banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rusya PYD'ye destek için bombalıyor

Rusya'nın, PYD'nin Fırat'ın batısında ilerleme çabaları için destek vermeye başladığı iddia edildi. Nehrin batısındaki Mümbiç, ağır Rus bombardımanı altında.

01 Şubat 2016 Pazartesi 17:31
Rusya PYD'ye destek için bombalıyor
banner299
Rusya PYD'ye destek için bombalıyor
Rusya'nın, PYD'nin Fırat'ın batısında ilerleme çabaları için destek vermeye başladığı iddia edildi. Nehrin batısındaki Mümbiç, ağır Rus bombardımanı altında.


PYD, bir süredir Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında iki yönlü ilerlemeye çalışıyor.
Örgüt, geçen ay ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarının yardımıyla Halep'in doğusundaki Sırrin beldesinin güneyindeki IŞİD'i gerilettikten sonra Fırat nehrine ulaşmıştı. 27 Aralık’ta ABD uçaklarının hava saldırısının ardından Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nı IŞİD'ten alan PYD liderliğindeki güçler, ardından nehrin
batısında Tişrin Baraji'nin 9 km kuzeybatısındaki Ebu Kalkal bölgesine dayanmışlardı.

beylikdüzü tabela reklam


Terör örgütü IŞİD'in varlığı nedeniyle PYD'nin nehrin batısında Halep'e bağlı Mümbiç ilçesini alabilmesi, hava desteğinin gelip gelmemesine bağlı kalmıştı.

PYD öncülüğündeki güçler bölgede yığınaklarına devam ederken ABD, örgütün daha ileriye gitmemesi konusunda yapılan uyarılar nedeniyle örgüte hava desteğini ertelemişti. Bu nedenle yönünü Rusya'ya çeviren PYD'nin beklediği destek, bugün geldi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları, Mümbiç ilçe merkezini, ilçenin kuzeydoğusundaki Tişrin Barajı yönünden vuruyor. PYD liderliğindeki güçlerin eş zamanlı kara operasyonuna başlayıp başlamadığı ise henüz bilinmiyor.

PYD-RUSYA ARASINDA TEMASLAR

AA muhabirinin PYD'ye yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, örgüt son haftalarda Rus yetkililerle hava desteği verilmesi konusunda yoğun temas içine girmişti. Örgüt, 12 Aralık 2015'te YPG Sözcüsü Aldar Halil'in Lazkiye'ye bağlı Hımeymim'de Rus yetkililerle yaptığı görüşmeden sonra kendilerine sözü verilen "sahada tam desteğin", özellikle Fırat'ın batısı konusunda hayata geçirilmesini talep ediyordu. PYD'ye yakın kaynaklar, 16 Ocak'ta da Lazkiye'den gelen bir Rus komutanın, beraberindeki askeri heyetle Haseke'deki PYD güçlerini, keşif ve müttefik güçlere destek olma amacıyla ziyaret ettiğini, bu görüşmede örgütten Kamışlı'nın 30 kilometre güneyinde rejime ait bir askeri kıta oluşturulmasını talep ettiklerini anlatmıştı.

Rus istihbarat yetkililerinin 5 gün sonra da rejim-PYD koordinasyonunu güçlendirmek ve Kamışlı Uluslararası Havaalanındaki çalışmaları incelemek amacıyla ilçeye geldiğini belirten kaynaklar, geçen ekimden bu yana Tel Abyad'da bulunan ve içinde özel
birlik timleri de olan 100 kadar Rus askerinin Kamışlı'ya getirildiğini söylemişti. Kaynaklar, Rusya'nın PYD'ye destek verirken Esed yönetimini de bu işbirliğine kattığını, rejim otoritesinin PYD tarafından kabul edilmesinde ısrarcı davrandığını bildiriyor. Kamışlı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinin en büyük ilçesi, Mardin'in Nusaybin ilçesinin 3 kilometre karşısında yer alıyor. Yüzde 25'i rejimin kontrolünde geri kalanı PYD hakimiyetinde olan ilçede rejimin kamu kurumları faaliyetlerini sürdürüyor. Güvenlik PYD tarafından sağlanıyor. Rusya'nın genişletme çalışmaları yaptığı Kamışlı Uluslararası Havaalanı ise Esad rejiminin kontrolünde. Kamışlı'da halihazırda 100 civarında Rus askeri bulunuyor. Havaalanındaki çalışmaların tamamlanması ve Rus varlığının artmasıyla Kamışlı'da rejim etkisinin güçlenmesi bekleniyor.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV