banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rusya'da metro istasyonunda patlama

Rusya'da Saint Petersburg metrosunda patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre patlama sonucu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

03 Nisan 2017 Pazartesi 17:06
Rusya'da metro istasyonunda patlama
banner321
Rusya'da metro istasyonunda patlama

Rusya'da Saint Petersburg metrosunda patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre patlama sonucu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Putin, 'Bütün olasılıkları değerlendiriyoruz, buna terör de dahil' dedi. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Hürriyet Gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, güvenlik güçlerinin, bunun bir terör saldırı olduğunu açıkladıklarını belirtti. Hayatını kaybedenlerin içinde çocukların da olduğu bilgisi verildi.

Beylikdüzü Tabela

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde metroda patlama olduğu belirtildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 50 kişinin de yaralı olduğu öne sürüldü.

Patlamaların Sennaya Ploşad ve Teknoloji Enstitüsü adlı iki ayrı metro istasyonunda meydana geldiği belirtiliyor.

Patlamaların vagonlar perona yaklaşırken gerçekleştiği kaydedildi. Interfax, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Patlamanın ardından gelen ilk görüntülerde, bir metro vagonunun kapısının patlamanın şiddetiyle
parçalandığı ve insanların duman ve toz bulutunun içerisinde yürüdüğü görülüyor.

Olayın ardından bir konferans için St. Petersburg'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiği ve şehirdeki Park Pobedy, Elektrosila, Moskovskiye Vorota, Frunzenskaya, Tekhnologichesky Institut, Sennaya Ploshchad ve Gostiny Dvor istasyonlarının kapatıldığı bildirildi. Olayın ardından Moskova metrosunda da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı belirtiliyor.

RUSYA GÜVENLİK KOMİTESİ BAŞKAN YARDIMCISI: PATLAMA TERÖR SALDIRISI

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, yaşanan olayın terör saldırısı olduğunu ve St. Petetsburg'da yaşananlara Rusya'nın yanıtının çok sert olacağını ifade etti.

Klintseviç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yüzsüz tehdide en sert yanıtın verileceğinden eminim" ifadesini kullandı. Klintseviç, patlamalar için "hiç şüphesiz ki terör saldırısı" diyerek, Rusya'da alınan tüm önlemlere rağmen bu saldırıların meydana geldiğini belirtti. Klintseviç, "Teröristlerin Rusya'yı bir numaralı düşman olarak gördüklerini hep söyledik" dedi.

RUSYA GÜVENLİK KOMİTESİ: PATLAMALARIN YERİ VE ZAMANI TESADÜF DEĞİL

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg'da meydana gelen patlamaların Rusya Devlet Başkanı'nın şehre gelmesiyle ilgisinin olduğunu bildirdi.

Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil. Devlet başkanı şehirde bulunuyor, ayrıca basın forumu düzenleniyor" dedi.

Senatör, ilgili servislerin metroda güvenlik önlemleri konusunda yetersiz kalmış olabileceklerini belirtti.

Uçak seferleri devam ediyor. St. Petersburg'daki Pulkovo Havaalanı'nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve uçuşlarda herhangi bir gecikme olmadığı belirtildi.

PATLAMAMIŞ BOMBA BULUNDU İDDİASI

Patlamaların vagonlar perona yaklaşırken gerçekleştiği
kaydedildi. Interfax olayda 200-300 gram TNT ile parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Patlamanın ardından gelen ilk görüntülerde, bir metro vagonunun kapısının patlamanın şiddetiyle parçalandığı ve insanların duman ve toz bulutunun içerisinde yürüdüğü görülüyor.

Rus Fontanka gazetesinin haberine göre, olayın ardından Ploşad Vostaniya istasyonunda da patlamamış bir bomba bulundu. Bomba, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

REUTERS: İKİ İSTASYON ARASINDA TEK PATLAMA GERÇEKLEŞTİ

Reuters ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, olayda sadece tek patlama olduğunu ve patlamanın Sennaya Ploşad ve Teknoloji Enstitüsü arasındaki tünelde gerçekleştiğini öne sürdü.

TASS'ın haberine göre ambulanslar olay yerine sevk edildi ve yaralılara müdahale ediyor. İlk etapta 17 ambulansın olay yerine ulaştığı, ancak sayılarının artmasının beklendiği belirtildi.

AB'DEN RUSYA'YLA DAYANIŞMA MESAJI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Twitter hesabından Rusya'daki patlamayla ilgili bir açıklama yaptı.

Mogherini, "Tüm AB Dışişleri Bakanlarıyla birlikte Saint Petersburg'dan gelen haberleri takip ediyoruz. Düşüncelerimiz Rusya halkıyla birlikte" ifadelerini kullandı.

    ABDULLAH AĞAR'DAN İLK YORUM

    "En son İngiltere, şimdi Moskova. Ortadoğu'da yaşanan savaş bir şekilde bölgeye müdahil olan ülkeleri de etkiliyor. Terör eylemi olma ihtimali çok güçlü. Rusya'nın gerek Türkiye'de karşı karşıya kaldığı, hem kendi coğrafyasında hem batı dünyasında diplomatlarının karşı karşıya kaldığı saldırılar. Rusya üzerinde bir oyun var. Canlı bomba ihtimali var ama daha çok Irak'ta gözlemlediğimiz paket bomba ya da yol kenarına tuzaklanan bomba ihtimali daha güçlü ama beklemek gerekiyor. İşin mutlaka Suriye ve Irak'la ilgili bir tarafı var."

PUTİN: TERÖRİZM DAHİL HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamanın ardından açıklama yaptı. Patlamanın yaşandığı St. Petersburg’da bulunan Putin’in yaptığı ilk açıklama şöyle:

“St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz.”

HÜRRİYET GAZETESİ MOSKOVA TEMSİLCİSİ KONUŞTU

Hürriyet Gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, CNN TÜRK'e olay hakkında bilgi verdi. Güvenlik güçlerinin, 'bunun bir terör saldırısı' olduğunu açıkladıklarını söyledi. Hayatını kaybedenlerin içinde çocukların olduğu bilgisi de verildi. Hacıoğlu'nun verdiği bilgiye göre saldırı Rusya Devlet Başkanı Putin'in de bulunduğu bir anda gerçekleşti.

SON METRO SALDIRISI 7 YIL ÖNCE

Rusya'da daha önce de metro istasyonları saldırıya hedef olmuştu. 2010 yılında Moskova metrosunun yoğun olduğu dakikalarda gerçekleşen patlamada, 39 insan can vermişti.

Ülkedeki son büyük terör saldırıları ise, Aralık 2013'te Volgograd kentinde gerçekleşmişti. İntihar bombacıları bir otobüs ve tren istasyonunda kendilerini havaya uçurmuş, saldırılarda 35 kişi yaşamını yitirmişti.

beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV