banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rusya'da büyük patlama

Rusya’nın Samara bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrası 1500’den fazla itfaiye ekibi yangına müdahale etti.

19 Haziran 2013 Çarşamba 14:23
Rusya'da büyük patlama
banner321
Rusya'da büyük patlama
Rusya’nın Samara bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrası 1500’den fazla itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Chapaevsk kentinin 15 kilometre uzağında meydana gelen patlama hakkında açıklama yapan yerel yöneticiler olay sonrası kırmızı alarma geçtiklerini kaydetti. İlk patlamanın ardından gece boyunca birçok patlamanın yaşandığını da ifade eden yetkililer itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almakta oldukça güçlük çektiklerini ifade etti. Acil Durumlar Bakanlığı mühimmat deposunda aralarında uçaksavar mermilerinin de olduğu 6 bin civarında top mermisinin bulunduğunu kaydederken yetkililer patlama sonrası mermilerin bir buçuk kilometre uzaklığa kadar savrulduğunu düşündüklerini söyledi. Herhangi bir ölüm vakasına rastlanmadığını da belirten bakanlık buna rağmen 9 kişinin patlama sonrası hastaneye kaldırıldığını ve 24 kişinin ayaktan tedavi edildiğini kaydetti. Yerel kaynaklar ise patlama sonrası 11 kişinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Olay sonrası bölgeyi kordon altına alan polis yetkilileri ise en az 6 bin 500 kişinin evlerinden tahliye edildiğini ifade etti. Polisler herhangi bir patlama riski yaşanmasına karşı insanları tahliye ederken zırhlı araçlar kullandı. 1500’den fazla itfaiyeci ve 240 aracın kullanıldığı söndürme çalışmalarında ayrıca 2 uçak ve robot donanımlı bomba imha uzmanları da çalışmalara yardım etti. Ayrıca alan keşif uçakları da gece boyunca bölgede incelemelerde bulundu.
Mühimmat depolarının patlaması Rusya’da çokta nadir görülen bir durum değil. Son 3 yılda ülkede onlarca patlama yaşanırken birçok insan bu patlamalarda hayatını kaybetti. 2010 yılında Altay Bölgesinde meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 2011 yılının Nisan ayında ise askeri depoda meydana gelen patlamada 4 çalışanın hayatını kaybettiği iddia edilmişti.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV