banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rusya'da kritik zirve! Putin ve Erdoğan'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki baş başa görüşmesi sona erdi. Görüşme, 2 saat 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

14 Kasım 2017 Salı 03:57
Rusya'da kritik zirve! Putin ve Erdoğan'dan ortak açıklama
banner266
Rusya'da kritik zirve! Putin ve Erdoğan'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki baş başa görüşmesi sona erdi. Görüşme, 2 saat 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL KLİMA KOMBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı'na gelişinde, Krasnodar Valisi Vinyamin Kondratyev, Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Novorossisk Başkonsolosu Yunus Emre Özigci ve diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan, daha sonra Devlet Başkanlığı Rezidansı'na geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme, saat 17.30'da başladı. Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

2 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşme 19:40'ta sona erdi. Başbaşa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

İKİ LİDERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

İki lider, yaptıkları görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Putin'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

PUTİN: SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNÜ ELE ALDIK

Bugün ikili ilişkilerimizi ele almak ve bundan sonraki çalışmalarımızı değerlendirmek açısından verimli bir fırsattı bu toplantı. Bölgesel konuları başta Suriye krizinin çözümü olmak üzere ele aldık.

'İLİŞKİLERİMİZ KRİZ ÖNCESİ SEVİYESİNE TEKRAR ULAŞTI'

İkili ilişkilerimize gelince kriz öncesi seviyesine tekrar ulaşılmıştır. Bunun en iyi göstergesi ticaretimizdir. İnanıyoruz ki bu yılın sonuna kadar geçen yılda meydana gelen açığı telafi edeceğiz. Erdoğan ile varmış olduğumuz anlaşma gereği Türkiye'den bir tarım mahsullerinin ithalatı tekrar başlayacak. Kalan sınırlamaların kaldırılmasına dair çalışmaları bugün gündemimize aldık.

'HER AN ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİR'

Enerji alanında stratejik iş birliğimizin ilgili bakan ve kurum başkanlarıyla birlikte değerlendirdik. Burada her şeyden önce Türk Akımı'ndan bahsetmemiz gerekiyor. Türkiye'de Akkuyu'nu santralinin kurulmasıyla ilgili her an çalışmaya başlayabilir.

Tahran'a yapmış olduğum ziyaret ve görüşmeler hakkında sayın Cumhurbaşkanı'na bilgi verdim. Bu bağlamda Astana sürecinin garantörleri olarak Rusya, Türkiye ve İran olmak üzere çalışmaların başarı ile devam ettiğini söylemek istiyorum.

'SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Çalışmalar başarı ile devam edecek. Bunun sayesinde Suriye'de şiddet azaldı. Sayın Cumhurbaşkanı'na verimli çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Temaslarımız alışkanlık haline geldi artık.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DOSTUM PUTİN'İN VERDİĞİ MÜJDELER BİZİ MUTLU ETTİ

Putin'den sonra söz alan Cumhurbaşkanı
Erdoğan şöyle konuştu:

Sayın dostum Putin'in başkanlığında tüm Rus bakanlarına teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde Rusya'yı 3. kez ziyaret ettik. Bugünkü ziyaretim vesilesi değerli dostum Putin ile 6. görüşmemizi gerçekleştirdik.

'İLİŞKİLERİMİZ YÜKSELİŞE GİRMİŞ BULUNUYOR'

İlişkilerimizin derinleştirilmesi konusunda mutabık kaldık. Siyasi diyalogumuza paralel olarak ekonomik ilişkilerimiz de yükselişe girmiş bulunuyor. Mart ayındaki ziyaretim sırasında bazı tarım ürünlerinin Rusya'ya girişine izin verilmesi, vatandaşlarımızın çalışma izni konularında değerli dostum Putin'in verdiği müjdeler bizi mutlu etti.

Aradan geçen süre zarfında ikili ekonomik iş birliğimizin önündeki tüm engellerin kaldırılması için yoğun çalışmalarımıza devam ettik.

'SON KISITLAMALARI KALDIRALIM'

İstiyoruz ki tarım ürünleri konusunda son kısıtlamaları kaldıralım. Evvelce 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefe ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor. Vize muafiyeti rejiminin eski haline döndürülmesi önem arz ediyor. Öte yandan bugünkü gündemimizde çok çok önemli Türk Akımı ve Akkuyu konusundaki iş birliğimiz konusunda değerlendirme yaptık. Bu projelerin zamanında hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz.

Rusya ile kültür ve turizm alanındaki ilişkilerimizi daha ileri taşımak istiyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında 4 milyonu aşkın Rus turisti ülkemizi ziyaret etti. 2019 yılında karşılıklı olarak düzenlenecek kültür yılı, bu çabalarımızda önemli olacaktır.

'SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜM NOKTASINA ULAŞTIK'

Görüşmemizde bölgesel ve uluslararası konuları da gündemimize almamız mümkün oldu. Suriye'de Astana görüşmeleri ve gerginliği azaltma konusuna önemli katkılar yaptı. Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir noktaya ulaştık.

Bu arada sayın Putin ve Trump ile ortak yapılan açıklamayı önemsiyoruz. Netice olarak Türkiye Rusya ilişkilerinin çok ileri bir seviyeye geldiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Elbette bu seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Ülkelerimizin ve halklarımızın her alanda güçlü iş birliği içinde olması konusunda hemfikir. Özellikle de savunma sanayisine yönelik müşterek atacağımız adımları çok önemsiyorum. Değerli dostum Putin ve Rus heyetine konukseverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

KRİTİK DÖNEME DENK GELDİ!

Rusya ve Türkiye liderlerinin bu yılki 5. yüz yüze teması olan Soçi'deki bu görüşme, Suriye'de çatışmasızlığın kalıcı hâle getirilmesi için çabaların artırıldığı bir döneme denk geldi. Zira Putin, hem Suriye içi hem de dışından çeşitli hükümet yanlısı ve muhalif grupların katılacağı bir kongre düzenlenmesini önermişti.

Putin ve Erdoğan'ın bu yılki görüşmelerinin sonuncusu 28 Eylül'de Ankara'da gerçekleşmişti.





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV