenlenecek AB-Rusya Zirvesi'ni de iptal etmeleri öngörülüyordu. Ancak bu yönde adım atılmadı ve bu toplantıya ilişkin karar, 20-21 Mart'ta Brüksel'de yapılacak AB Zirvesi'nde bir araya gelecek devlet ve hükümet başkanlarına bırakıldı.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV